Пиріг з фаршем і картоплею в духовці рецепт приготування

Загрузка...

У російській кухні пироги завжди були на почесних місцях на столі. Їх готували на свята. У кожної господині є свій унікальний рецепт. Неможливо уявити жоден стіл в ті далекі часи без пирогів або пиріжків.

Їх готували з найрізноманітнішими начинками: капуста, м’ясо, сир, варення, ягоди і багато інших. Сьогодні їх готують не так часто, але якщо на столі з’явився пиріг, то це вже справжнє маленьке свято. Серед усіх рецептів особливе місце займає пиріг з фаршем і картоплею в духовці. Таке блюдо виручить вас в будь-якій ситуації. Просте в приготуванні, воно моментально зникає з тарілок. Для приготування цієї страви потрібно для початку визначитися з тестом. Добре підійде дріжджове, на кефірі або листкове.

Вибираючи дріжджове тісто, вам буде потрібно трохи більше часу на готування, так як йому треба підрости. Тому краще всього використовувати листкове або рідке тісто.

Фарш для начинки підійде трохи жирнуватий, але можна використовувати курячий фарш. Фарш можна поєднати з різними інгредієнтами.

Такий пиріг можна приготувати відкритий або закритий. Пиріг з відкритим верхом вийде дуже смачним, якщо брати спеціальну заливку.

Рецепт № 1. Пиріг на кефирном тесті

Нам буде потрібно:

  • 22e713071a073dc4255ba5006de9f9dc Пиріг з фаршем і картоплею в духовці рецепт приготуванняФарш – 300 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сода – 2 щіпки.
  • Кефір – 1 ст.
  • Кунжут – 5 гр.
  • Борошно – 600 гр.
  • Масло оливи та вершкове – 50 гр.
  • Спеції

Приготування:

В тарілці змішуємо кефір, соду і олія олив, кладемо приправи і змішуємо. Невеликими частинами просіваємо борошно і готуємо тісто. Закриваємо його полотняною серветкою і даємо постояти півгодини.

Очищену картоплю ріжемо тонкою соломкою, кладемо до неї фарш і перемішуємо. Дрібно нарізану цибулю всипаємо в начинку. Приправляємо спеціями і змішуємо.

Якщо в рецепті використовується курячий фарш, то його потрібно пом’якшити, додавши пару ложок вершків або шматочок вершкового масла.

Розкачуємо тісто прямокутним листом, товщиною 3 мм На серединці рівномірно розміщуємо начинку. Закриваємо тісто від краю до середини, при загвинчуванні повинен вийти повітря. Переміщаємо підготовлене блюдо в форму, промазану маслом.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Сазан в духовці рецепт дивовижного страви і маленькі хитрощі

 

Поверхню пирога промазуємо кефіром і посипаємо кунжутом. Запікаємо в духовій шафі при t 180°С близько 45 хвилин.

Верх пирога можна промащувати кефіром, вершковим маслом, сметаною або збитим яйцем

Рецепт № 2. Пиріг з листкового тіста

Нам потрібно:

  • 130b03ccf80c69373273b69685878b73 Пиріг з фаршем і картоплею в духовці рецепт приготуванняЛисткове бездріжджове тісто – 250 гр.
  • Сметана – 100 мл
  • Борошно – 5 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Фарш – 300 гр.
  • Масло рослинне – 10 мл
  • Сир – 100 гр.
  • Зелень
  • Спеції

Приготування:

Зварений у мундирі картопля, остуджуємо і видаляємо шкірку.

Розморожене тісто розміщуємо на столі, посипаним борошном і розкочуємо. Перекладаємо тісто в підготовлену форму і робимо невисокі бортики.

Картоплю натираємо на крупній тертці і рівномірно викладаємо на тісто. Зелень рубаємо і посипаємо їй шар картоплі.

Ріжемо цибулю, кладемо його в фарш разом зі спеціями. Все добре перемішуємо. Готову начинку розміщуємо на картоплі.

Начинка вийде ще більш соковитою, якщо використовувати більше цибулі.

З’єднуємо сметану, яйце і спеції, збиваємо. Вийшла заливкою рівномірно поливаємо пиріг, потім засипаємо страву тертим сиром.

Підготовлене блюдо відправляємо в духовку, нагріту до 180°С на 25 хвилин. Готової випічки даємо трохи охолонути й нарізаємо на порції.

Такі пироги печуться просто з використання доступних продуктів. Саме блюдо дуже смачне і поживне. Начинку можна змінювати, доповнюючи її улюбленими продуктами.

Загрузка...