Оселедець в духовці у фользі по самому простому рецептом

Загрузка...

Багато продукти виходять максимально смачними, якщо їх готувати у фользі в духовці. Так зберігається максимум корисних речовин, можна майже не використовувати жири, а смак просто незрівнянний. Можна запекти і оселедець, яку багато хто незаслужено вважають «не царської» рибою. І зовсім даремно.

Оселедець з картоплею

Як і будь-яка запечена риба, зроблена у фользі в духовці, вона багата незамінними амінокислотами, а також вітамінами (найбільше A, D, E і B). Але головне, вона дійсно дуже смачна і недорога. Є прості рецепти, як зробити оселедець в духовці, щоб вона виграла премію «пальчики оближеш».

Тим, хто стежить за калоріями, буде особливо корисно (калорійність оселедця від 180 до 250 кКал).

Оскільки ми збираємося готувати рибу у фользі, нам потрібно буде заморожена (охолоджену не дістати) оселедець.

 

Найкраще дати їй розморозитися природно, без мікрохвильовки та інших методів.

5dceda8fb0a156a5fcba5f32ba5c62b2 Оселедець в духовці у фользі по самому простому рецептомІнгредієнти

  • оселедець — 2 рибки (вага близько 700-1000 гр.)
  • картопля — стільки ж за вагою (700-1000 гр.)
  • ріпчаста цибуля — 300-500 гр. (за настроєм)
  • крапля рослинної олії (змастити фольгу)
  • лимонний сік
  • чорний перець
  • улюблені спеції (хмелі-сунелі, каррі, перець чилі, чорний, духмяний і так далі)
  • зелень (краще всього банальний кріп і крапельку петрушки — з ними риба добре працює)
  • сіль

Приготування

Якщо ви використовуєте для готування в фользі слабкосолений рибу, її потрібно дуже добре вимочити. Далі прямуємо покрокової інструкції:

  • Чистимо від луски, плавників, голови, нутрощів, «шкурки».
  • Ріжемо уздовж хребта, «стягуємо» з кісток одну половинку. Витягаємо з другої залишилися кісточки разом з хребтом акордно.
  • Ріжемо оселедець, яку хочемо запікати в духовці в спеціях і фользі, на дрібні кубики — ребро не більше 1 см. Не переживаємо: залишилися кісточки добре пропечуться, їх можна буде просто прожувати і проковтнути.
  • Чистимо, миємо, ріжемо картоплю (кубиками, смужками — не важливо, чим тонше, тим швидше готується).
  • Розстилаємо лист щільної фольги, щоб вийшла дійсно смачна рибка. Якщо лист буде тонким, в духовці в умовах високих температур він протече. Вийде сухе і нецікаве блюдо.
  • Шматочки філе просушити паперовим рушником. Це важливо. Якщо готується запечена у фользі риба, «конверт» повинен бути майже герметичним. Якщо інгредієнти не просушити, виходить, що волога нікуди не йде (тільки трохи пара), все плаває в бульйоні.
  • У фользі в духовці наша рибка повинна знаходитися мінімум часу, тому цибулька рубаємо дрібніші.
  • a1245ba96f5941661da56d6c7f82130f Оселедець в духовці у фользі по самому простому рецептомОселедець в духовці готується швидше картоплі, так що на лист фольги висипаємо рубаний картопля (попередньо висушений, і вимазаний в рослинному маслі з орегано, каррі, сіллю).
  • Виконуємо «три П» для риби посолити, підкислити, поперчити і насипаємо її поверх картоплі. При запіканні у фользі в духовці з набором спецій і рибою картопля відмінно просочиться.
  • Зверху викладаємо порізану цибульку (варіації: картопля–цибуля–риба–картопля–цибуля).
  • Закриваємо лист фольги «конвертом», ставимо в духовку. Вона повинна бути вже розігрітій до 180-200 градусів (в холодну ставити не можна). Орієнтовний час приготування — 30 хвилин.
  • Контролюємо готовність картоплі, не заглядаємо в «конверт» не раніше, ніж через 30 хвилин.
  • Рецепт простий, але вимагає дотримання декількох важливих моментів

    • не розкривайте «конверт» раніше часу;
    • не ставте оселедець з картоплею в холодну духовку — риба швидко віддасть сік і буде несмачною;
    • використовуйте мінімум солі для рибки — запечена в духовці оселедчик «з радістю» віддасть всю рідину;
    • картоплю теж не варто пересолювати — отримаєте бульйон.

    Отже, наше страву, зроблену у фользі в духовці, майже готове. Залишилася подача: викладаємо все на блюдо, поливаємо трохи майонезом, ставимо в духовку, щоб утворилася рум’яна кірочка. Сиплемо зелень і насолоджуємося «тест-драйвом» і похвалою домашніх.

    Приємного апетиту!

    Загрузка...