Овочі в фользі в духовці дієтичні рецепти на кожен день

Загрузка...

Останнім часом все більше людей вважають за краще вести здоровий спосіб життя, займатися спортом, дотримуватися правильного харчування. На жаль, багато хто думає, що дієтичні страви не можуть бути смачними, однак, це не так. Наприклад, овочі у фользі в духовці порадують не тільки шлунок, але й збережуть стрункість. Запечені таким способом продукти будуть соковитими, ароматними та смачними.

Перед тим як побалувати себе чудовим і легким вечерею, постарайтеся дотримати наступні правила:

  • Ретельно відберіть овочі. Зіпсовані екземпляри можуть зіпсувати ласощі.
  • 0e342304aa1ed2f31c60ac282ca11c9c Овочі в фользі в духовці дієтичні рецепти на кожен деньГоловне – підготовка. Всі продукти необхідно добре вимити, злегка обсушити паперовим рушником.
  • Від солі слід відмовитися, адже приправлені інгредієнти почнуть пускати сік під час готування. В результаті у вас вийде пересушена блюдо з неаппетитным зовнішнім виглядом.
  • Розмір має значення! Для запікання варто робити вибір на користь невеликих овочів, так як великі компоненти можуть пропектися нерівномірно.
  • Вибираємо положення. Краще всього встановлювати деко або форму на середньому рівні в духовці – тільки так продукти можна зберегти смакові якості продуктів.
  • Запікати овочі можна як у фользі, горщиках, так і просто виклавши їх на деко. Спробуйте приготувати улюблені ласощі за нашими рецептами і не бійтеся експериментувати.

    Рецепти легких страв в духовці

    Запікання овочів під силу навіть початківцям кулінарам. Вивчіть наступні рецепти приготування страв і створіть шедевр з мінімальними витратами!

    Рецепт №1. Овочеве асорті у фользі

    Приготувати неймовірно смачний соковитий і ароматний обід можна з наступних компонентів:

    • баклажани середніх розмірів – 3 шт.;9187b88536050a7506c2db36f626a129 Овочі в фользі в духовці дієтичні рецепти на кожен день
    • болгарський перець – 2-3 шт.;
    • цибуля – 2 головки;
    • помідори – 3-4 шт.;
    • масло (рослинне або оливкове) – за смаком.

    Цибулю чистять, розрізають навпіл. Інші овочі просто миють і злегка підсушують. Всі компоненти викладають на фольгу, щільно загортають їх і відправляють в духовку на 35-50 хвилин (температура не більше 180 градусів). По закінченні часу овочі дістають, дають їм трохи охолонути.

    ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Рецепт пиріжків з капустою в духовці, покрокове приготування

    З баклажанів і перцю знімають шкірочку, видаляють плодоніжки. Помідори також позбавляють від шкірки. Інгредієнти викладають на блюдо, нарізають невеликими шматочками і присмачують маслом. Якщо ви не можете їсти без солі і інших спецій, то можна злегка приправити ними продукти.

     

    Асорті з овочів в духовці можна використовувати як в якості гарніру, так і у вигляді основного блюда.

    Рецепт №2. Ніжна овочева закуска

    Ароматна ніжна і апетитна легка закуска (як варіант – гарнір) припаде до смаку багатьом. Для приготування страви знадобляться:

    • цукіні, помідори черрі і шампіньйони – 200 гр. кожного компонента;09f3366841c65ff3bbf6b108399b2e3e Овочі в фользі в духовці дієтичні рецепти на кожен день
    • сир – 70-80 гр.;
    • масло вершкове – чверть пачки;
    • зелень і спеції – за смаком.

    Краще зробити вибір на користь бринзи, яка зробить блюдо ніжний і буквально тане в роті.

    Овочі миють, видаляють з них зайву вологу. Молодий кабачок нарізають кільцями. Якщо шкірка у нього ніжна, то знімати її не обов’язково. Гриби і томати ріжуть навпіл, а цибулю і зелень дрібно шаткують. Сир формують невеликими кубиками, змішують в мисці з іншими компонентами.

    Духовку розігрівають до 190-200 градусів. Всі продукти викладають на шматок фольги, а зверху додають масло, нарізане невеликими шматочками. Запечені овочі у фользі в духовці будуть нудитися близько півгодини, після чого можна подавати страву на стіл.

    Рецепт №3. Пісний овочевий гарнір

    Вам знадобляться наступні інгредієнти:

    • болгарський перець – 3 шт.;5edea4b270c0ede5142948fa0daf20fb Овочі в фользі в духовці дієтичні рецепти на кожен день
    • томати – 4 шт.;
    • морква середніх розмірів – 1 шт.;
    • стручкова квасоля – 250 гр.;
    • олія оливкова або рослинне – 3-4 ст. л.;
    • спеції та зелень – за смаком.

    Духовку розігрівають до 200 градусів. З моркви видаляють шкірку, нарізують тонкими кружальцями. У перців видаляють серцевину з плодоніжками, нарізають скибочками 3 х 0,5 див. Помідори ріжуть на шматочки середніх розмірів. Всі компоненти складають у миску, додають до них квасоля, присмачують все сіллю і спеціями, додають масло і ретельно перемішують. Готові інгредієнти розкладають на фользі, сформувавши з усієї маси 4 порції. Запікати в духовці овочі будуть протягом 25-30 хвилин. Подавати на стіл можна як окрему страву, так і в парі з крупами.

    ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Сніданок з тушкованих овочів і запеченої яєчні

    Ласощі добре поєднується з відварним рисом, приправленим невеликим кількість рослинного масла і зеленню.

    Загрузка...