Паста з морепродуктами і цукіні у вершковому соусі

Паста с морепродуктами и цукини в сливочном соусе
Будемо готувати чудовий обід з креветок, лосося і класичної італійської пасти кращих сортів Fusilli, у вигляді спіральок. Блюдо виходить досить ситним. Товстіють, як вже відомо, зовсім не від макаронів, а від жирних соусів. А ми приготуємо соус з пастеризованих вершків з мінімальним вмістом жиру, що додасть страві м’який і ніжний смак…

    Інгредієнти на 6 персон:

  • 500 р. пасти Паоло (Fusilli)
  • 400 г філе лосося
  • 400 р. невеликих очищених креветок
  • 1 шт. цукіні
  • 3-4 зубчики часнику
  • Сіль, перець
  • Оливкова олія
  • 400 г. вершків
  • Свіжі трави
  • Сир пармезан
  • Першим ділом підготуємо необхідні продукти для паста з морепродуктами: необхідно філе лосося нарізати помірно великими кубиками, цукіні меншого розміру, часник тонкими пластинками.

    Нарезать все продукты для пасты

  • Далі, відварюємо в підсоленій воді напівфабрикати, розрахунком на 1 літр води і 10 г солі кладемо 100 г пасти. Перетравлювати пасту не слід. Вона не повинна бути не разварена, залишатися пружною зовні і, при цьому повністю готова бути всередині.

    Отвариваем пасту

  • У сковороді розігріваємо невелику кількість оливкової олії і злегка обсмажуємо часник до появи приємного аромату. Кладемо шматочки лосося і обсмажуємо не більше 3-4 хвилини.

    Обжариваем рыбу

  • Слідом додаємо креветки і продовжуємо готувати на невеликому вогні ще 5 хвилин, до стану готовності лосося і креветок на 80%.

    Готовим лосось и креветки

  • Дотримуючись рецептом, додаємо нарізані цукіні, готуємо 2 хвилини, потім наливаємо вершки, кладемо приправи за смаком, базилік, орегано і додаємо трохи води з-під відвареної пасти.

    Добавляем цукини, сливки, травы, приправы и воду

  • Грунтовно все перемішуємо, накриваємо щільно кришкою і готуємо на слабкому вогні приблизно 5 хвилин. Далі, додаємо попередньо відварену пасту, акуратно перемішуємо і прогріваємо на помірно сильному вогні 30 хвилин. Паста у вершковому соусі традиційно подається гарячою, посипавши зверху тертим сиром пармезаном і свіжим базиліком.

    Паста в сливочном соусе c морепродуктами

Паста у вершковому соусі традиційно подається гарячою, посипавши зверху тертим сиром пармезаном і свіжим базиліком.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Кабачкова ікра
Загрузка...