Окунь в духовці рецепт приготування в домашніх умовах

Загрузка...

Риба – це дуже корисний, багатий вітамінами і різними речовинами продукт. Існує безліч способів приготування риби. Це смажена риба, запечена в духовці, приготована на пару або варена. Всі страви з риби вважаються неймовірно корисними і дієтичними.

Оскільки асортимент риби вражає своєю різноманітністю, то будь-хто зможе знайти той вид рибки, який йому найбільше до душі. Однією з популярних видів риб в приготуванні вважається окунь. У процесі готування цього виду рибки немає нічого складного. Існують різноманітні поради у приготуванні цієї смачної рибки, коли в результаті виходить корисне, ніжне і незвичайне блюдо.

Окунь має не тільки чудовий смак, але і за красивий червонуватий відтінок, великий вміст корисних речовин. Таку рибку краще за все запікати цілком чи шматочками, іноді можна використовувати тільки філе.

Рецепт № 1

Нам потрібно:

  • Окунь – 1 шт.a26969791c67eab35354e8a6ff9d5ee2 Окунь в духовці рецепт приготування в домашніх умовах
  • Картопля – 300 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Оливкова олія – 3 ст. л.
  • Оцет бальзамік – 1 ст. л.
  • Сіль
  • Спеції для риби.

Приготування:

У підсоленій воді до готовності відварюємо картоплю і моркву.

Чистимо рибку.

Щоб окунь легше чистився, рекомендується на одну-дві секунди опустити його в гарячу воду. Так само, щоб не поранитися можна обробляти рибку в гумових рукавичках.

На очищеній тушці робимо неглибокі довгі розрізи і добре посипаємо все спеціями.

В іншій мисочці з’єднуємо оливкове масло і оцет. Отриманим соусом поливаємо рибку.

Потім видавлюємо лимонний сік і поливаємо їм тушку зверху. Підготовленого окуня залишаємо маринуватися на годинку.

 

Колечками нарізами цибулю, відварену картоплю і моркву.

Змащуємо форму для випічки маслом, викладаємо шарами: картопля, морква, цибуля.

На цибулю кладемо окуня, випікаємо при t 200 °С близько 45 хвилин.

Окунь в духовці з картоплею є повноцінним стравою для сімейного вечері, добре підійде для святкового столу.

Рецепт № 2

  • Окунь – 4 шт.f47d064b68f6c561779cb770810e4ad8 Окунь в духовці рецепт приготування в домашніх умовах
  • Помідор – 5 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Борошно – 100 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Вино біле – 100 мл
  • Насіння коріандру – 7 шт.
  • Імбир мелений – 2 ч. л.
  • Спеції
  • Зелень
  • Оливкова олія

Приготування:

Першим важливим кроком буде оброблення риби. Всі видаляємо, чистимо і ретельно промиваємо. Робимо по всій рибці надрізи, вони допоможуть нашому окуні швидше приготуватися.

Робимо маринад. В ступу додаємо приправи і перетворюємо їх в порошок. Потім кожну тушку гарненько натираємо зовні і всередині. Перекладаємо в миску, поливаємо лимонним соком і вином. Накриваємо миску харчовою плівкою і ставимо в холодне місце для маринування на дві годинки.

ceae55d41a29ea9f19090a4158bf5792 Окунь в духовці рецепт приготування в домашніх умовахРіжемо Тонкими кільцями цибулю і обсмажуємо на оливковій олії. Помідори ошпарюємо окропом і очищаємо від шкіри. Далі нарізаємо тонкими скибочками. Зелень дрібно шаткуємо.

Промаринованную рибку розміщуємо на паперовому рушник для видалення зайвого маринаду. Кожну тушку обвалюємо в борошні і смажимо на маслечко. Смажимо рибку з двох сторін до отримання золотистої скоринки. Потім накриваємо кришкою і залишаємо потушиться 5 хвилин.

Форму гарненько промазуємо маслом і на дно викладаємо половину помідор, зверху подрібнений часник, потім обсмажену цибулю. Посипаємо спеціями і на овочеву подушку викладаємо підготовлений окунів. Повторюємо овочевий шар і посипаємо зеленню. Заливаємо маринадом (0,5 склянки) і готуємо в нагрітій до 240 °С духовку на 40 хвилин. Кожні 5 -7 хвилин рекомендує поливати рибку утворився соком для отримання соковитого і ніжного смаку страви.

По закінченню готування готову страву можна трохи збризнути лимонним соком.

Ароматний, соковитий, підсмажений окунь річковий в духовці стане прикрасою будь-якого столу. До такої страви підійде будь-який гарнір.

Загрузка...