Пиріг по-італійськи — солодка випічка з сиру в духовці

Загрузка...

Сир — універсальний продукт. З нього можна приготувати величезну кількість солоних страв, солодкої випічки та десертів і все це легко готуватися, недорого коштує і дуже смачно. Зараз розглянемо базовий рецепт пирога по-італійськи, за допомогою якого молоді господині навчаться його робити. Ну а досвідчені господині зможуть внести свої доповнення і дивувати гостей фірмовим солодким блюдом.

Пиріг по-італійськи з сиром

Ще один пиріг з сиром, який готується в духовці. Основа цього пирога – пісочне тісто, для якого вам потрібно:

866ec8d308d04492f3ea173f25e4223f Пиріг по італійськи   солодка випічка з сиру в духовці

  • 300 гр. просіяного борошна
  • 150 гр. цукру
  • 150 гр. вершкового масла
  • 1 яйце, плюс 2 жовтки
  • сіль
  • цедра лимона

Спочатку збиваємо яйце, жовтки і цукром і додаємо дрібку солі і цедру половинки лимона. Потім додаємо вершкове масло кімнатної температури, добре розмішуємо і кладемо борошно. Замішуємо еластичне тісто. Закінчивши з тестом, покладіть його в миску, накрийте фольгою і залиште в холодильнику на 15 – 20 хвилин.

 

У той час, поки тісто відпочиває, займемося приготуванням начинки

Для неї потрібно:

  • 350 гр. сиру
  • 1 яйце + 2 жовтки
  • 80 гр. цукру
  • щіпка кориці
  • ванилька

Яйця збиваємо электровзбивалкой з цукром, кладемо ванильку, корицю, цедру половинки лимона і в останню чергу — сир. Готуємо форму для випічки. Якщо немає рознімної, укладіть на дно звичайної форми папір для духовки. Форму змащуємо маслом і посипаємо борошном. Частина тесту відкладіть в сторону – воно буде потрібно для укладання решітки зверху начинки. Потім основну частину тесту можна розкачати качалкою і потім помістити у форму, а можна помістити у форму і пальцями розрівняти по всьому простору.

Обов’язково потрібно робити бортики висотою в 2 див.

Коли основа пирога готова можна помістити начинку і розрівняти. Зверху слід зробити решітку з джгутиків тіста. Потім бортики, укладіть на начинку з допомогою ножа або виделки і злегка притисніть. Тепер можна ставити в духовку на 30 – 35 хвилин, нагріту до 180 градусів. Коли виріб буде готове, вийміть з духовки і поставте остигати. Після цього вийміть з форми, укладіть на святкове блюдо і посипте цукровою пудрою.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Сирники з шоколадною начинкою

Приємного апетиту!

Загрузка...