Оладки з кабачків — дуже смачне і, мабуть, найпопулярніше блюдо з кабачків

Загрузка...

Велика кількість мікроелементів і мінеральних солей, що входять до складу кабачків, робить вживання в їжу цієї овочевої культури корисною для регуляції водного балансу організму. Кабачки незамінні в дієтичному і лікувальному раціоні, під час розвантажувальних днів. Зі свіжих плодів можна приготувати безліч оригінальних, поживних і смачних страв. Салати, омлети, запіканки, суфле, рулети з кабачків просто і швидко готуються, низькокалорійні і можуть бути включені навіть в меню дитячого харчування. Дуже смачне і, мабуть, найпопулярніше блюдо з кабачків, — оладки. Приготовлені в духовці, подані зі всілякими соусами або сметаною, вони приємно різноманітять стіл.

Класичний рецепт оладок з кабачків

На 1 кг кабачків використовуються:

af60bc0c314da1526e520d1858a61fdc Оладки з кабачків   дуже смачне і, мабуть, найпопулярніше блюдо з кабачків

  • 1 яйце
  • 6 столових ложок борошна
  • 1 цибулина, дрібно порізана або натерта
  • сіль

Добре промиті кабачки подрібнити в блендері або на крупній тертці. Якщо овочі молоді, достатньо лише зрізати плодоніжку, не видаляючи шкірку. Отриману масу відкинути на друшляк або сито, обім’яти ложкою, щоб видалити надлишки соку. Після чого з’єднати кабачки з іншими інгредієнтами. Тісто розкладається ложкою на деку, застеленому пергаментним папером для запікання, випікаються оладки 20-25 хвилин в духовці при температурі 200 градусів.

Кабачки відмінно поєднуються із зеленню, овочами, грибами, сиром та м’ясом. Додаючи ці продукти в тісто для кабачкового оладок, можна кожного разу отримувати новий, але незмінно чудового смаку страва.

Кабачкові оладки з овочами

Крім продуктів, що входять в базовий рецепт, знадобляться:

d07dc49142a8219c363898ced5490140 Оладки з кабачків   дуже смачне і, мабуть, найпопулярніше блюдо з кабачків

  • 2 невеликі моркви
  • 1 болгарський перець
  • 2 зубчики часнику
  • зелень (кріп, петрушка, базилік, киндза, тархун)

Моркву натерти на дрібній тертці, часник стовкти, дрібно порізані перець і зелень додати до кабачкової маси. Випікати оладки на деку в духовці близько 25 хвилин.

Для тих, хто не дотримується дієти, можливо приготувати більш калорійний варіант оладок з овочами: поки основна частина страви запікається в духовці, на сковороді посмажити оладки з додаванням дрібно порізаної шинки або іншого готового м’ясного продукту.

Соус «Весняний», з яким будуть подаватися оладки, додасть страві свіжий, пікантний смак: 150 гр. натурального, без добавок йогурту змішують з одним дрібно порізаним свіжим або солоним огірком, додають зелень кропу і сіль за смаком.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Тарталетки з крабовими паличками

Кабачкові оладки з сиром

Ніжні на смак, такі оладки дуже подобаються дітям.

04231b8f344596e397490dc618bd9dd2 Оладки з кабачків   дуже смачне і, мабуть, найпопулярніше блюдо з кабачків

За основу береться тісто для класичного рецепту кабачкового оладок, борошно при цьому можна замінити манкою. У масу додати 100 гр. твердого сиру, крупно натертого на тертці. Випікати так само, як звичайні оладки за класичним рецептом.

Варіант оладок з сиром може порадувати гостей оригінальністю і апетитним виглядом.

На деко, застелене пергаментом, помістити кільця помідорів, посолити їх і змастити тонким шаром майонезу. На кожен кружечок томатів викласти тісто, додати зверху дрібно посічену зелень і помістити деко в розігріту до 180 — 200 градусів духовку на 20 хвилин. Після чого оладки посипати натертим сиром і готувати ще 5 хвилин.

Прекрасним доповненням для цих оладок буде соус, приготований з 200 гр. густий сметани, з додаванням дрібно посіченою зеленню і товченого часнику.

Кабачкові оладки з додаванням грибів

41233e93cbaeaf859536ad695b5e1132 Оладки з кабачків   дуже смачне і, мабуть, найпопулярніше блюдо з кабачків

За основу береться рецепт приготування класичних кабачкового оладок. 300 гр. грибів відварити, подрібнити на м’ясорубці або в блендері і додати до вже приготовлену кабачкову масу. Якщо тісто за класичною рецептурою все ж виявилося рідкуватим, можна додати борошна: найголовніше, щоб оладки не розтікалися і не злипалися при випічці. Випікати так само, як і традиційні оладки з кабачків, на деко в попередньо нагрітій духовці.

Оладки з грибами не потребують приготування спеціальних соусів. Достатньо звичайної сметани, поданої до гарячого блюда. Для любителів гострого смаку сметану можна заправити товченим часником з додаванням дрібно порізаної зелені.

Кабачкові оладки з фаршем

Співвідношення інгредієнтів у цьому рецепті дещо відрізняється від базового.

 

На 1 кг кабачків потрібно:

c100d33db1789dea5df072928c69fc7b Оладки з кабачків   дуже смачне і, мабуть, найпопулярніше блюдо з кабачків

  • 500 гр. індичого, нежирного яловичого або свинячого фаршу (курячий фарш внаслідок його малої щільності, плинності краще не використовувати)
  • 2 яйця
  • 8 столових ложок борошна
  • 1 невелика цибулина
  • спеції та сіль за смаком

Фарш посолити, обсмажити на рослинному маслі з дрібно порізаним ріпчастою цибулею. Кабачки натерти на дрібній тертці, додати збиті яйця, борошно і охолов до кімнатної температури фарш. Випікати оладки 20 хвилин на деку, застеленому пергаментом, в нагрітій до 200 градусів духовці.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Плов рецепт і відео

Ідеальним доповненням до таких оладок служить сирний соус. Його легко приготувати, збивши в блендері або міксері 200 гр. нежирних вершків і додавши 100 гр. дрібно натертого сиру.

Кабачкові оладки з картоплею

Для цього виду кабачкового оладок не потрібна борошно.

На 1 кг натертих кабачків потрібно:

5f2ef1dfa04b473c52290df9551dbfa3 Оладки з кабачків   дуже смачне і, мабуть, найпопулярніше блюдо з кабачків

  • 1 кг сирого, очищеного і потертого на дрібній тертці картоплі;
  • 1 яйце
  • сіль

Важливо! І кабачки і картопля, натерши, обов’язково потрібно віджати, інакше оладки будуть розповзатися і погано пропечуться.

Всі інгредієнти з’єднати, ретельно перемішати, викласти ложкою на деко, забезпечуючи вільний відстань між оладками, так як в процесі запікання тісто буде злегка розтікатися.

Кабачково-картопляні оладки традиційно подаються з грибним соусом. Для соусу обсмажити 1 цибулину середнього розміру, додати 200 гр. відварених дрібно нарізаних грибів і всі разом протушкувати під кришкою 15 хвилин. У готовий охолоджений соус додати 150 гр. нежирного майонезу і дати йому настоятися.

Потрібно врахувати, що соус, приготований за цим рецептом, дуже калорійний. Тому тим, хто дотримується дієтичних обмежень, заміною соусу може служити легкий йогурт без добавок.

Кабачкові оладки з брокколі

Основна перевага цього варіанту оладок у його низькій калорійності при збережених смакових якостях і користь страви.

На 1 кг. натертих кабачків потрібно 300 гр. натертої на дрібній тертці капусти брокколі. У цю суміш додаються:

ac213dcf38235d4395c1cf5f5ad87d41 Оладки з кабачків   дуже смачне і, мабуть, найпопулярніше блюдо з кабачків

  • збитий білок одного яйця
  • будь-яка різана зелень
  • сіль за смаком
  • подрібнені в кавомолці або блендері вівсяні пластівці в такій кількості, щоб тісто для оладок не розтікався.

Пергамент, яким застеляється деко, попередньо змащується оливковою олією. Оладки випікаються в нагрітій до 180 градусів духовці. Замість соусу до таких оладок відмінно підійде легкий йогурт без добавок.

Кабачкові оладки з яблуками

Це корисне, надзвичайно смачне і ароматне блюдо може служити як солодким десертом, так і досить ситним сніданком.

З розрахунку на 1 кг. кабачків потрібно:

  • 300 гр. яблук
  • 4 столових ложки борошна
  • 2 яйця
  • 3 чайних ложки + 1 чайна ложка цукру
  • мелена кориця, сіль за смаком.
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Як приготувати кабачкову ікру в домашніх умовах - рецепти приготування на зиму

ca49650d892fe286f30d1b45ee9f8686 Оладки з кабачків   дуже смачне і, мабуть, найпопулярніше блюдо з кабачківКабачки промити, натерти на тертці, обов’язково віджати, причому зробити це потрібно максимально, так як при додаванні яблук, цукру і солі кількість соку буде ще збільшуватися. У віджаті кабачки додати яйця, борошно, 3 чайних ложки цукру, все ретельно перемішати. Яблука без серцевини натерти, з’єднати з тестом, покласти корицю, цукор, що залишився, посолити. Деко обов’язково застелити пергаментним папером для випічки, змазаній рослинною олією. З тіста формувати пишні паляниці: можна руками, можна викладати ложкою на деко кульки діаметром близько 5 см, злегка приминаючи їх зверху. Сам процес випікання проходить у два етапи. У добре розігріту духовку на 40 хвилин поміщається деко з оладками. Після чого оладки акуратно перевертають і залишають готуватися ще 30 хв. Подають гарячими зі сметаною. Сметану за бажанням можна заправити медом, розім’ятим свіжими ягодами або варенням.

Щоб оладки з кабачків незмінно виходили смачними і апетитними, потрібно пам’ятати декілька простих правил

  • Завжди необхідно віджимати натерті кабачки: надлишок соку в тесті призведе до погіршення якості і зовнішнього вигляду страви, оладки будуть розвалюватися, і мати водянистий присмак.
  • З цієї ж причини слід додавати сіль в самому кінці приготування тіста.
  • Кількість борошна, обумовлену в рецептах, приблизно: точний розрахунок неможливий через різного ступеня соковитості кабачків. Тому потрібно орієнтуватися на консистенцію тіста: воно має бути такої густоти, щоб не розтікатися по листу. Іноді, навіть якщо це не зазначено в рецепті, в борошно додають подрібнені вівсяні пластівці: тісто буде менш рідким, і оладки в процесі випікання добре збережуть свою форму.

Всі інші моменти — кількість і якість наповнювачів до кабачкової маси, застосування зелені, спецій, роздільне використання яєчного жовтка і білка, різні варіанти соусів — справа особистих смаків. Тим і гарні кабачки, що при удаваній невибагливість вони надають практично необмежене поле для кулінарної творчості і фантазій. Не бійтеся експериментувати, і страви з цього чудового плоду, приготовані з душею і старанням, обов’язково стануть коханими, бажаними і для сімейного застілля, і для прийому гостей.

Загрузка...