Пікша в духовці рецепт запікання — смачне, позное і поживне блюдо

Якщо не пробували, відкрийте її для себе рецепт дуже смачного блюда з пікші. Її можна посмажити на сковорідці, приготувати в духовці, спекти на грилі. Хороша пікша з салатом. Можна відварити філе, зробити смачний паштет. Пікша у фользі в духовці сподобається всій родині.

Пікша з сімейства тріскових

632a0ccaecec28ac33f410781ac6d450 Пікша в духовці рецепт запікання   смачне, позное і поживне блюдоЖиве в Північному Льодовитому й Атлантичному океані. Вона в Червоній книзі, але виловлювання її не припиняється. Це від 0,5 до 0,7 млн. т щорічно. Більше промисел тільки тріски і минтая, а пікша на почесному 3-му місці. Вона в середньому важить 3 кг і в довжину приблизно 70 див. Бувають і метрові особини до 17 або 19 кг.

Пікша в духовці виходить відмінною. М’ясо залишається пружним і ніжним одночасно. Якщо філе відварити на пару, то там буде мало жиру. Вона рекомендується людям, які дотримуються дієтичного харчування або дієти. Пікшу коптять і солять. Риба виходить дуже смачною, але пікша з овочами більш ніжне блюдо.

Пікша, запечена в духовці, містить багато протеїну, вітаміну В12, корисного селену. У ній міститься: калій з залізом, цинк з йодом, натрій з піридоксином, бром з фтором. Багато корисних вітамінів D і A.

Жирні кислоти благотворно позначаються на діяльності центральної нервової системи. Завдяки їм підвищується імунітет, покращується робота всіх органів. Це Омега-3 і інші кислоти. Покращується робота мозку і зір, активно виводиться з крові холестерин. В духовці у фользі, коли готується у власному соку, риба зберігає ці корисні речовини.

 

Всього 73 Ккал на 100 гр. пікші. Риба, запечена в духовці, ароматна та корисна.

Склад

5e8b4c150f3edad12be23f0ee90b1b29 Пікша в духовці рецепт запікання   смачне, позное і поживне блюдо

  • філе пікші – 2 шт.
  • велика цибулина – 1 шт.
  • печериці – 4 шт.
  • велика морква – 1 шт.
  • помідор середніх розмірів – 4 шт.
  • 3 ст. лож. соняшникової олії
  • перець (чорний мелений) на ваш смак
  • посоліть блюдо, скільки вважаєте за потрібне.

Готуємо

Пікша в духовці у власному соку з овочами, виходить дуже смачною. Вийде 2 або 3 порції. Приготуєте за 1 годину.

  • Очистіть цибулю від лушпиння. Морквину промийте під проточною водою. Тепер натріть коренеплід на крупній тертці. Наріжте цибулину середніми кубиками.
  • Візьміть сковорідку. Киньте цибулю і смажте, щоб став м’яким. Сюди ж моркву і нехай все тушкується 3 хв.
  • Наріжте філе пікші на шматочки. Перчіть і соліть на свій смак.
  • На столі розстеліть фольгу. На неї викладіть 2 або 3 ст. лож. попередньо тушкованих овочів, а на них філе, щоб швидко приготувалася пікша в духовці. Зверху по 2 кружечки помідорів. Пікша в духовці виходить відмінної з овочами.
  • Зверху щіпка чорного меленого перцю і будь-яких інших улюблених спецій + 2 печериці (порізаних кружальцями) 2 листочка базиліка. В духовці у власному соку з овочами та приправами вийде відмінне блюдо.
  • Загорніть порції в фольгу. Розігрійте духовку до 200 градусів і нехай від 15 до 20 хв. там нудяться.
  • Філе пікші в духовці відмінне блюдо. Їжте її з картоплею, рисом, іншим гарніром.

    Діставайте і приємного апетиту всій родині!