Овочева запіканка в духовці рецепт дієтичного і ситного страви

Загрузка...

Ось і настав довгоочікуваний сезон всіляких овочів, а це значить, що саме час попрактикуватися в кулінарній майстерності. Приміром, швидко і просто може бути приготована овочева запіканка в духовці.

7e33fcabc0225e3a6fbb497767109013 Овочева запіканка в духовці рецепт дієтичного і ситного стравиРецепт, крім звичних кабачків, баклажанів, томатів і моркви, може включати в себе фарш з птиці, соковите м’ясо без кісточок і навіть ковбасні вироби. Спробуйте зробити кулінарний шедевр з овочів і здивуйте рідних неймовірно смачним обідом!

Рецепти страв

Неважливо, який саме рецепт запіканки із запропонованих нижче ви виберіть з фаршем і баклажанами, з сосисками або картоплею. При строгому дотриманні наших рад у вас обов’язково вийде чудове блюдо, яким не соромно буде почастувати близьких.

Рецепт №1 Ситне страву з овочами і сосисками

Приготувати що-небудь на швидку руку не так вже й складно. Наприклад, на приготування овочевий запіканки в духовці з сосисками у вас піде не більше 30 хвилин. Вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • будь-які сосиски – 250-300 гр.;193962ba12028ccda9002c74ae522bd0 Овочева запіканка в духовці рецепт дієтичного і ситного страви
  • яйця – 6-8 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сир твердих сортів (тертий) – 1 склянка;
  • перець болгарський – 2 шт.;
  • спеції та зелень – за смаком.

Духовку слід розігріти до 180 градусів і почати підготовку інгредієнтів. Сосиски необхідно злегка обсмажити на сковороді (можна попередньо порізати їх кільцями). Якщо ви вибрали вироби з великою кількістю жиру, то після термічної обробки покладіть їх на паперовий рушник. Цибулю і перець шаткують невеликими кубиками, викладають на сковороду, наливають півсклянки води і гасять на повільному вогні хвилин 10.

В цей же час розбивають яйця в окрему миску, додають туди дрібно нарізаної зелені, присмачують всі спеціями, кладуть частина сиру і ретельно перемішують. Готову масу змішують з тушкованими овочами, викладають туди ж сосиски і тримати на вогні кілька хвилин (знімати з плити сковороду можна тоді, коли яєчна маса почне застигати по краях посуду).

Тепер відправляємо блюдо в духовку і запікаємо його ще приблизно 15 хвилин. Подавати на стіл можна прямо в сковороді або на сервірувальні тарілки, попередньо порційно розділивши ласощі.

Рецепт №2 Проста запіканка з фаршем

Варіант запіканки з овочів з фаршем сподобається як господарів, так і гостей. Готується страва досить швидко, а смак у нього просто дивовижний. Для цього рецепта знадобиться:

 

  • будь-м’ясний фарш – 0,5 кг;f32e2b5aadee130ee05465798db77834 Овочева запіканка в духовці рецепт дієтичного і ситного страви
  • баклажани середніх розмірів – 3-4 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • зелень і спеції – за смаком;
  • томатна паста – 1 ст. л.

Перед приготуванням фарш необхідно розморозити, видалити надлишки вологи. Цибулю дрібно шаткують і обсмажують на повільному вогні. Потім до нього додають фарш, перчать і солять продукти. Зелень ріжуть і додають до цибульно-м’ясною масою, зверху додають 100 мл води, перемішують все і продовжують тушкувати.

В цей же час необхідно нарізати баклажани красивими кільцями, посипати їх сіллю, виваляти в борошні й злегка обсмажити з обох сторін. Як тільки всі компоненти будуть готові, дістають форму для запікання, змащують її маслом. Після цього, викладають шарами інгредієнти – спочатку баклажани, потім фарш. Зверху повинно виявитися м’ясна прошарок. Щоб блюдо було соковитим, можна злегка збризнути його рослинним маслом. Запікають в духовці при температурі 200 градусів приблизно 15-20 хвилин.

Рецепт №3 Страву зі свининою

Овочева запіканка з м’ясом подобається багатьом. Ситне і смачне блюдо хоч і додасть на талії кілька сантиметрів, але буде коштувати того, якщо приготувати його правильно. Вам будуть потрібні:

  • свинина без кісточок – 300-400 гр.;ef06861f08a806d5429de92ccb44eea5 Овочева запіканка в духовці рецепт дієтичного і ситного страви
  • сир – 250 гр.;
  • картопля – 2 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • перець болгарський – 4 шт.;
  • часник – пару зубків;
  • майонез, спеції і зелень – за смаком.

М’ясо миють, злегка обсушують, нарізати середніми шматками, відбивають і приправляють спеціями. Сир і картоплю натирають на крупній тертці, а щоб видалити надлишки вологи з овочів – складають у друшляк. Часник тиснуть, цибулю нарізають красивими кільцями, перець – соломкою.

Тепер починають викладати компоненти шарами у форму для запікання. Спочатку кладемо м’ясо, потім часник і цибулю, після них викладаємо картоплю, перець, обмазуємо все майонезом або нежирної сметаною, а зверху посипаємо блюдо сиром. Овочева запіканка з м’ясом буде нудитися в духовці близько години при температурі 200 градусів. Приємного апетиту!

Рецепт №4 Запіканка по-шотландськи

Любителям незвичайної кухні обов’язково варто оцінити оригінальне блюдо – овочева запіканка в духовці, рецепт якої прийшов з Шотландії. Це ласощі відрізняється невеликою кількістю компонентів, а також неймовірно ніжним смаком. Для приготування вам знадобляться:

  • солодка консервована кукурудза – 2 банки;fc4e4f8411e6f98e96049a0974c6a473 Овочева запіканка в духовці рецепт дієтичного і ситного страви
  • варений окіст – 0,5 кг;
  • картопля – 7 шт.;
  • масло вершкове – чверть пачки.

Свинину необхідно заздалегідь відварити, нарізати кубиками середніх розмірів і покласти в сковороду (посуд має бути достатньо глибокою). Кукурудзу подрібнюють за допомогою блендера, викладають на окіст і запікають разом з м’ясом протягом 10 хвилин при 180 градусах.

В цей же час необхідно почистити картоплю, відварити його і зробити пюре. Готову масу викладають поверх кукурудзяного шару і дають потомитися ще 15-20 хвилин. По закінченні цього часу страва змащують маслом, виставляють 200-220 градусів духовці і тримають там страва до тих пір, поки воно не зарум’яниться. Подають вишукане шотландське ласощі виключно гарячим.