Овочеве рагу з кабачками

Овощное рагу с кабачками
На відміну від печені, рагу готується методом томління, а в іншому істотних відмінностей немає. У кожному разі, овочеве рагу з кабачками можна приготувати в різних варіаціях, з використанням, як м’ясних продуктів, так і овочів. Але сьогодні, в даному рецепті докладно розглянемо рагу виключно з овочами та безліччю прянощів.

    Для приготування нам знадобляться:

  • Кабачки і цукіні невеликих розмірів – по 2 шт.
  • Морква середнього розміру – 1 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 1 головка
  • Консервовані або свіжі помідори – 0,5 кг.
  • Томатна паста – 200 мл
  • Часник – 2 зубчики
  • Сухе червоне вино – 200 мл
  • Цукор – 1 ст. ложки
  • Оливкова олія – 1 ст. ложка
  • Вершкове масло – 1 ст. ложка
  • Твердий сир – 100-150 р.
  • Сушені трави: базилік, орегано і інші – по 1 ч. ложки
  • Сіль і чорний перець – за смаком

Варто уточнити, що сушені трави можна використовувати і додавати за смаком, а також доповнити будь-якими іншими прянощами. А замість вина використовувати сік червоного винограду. І так приступимо…

Загрузка...

Рецепт приготування овочевого рагу з кабачків і цукіні

Перш за все, потрібно почистити моркву і цибулю промити і нарізати середніми шматками всі овочі, часник нарубати. Помідори порізати як на салат викласти в невелику посуд і з’єднати з пастою.

Нарезанные овощи

У помірно великому, але глибокому сотейнику розігрійте на не великому вогні по одній столовій ложці оливкової і вершкового масла. Викласти всі нарізані інгредієнти і перемішуючи злегка обсмажити на повільному вогні близько 5 хвилин.

Овощи в сотейнике

Далі, викласти томатну суміш. Сезонно, звичайно ж, краще використовувати свіжі помідори, а в даному рецепті були використані консервовані.

Кладём смесь томатов

Налийте близько 200 мл червоного вина, що додасть страві пікантності і особливий аромат. У нашому випадку вино буде грати роль вишуканого пряного соусу.

Наливаем в рагу красное вино

Додайте сіль, чорний мелений перець, трохи сушеного базиліка, орегано і радимо додати суміш прованських трав, що в підсумку смак нашого рагу зробиться більш багатшими. Ну і останнє, покладіть цукор і все грунтовно перемішайте.

Добавляем пряности

Доводимо до легкого кипіння, потім накриваємо кришкою, залишивши трохи відкритим для випаровування зайвої вологи. Готуємо в режимі гасіння не більше 40 хвилин.

Овощного рагу из кабачков и цуккини

Ні-ні, це не все! Після 40 хвилин, кладемо тертий сир хороших сортів, перемішуємо і продовжуємо готувати 2-3 хвилини. В цей час рагу з овочів повинно трохи загуснути, і це означає страва готова.

Можна сміливо стверджувати, що овочевого рагу з кабачків цілком демократична блюдо і тому не бійтеся експериментувати.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Італійське печиво Біскотті
Загрузка...