Пельмені в духовці: новий рецепт приготування улюбленого продукту

Загрузка...

Пельмені – традиційне російське блюдо. З розвитком харчової промисловості, готові (заморожені) вони стали продавати в магазинах, що значно спростило життя господинь. Але все ж процес ліплення домашніх пельменів – щось унікальне: вся родина збирається на кухні, хтось готує тісто, хтось фарш, а потім всі разом ліплять пельмені різних форм і розмірів. І, звичайно, домашні в рази смачніше і ситніше куплених. Але в будь-якому випадку, кожен вибирає сам: витратити час на приготування або заощадити, купивши в магазині.

Рецепт перший

Крім відварних і смажених пельменів, є відмінні рецепти – запечені пельмені в духовці. Тут рецепт простий. З обов’язкових інгредієнтів – пельмені і сир, а решта, як в рецептах піци, все за смаком: помідори, солодкий перець, гриби, цибуля, яйця. У нашому рецепті ми запечемо їх за принципом лазаньї, тобто, шарами.

693938fbaa949df69f1b89b4e9542282 Пельмені в духовці: новий рецепт приготування улюбленого продуктуЗ інгредієнтів знадобляться:

  • пельмені (домашні або покупні – краще в формі «подушечки» або равіолі) – 500 гр.
  • томатна паста – 160 гр.
  • тертий сир (в ідеалі – Моцарелла, Пармезан, але звичайний твердий вершковий сир теж підійде) – все разом 300 гр.
  • свіжий базилік або будь-яка зелень — пучок

Кількість інгредієнтів залежить від того, на яку компанію готується страва.

Як готувати

Дно форми для запікання змащуємо томатною пастою (гарним шаром, не прозорим).

Зверху викладаємо перший ряд пельменів (равіолі). Зверху змащуємо томатною пастою і викладаємо другий шар. Його також змащуємо пастою, посипаємо тертою Моцарелою або порізаної тонкими скибочками.

Зверху на Моцарелу викладаємо наступний шар, змащуємо томатною пастою, знову посипаємо Моцарелою. І ще один шар пельменів і пасти зверху, тільки верхній посипаємо вже Пармезаном.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Лосось з картоплею в духовці з елементарного рецептом

Для того щоб сир не сох, зверху накриваємо форму фольгою, щільно затискаємо краї фольги і ставимо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Запечені пельмені в духовці виходять соковитими і ароматними. Додаємо трохи свіжої зелені і подаємо страву до столу.

 

При запіканні можна додавати свої улюблені продукти.

Рецепт другої

Ще один простий у приготуванні «незвичайний» рецепт приготування.

b130c20c55235bc67e898d84f9c37b21 Пельмені в духовці: новий рецепт приготування улюбленого продуктуЗ інгредієнтів знадобляться:

  • пельмені – 500 гр.
  • гриби (печериці) – 250 гр.
  • цибулина — 1 шт.
  • яйце – 2 шт.
  • майонез – 100 гр.
  • сир – 150 гр.

Як готувати

Гриби нарізаємо і обсмажуємо разом з цибулею. Яйця збиваємо в миску, додаємо туди майонез (якщо вдома немає майонезу, можна приготувати майонезний соус, збивши жовтки з гірчицею, олією та спеціями).

Дно форми застеляємо фольгою і змащуємо фольгу соняшниковою олією. Викладаємо пельмені, зверху розподіляємо обсмажені з цибулею гриби, рівномірно заливаємо соусом з майонезу і яєць. Накриваємо фольгою, відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Після закінчення часу дістаємо форму, знімаємо фольгу, посипаємо блюдо сиром і запікаємо ще 10 хвилин.

Рекомендації

Якщо берете покупні пельмені, уважно читайте склад на упаковці. В них не повинно бути м’яса механічної обвалки (т. к. це – змелені в однорідну масу кістки, хрящі із залишками м’яса), «мясорастительной» начинки. Це всі продукти низької якості. Ідеальний склад на упаковці: свинина, яловичина, шпик, цибулю, вода, борошно, сіль, перець, можливо, яйце (є способи приготування тіста без яєць).

Якщо готуєте вдома, то не перебивайте смак хорошого фаршу приправами. Ідеальне поєднання – сіль і чорний перець.

Загрузка...