Перець з куркою і грибами — проста й ситна страва

Загрузка...

Якщо хочеться чогось простого і смачного, спробуйте в духовці приготувати смачний фарширований перець. Головне, вибрати хороший перець. Краще всього купувати великий, м’ясистий і рівний. Тоді у начинки з овочами, куркою і грибами буде солодкий присмак, а якщо купите тонкостінний перець, то він може виявитися гострим. У зеленого трав’янистий присмак і при запіканні він потемніє.

Фарширований перець

Якщо хочеться в начинку додати копченої, а не смаженої курочки, звичайно, купуйте і готуйте перці з нею. А сьогодні ми зробимо апетитний фарширований перець з смаженою куркою і грибами.

a5b75d4473e1dad8d4f36bd2c1a5cc63 Перець з куркою і грибами   проста й ситна страваСклад

 

  • 2 шт. болгарського краще червоного перцю товстостінного
  • 300 гр. шампіньйонів або інших грибів
  • 300 гр. курячого філе
  • 3 шт. помідорів «Черрі»
  • 1 шт. середня цибулина
  • 100 гр. «Російського» сиру
  • 100 гр. смачного сиру «Фета»
  • 1 ст. лож. соняшникової олії
  • дрібку чорного меленого перцю
  • 5 або 6 шт. пір’їн зеленого цибулі чи цибулі-шпинату
  • посоліть на свій смак

Готуємо

На приготування страви потрібно 1 годину. Вийде 4 порції.

  • Часник з цибулею очистіть від лушпиння і сполосніть під проточною водою. Промийте морквину, очищайте і нарізайте разом з цибулею невеликими кубиками. Приблизно за 0,5 див.
  • Промийте під проточною водою філе курки. Потрібно обсушити його серветками (краще паперовими) і нарізати приблизно такими ж кубиками, як і овочі.
  • Часник, який очистили, дрібно посеките. Нарізайте помідори «Черрі» красивими кружечками (приблизно 0,3-0,5 см), а смачний сир «Фета» дрібними кубиками.
  • Візьміть і поставте на вогонь велику містку сковорідку. Налийте в неї олію і нехай розжариться.
  • Кидайте моркву і пасеруйте на середньому вогні до золотистого кольору. Трохи пізніше сюди ж, промиті, очищені і нарізані кубиками печериці.
  • Пізніше кидайте до морквині з грибами цибулю. Трохи перепікся? Посоліть. Кулінари кажуть, що найкраще присолити при пассировке, а потім в кінці приготування.
  • 0ceda2204c328ca93a9b11086df8027a Перець з куркою і грибами   проста й ситна страваДо овочів в широку сковороду кидайте часник, дрібно нарізане куряче філе. Додайте щіпку перцю і соліть на свій смак. Все через хвилин 5 помішуйте і нехай курка повністю приготуватися. Намагайтеся не смажити м’ясо, так воно пересушити.
  • Цікаво вийде, якщо перці болгарські виберіть червоні і жовті. Не забувайте про хвостиках, без них не купуйте. Промийте і розріжте навпіл в довжину. Акуратно видаліть насіння і «човник» під начинку готова.
  • На дно «човників» укладайте по 2 кубики «Фета». Потім столовою ложкою зачерпніть обсмаженої начинки з овочів, грибів, курятини. На гірці з овочів і м’яса додайте кружечок «Черрі».
  • Перці з куркою і грибами покладіть в «гусятницю» або подібну жаростійкий посуд. На дні повинен виявитися промаслений ретельно пергаментний аркуш.
  • Духовку розігрійте до 200 градусів і поставте туди перці. Нехай випікаються від 35 до 40 хв.
  • Натріть «Російський» або будь-який інший сир на крупній тертці і за 5 чи 7 хв. до повної готовності страви, посипте їх зверху і нехай ще трохи розплавиться над «човниками».
  • ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Курка з медом в духовці: прості рецепти вишуканої страви

    Діставайте блюдо. Ах, який запашний перець фарширований! Розкладайте його по тарілках, посипайте згори нарізаним зеленим або іншим цибулею. Кличте сім’ю і їжте з апетитом його гарячим або теплим.

    Приємного апетиту!

    Загрузка...