Печінка з картоплею в духовці – поживне і корисне блюдо для всієї родини.

Загрузка...

Порадуйте сім’ю надзвичайно смачним блюдом – печінка з картоплею. Печінка – дуже цінний продукт з точки зору дієтологів. В її складі дуже багато корисних елементів і вітамінів, дуже потрібних для людського організму. Тому цей продукт дуже необхідно включати в раціон, особливо дітям і тим, хто веде рухливий спосіб життя.

Рецепт перший – з картоплею

Пропонуємо вам страву «Печінка з картоплею і цибулею в духовці». Для нього підходить свиняча або яловича печінка, якої потрібно 1 кг. Ще необхідні:

  • картопля – 600 гр.0cf9d34c4ad444cd8e4bec3c9629a220 Печінка з картоплею в духовці – поживне і корисне блюдо для всієї родини.
  • цибуля – 200 гр.
  • кукурудзяне борошно – 100 гр.
  • молоко – 1 літр
  • рослинне масло – 100 гр.
  • вершки – 150 гр.
  • сіль – скільки потрібно

Печінка добре помийте, поріжте на шматочки, опустіть в молоко і поставте в холодильник на одну годину. Тим часом почистіть картоплю, порізати на кільця і проварити в підсоленій воді протягом 8 хвилин. Потім вийміть з води і залиште охолоджуватися. Цибулю поріжте півкільцями і обсмажте до золотистого кольору. Кожен окремий шматочок нарізаною печінки обваляйте в борошні з кукурудзи і обсмажте з цибулею до готовності.

У деко, змащене рослинним маслом, укладіть шарами печінку і картоплю. Останнім повинен бути шар картоплі. В молоко, де вымачивалась ваша печінка (потрібно всього 100 гр.), додайте вершки і добре збийте. Цим соусом залийте вашу запіканку і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів на 20 хвилин.

Рецепт другий – з печінкою курки

Печінка свиняча в духовці готується таким же способом без картоплі. Інгредієнти і спосіб приготування ті ж, що і в попередньому рецепті, за винятком картоплі. І потрібно готувати в посуді з кришкою, наприклад, керамічний горщик. Це необхідно для того, щоб печінка не стала твердою сухуватою.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Пиріжки з яблучною начинкою

 

Куряча печінка з цибулею та картоплею, запечена в духовці дуже смачне, корисне і смачне блюдо.

Для нього знадобиться:

  • 400 гр. курячої печінки89f19303f6bce25cb08f91f20c6aff30 Печінка з картоплею в духовці – поживне і корисне блюдо для всієї родини.
  • 400 гр. картоплі
  • 2 цибулини
  • 250 гр. молока
  • 50 гр. вершкового масла
  • 50 гр. рослинної олії
  • 100 гр. вершкового сиру
  • сіль і перчик – за смаком.

Курячу печінку миємо, прибираємо прожилки, ріжемо на шматочки і кладемо в молоко. Туди ж відправляємо дрібно нарізану цибулю. Картоплю чистимо, нарізаємо брусочками і смажимо майже до готовності на сковороді в маслі. Потім викладаємо всі продукти на деко: спочатку обсмажену картоплю, курячу печінку з цибулею, заливаємо молоком, а зверху кладемо вершкове масло і сир, порізані кубиками. Все це накриваємо кришкою і ставимо в духовку, нагріту до 190 градусів на 30-35 хвилин. По закінченні вказаного часу, кришку прибираємо і тримаємо ще 15 хвилин.

Спосіб приготування печінки «в духовці з овочами і картоплею» дозволяє зберегти всі корисні речовини печінки і в той же час виходить смачно, корисно і ароматно.

Приємного апетиту!

Загрузка...