Омлет в духовці рецепт приготування простий, але має ніжний смак

Омлет в духовці – це смачне і швидке блюдо. Існує безліч різних варіантів приготування цієї страви. Таке просте блюдо готується практично у всіх куточках світу. Омлет є універсальним стравою, яку готували ще в далекі часи. І незважаючи на це, він залишається популярним і улюбленим стравою багатьох людей у всьому світі. Рецепт пишного омлету не складний і простий. Він прикрасить стіл своєю присутністю на сніданок або вечерю.

Омлет в духовці

0eef2eb1428f8e5b0dfcad292ff175c6 Омлет в духовці рецепт приготування простий, але має ніжний смакБагатьом з нас рецепт омлету з молоком в духовці нагадує їжу нашого дитинства. Хтось ще пам’ятай, як такий омлетик подавали в таборах, школі, у улюбленої бабусі вдома… Його смак родом саме з дитинства. Високий, ніжний, який правильно приготований по своїй структурі має нагадувати суфле. Оскільки про користь яєць знає кожен, то в харчуванні людини, особливо дітей, вони повинні бути кілька разів на тиждень.

Це класичне дієтичне блюдо з яєць. Оскільки готування здійснюється в духовці, то структура даного страви виходить пишною і повітряної. Однак омлет в духовці виходить пишним тільки тоді, коли грамотно готується омлетная суміш.

Яйця і молоко не потрібно ретельно збивати, досить акуратно перемішати вилкою, не порушуючи природність яєчної структури. Ємність для приготування повинна бути жаростійка або керамічна. Розмір форми ви можете підібрати індивідуально виходячи з бажаного розміру порції.

Приготувати цей кулінарний шедевр можна за класичним рецептом, додаючи на свій смак різні додаткові продукти, які додадуть страві новий смак і вишукані нотки. Рецепт пишного омлету простий і швидкий.

Інгредієнти

  • яйця – 5 шт.;
  • молоко – 1 ст.;
  • сіль.

Покрокове приготування

  • 6f2fd1bab1f22d0a2522fde4b1325c4d Омлет в духовці рецепт приготування простий, але має ніжний смакАкуратно збиваючи перемішуємо всі необхідні продукти. Не забуваємо додати сіль.
  • Пишний омлетик не вийде, якщо порушити природну структуру яєць.

     

  • Ємність для запікання змащуємо оливковою і вершковим маслом.
  • У підготовлену форму виливаємо омлетну суміш.
  • Якщо хочете, щоб виріб вийшло більш високим, то потрібно порцію зробити більше і взяти форму вище.

  • Кладемо все в духовку для запікання. Температурний режим і тривалість приготування залежить від моделі духової шафи.
  • При запіканні повинна бути завжди висока температура і страва не можна турбувати, все це може сприяти осіданню омлетною маси.

  • Після закінчення потрібного часу дістаємо страву і нарізаємо на порції. Його потрібно подавати теплим з тостами, зеленим горошком або свіжими овочами.
  • e9ba3d51958c37a372c1c2bade22f8d9 Омлет в духовці рецепт приготування простий, але має ніжний смакВикористовуючи даний рецепт можна поекспериментувати і приготувати його з шинкою, куркою, помідорами або з морепродуктів. Риба в омлеті в духовці виходить неймовірно вишуканою і надзвичайно смачною. Додаючи різні інгредієнти, ваш рецепт придбає безліч різних варіацій і смаків.

    Багато любителі пишного омлету настільки урізноманітнився його приготування, що в рецепті можна зустріти будь-які продукти.

    Звичайно, можна приготувати цю страву на сковорідці, але при запіканні смак набагато краще, а аромат зачаровує. Таке кулінарне виріб має пишність, скоринку і щільну структуру. Омлет виходить повітряним з ароматом піджареної скоринки, а готується зовсім нескладно.

    Це блюдо потрібно спробувати всім. Зробіть приємне рідним приготувавши на вечерю – це легке страву, яка за смаковими якостями нічим не поступається іншим стравам.