Овочеві голубці з грибами

aaa2948e35879d53497d70da4b674e35 Овочеві голубці з грибами
Даний рецепт цілком можна віднести до пісним, що цілком гідний бути непоганим обідом для вегетаріанця. Листя капусти, наповнені вітамінами, буде дуже корисно скуштувати усім. Начинені овочами і грибами, голубці виходять м’якими і невимушеними на смак. Звичайно ж, склад можна доповнити іншими овочами, на розсуд і за смаком…

    Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 700 г
  • Морква – 150 г (2-3 середні)
  • Цибуля ріпчаста – 150 г
  • Перець болгарський -150 р
  • Гриби – 80 г
  • Соус томатний гострий — 400 мл
  • Рис -50 р
  • Олія рослинна
  • Зелень свіжа – 4 гілочки
  • Сіль щіпка
  • Чорний мелений перець
  • Цукор – 0,5 ч. ложки
    Приготування:

Зніміть верхні листя від капусти, ретельно промийте і відваріть до напівготовності в підсоленій воді.

Очистіть гриби промийте. Також відваріть в підсоленій воді, тільки вже до повної готовності. Відкиньте на друшляк і охолодіть холодною водою. Дайте відійти вологи і подрібніть.

Наріжте ріпчасту цибулю дрібними кубиками, викладіть на розігріту сковороду з невеликою кількістю маслом, посипте цукор і обсмажте, поки цибуля не стане злегка прозорою.

Очистіть моркву і пропустіть через крупну тертку. Викладіть в сковороду до цибулі і продовжуйте готувати на малому вогні, поки морква не розм’якне. Наріжте солодкий перець дрібними кубиками і разом з грибами відправте в сковороду. Перемішайте і пасеруйте протягом 5-8 хвилин.

Відваріть рис, нарубаєте зелені і з’єднайте з рештою тушкованими овочами. Додайте солі і меленого чорного перцю.

Акуратно відокремте листя від капусти, листя повинні залишитися цілими. Накладіть начинку і загорніть в конвертик.

Викладіть начинені листя капусти в каструлю. Розведіть томатний соус в невеликій кількості води і залийте голубці, так щоб поверхня злегка виглядала. Зверху посипте тертою морквою і тушкуйте на повільному вогні 20 хвилин.

По готовності, викладіть порційно для подачі і посипте зверху зеленню.

Ці пісні голубці відрізняються від традиційних м’ясних великою кількістю вітамінів. Присутність рису робить їх і без того поживними.