Нототенія запечена у фользі в духовці дуже смачна

Сьогодні ми приготуємо смачну і ситну нототенія у фользі в духовці. 100 гр. цієї риби містить всього 150 Ккал. У духовці блюдо виходить дуже смачним і ароматним. Нототенія багата різноманітними вітаміни (групи В, багато А c D) і корисними мінералами.

Запечена нототенія

У складі нототенії є йод завдяки цьому, вживаючи її, ви проводите профілактику хвороб щитовидної залози. Нототенія жирна, але легко засвоюється організмом. Сьогодні ми приготуємо нототенія з овочами у фользі. Смачна, запечена у фользі нототенія напевно сподобається всій родині.

 

5837af378992e53b6891690590f42b0c Нототенія запечена у фользі в духовці дуже смачнаНеобхідні інгредієнти

  • 1 кг. великих тушок нототенії (без голів)
  • 1 шт. велика цибулина
  • 3 шт. середніх моркви
  • 2 шт. часточки часнику
  • 0,5 лимона
  • 50-60 гр. вершкового масла
  • 3 стіл. лож. соняшникової або кукурудзяної, оливкової олії
  • Коріандр (мелений)
  • Чорний перець (мелений)
  • Пучок свіжого кропу
  • Сіль на смак

Етапи готування

  • Промийте його під проточною водою. Відріжте кінчик хвоста, плавців, видаліть нутрощі. Видавіть половинку лимона і полийте рибу цим соком. Покладіть її у велику каструлю і накрийте кришкою. Хай просочиться чудесним лимонним соком хвилин 15. Це додасть їй приємну кислинку.
  • 898b1967e87ee4a6cb08b65fc889e576 Нототенія запечена у фользі в духовці дуже смачнаПід проточною водою помийте моркву. Очищайте і акуратно подрібнюйте красивими кружечками. Зніміть з лушпиння цибулі і нарізайте естетично півкільцями середньої товщини.
  • Вершкове масло розтопити в маленькій каструльці. Часникові часточки з зеленим кропом подрібніть і додайте в масло. Сюди ж насипайте скільки хочеться меленого коріандру з перцем. Посоліть суміш на свій смак. Тепер акуратно натріть рибку, з одного боку, переверніть і ту змастіть. Вийде дуже смачно.
  • У форму, де будете запікати, покладіть фольгу так, щоб вона покривала всю посуд. Змастіть її або іншим маслом. На дні викладіть кружечками соковиту моркву. Розмістіть зверху півкільцями цибулю.
  • Наступний шар — наша нототенія. У нас залишилося вершкове масло, полийте рибку акуратно зверху.
  • Тепер укутайте її фольгою. Потрібно залишити маленьку дірочку, через яку буде виходити пар і запікати рибу з овочами.
  • Поставте деко з формою посередині духовки, розігріту до 200 градусів. Увімкніть таймер на 250 градусів і нехай рибка запікається у власному соку з овочами від 20 до 25 хв.
  • Час минув? Витягніть блюдо, розгорніть фольгу і поставте його назад в духовку. Нехай від 10 до 15 хв. з трьох сторін апетитно підрум’янюється.
  • Приємного апетиту!