Паста з морепродуктами і цукіні у вершковому соусі

3f6e8ef26e0a800a0db6675fc3c7d503 Паста з морепродуктами і цукіні у вершковому соусі
Будемо готувати чудовий обід з креветок, лосося і класичної італійської пасти кращих сортів Fusilli, у вигляді спіральок. Блюдо виходить досить ситним. Товстіють, як вже відомо, зовсім не від макаронів, а від жирних соусів. А ми приготуємо соус з пастеризованих вершків з мінімальним вмістом жиру, що додасть страві м’який і ніжний смак…

    Інгредієнти на 6 персон:

  • 500 р. пасти Паоло (Fusilli)
  • 400 г філе лосося
  • 400 р. невеликих очищених креветок
  • 1 шт. цукіні
  • 3-4 зубчики часнику
  • Сіль, перець
  • Оливкова олія
  • 400 г. вершків
  • Свіжі трави
  • Сир пармезан
  • Першим ділом підготуємо необхідні продукти для паста з морепродуктами: необхідно філе лосося нарізати помірно великими кубиками, цукіні меншого розміру, часник тонкими пластинками.

    dc4f8f5487ab0223cfbb954b2144d513 Паста з морепродуктами і цукіні у вершковому соусі

  • Далі, відварюємо в підсоленій воді напівфабрикати, розрахунком на 1 літр води і 10 г солі кладемо 100 г пасти. Перетравлювати пасту не слід. Вона не повинна бути не разварена, залишатися пружною зовні і, при цьому повністю готова бути всередині.

    8d319388b3736f096418762e809432e1 Паста з морепродуктами і цукіні у вершковому соусі

  • У сковороді розігріваємо невелику кількість оливкової олії і злегка обсмажуємо часник до появи приємного аромату. Кладемо шматочки лосося і обсмажуємо не більше 3-4 хвилини.

    9cbccf0c792df0f1a8527a4a92fc5402 Паста з морепродуктами і цукіні у вершковому соусі

  • Слідом додаємо креветки і продовжуємо готувати на невеликому вогні ще 5 хвилин, до стану готовності лосося і креветок на 80%.

    85bf9ed5fe012622e2a9fc485af0ae6f Паста з морепродуктами і цукіні у вершковому соусі

  • Дотримуючись рецептом, додаємо нарізані цукіні, готуємо 2 хвилини, потім наливаємо вершки, кладемо приправи за смаком, базилік, орегано і додаємо трохи води з-під відвареної пасти.

    1f3e64f529173a09a8d54565e96ae806 Паста з морепродуктами і цукіні у вершковому соусі

  • Грунтовно все перемішуємо, накриваємо щільно кришкою і готуємо на слабкому вогні приблизно 5 хвилин. Далі, додаємо попередньо відварену пасту, акуратно перемішуємо і прогріваємо на помірно сильному вогні 30 хвилин. Паста у вершковому соусі традиційно подається гарячою, посипавши зверху тертим сиром пармезаном і свіжим базиліком.

    e19c33c542ba63dece0bd15572163dd9 Паста з морепродуктами і цукіні у вершковому соусі

Паста у вершковому соусі традиційно подається гарячою, посипавши зверху тертим сиром пармезаном і свіжим базиліком.