Пиріг з фаршем в духовці рецепт приготування з тестом і без нього

У кожної господині в кулінарній книжці є свій улюблений рецепт випічки. Пропонуємо записати туди ще кілька. Це способи приготування пирога з фаршем. Апетитний зовнішній вигляд блюда у поєднанні з неповторним ароматом начинки так і просить скуштувати шматочок. Смачна випічка готується з різного тіста. Чим начиняти пиріг залежить від смакових уподобань.

Загрузка...

«Швидкий» пиріг без тесту

Всі звикли думати, що пиріг з фаршем в духовці готується дуже довго. І тільки ті, хто знають, що це не так, насолоджуються смаком випічки вже через одну годину. У цей час входить і попередня обробка продуктів, і безпосередньо приготування.

Рецепт дивує ще більше тим, що в ньому відсутній тісто.

Готують страву з таких продуктівпирог с фаршем в духовке

  • 0,5 кг фаршу;
  • 4 ст. ложки рослинної олії;
  • 1 морквина;
  • 400 г томатів у власному соку;
  • мелений часник;
  • 100 г замороженого зеленого горошку;
  • 4 відварених картоплі;
  • 1 яйце;
  • 1/2 ч. ложки каррі;
  • 50 мл вершків;
  • 50 г твердого сиру.

Якщо любите селера, то можете додати декілька скибочок. Звикли готувати на оливковій олії? Сміливо замінюйте ним рослинна.

Можна використовувати будь-яке м’ясо для фаршу. При бажанні поєднують свинину і яловичину або свине та куряче м’ясо. Якщо любите гриби, можете дрібно порізати і відправити у фарш.

пирог с фаршем в духовкеТепер, коли всі інгредієнти готові, приступаємо до поетапної обробки. Обсмажуємо на олії фарш. Додаємо до нього терту моркву. Якщо використовуєте селера, то саме на цьому етапі дрібно нарізаємо його кубиками і відправляємо разом з морквою до фаршу.

Сюди ж додаємо дрібку часнику, томати і горошок. Для страви підійдуть і свіжі томати. Але краще їх попередньо бланшувати. Для цього овочі обдають окропом і знімають шкірку. Трохи подавіть помідори. Ось заправка і готова.

Якщо використовуєте консервований горошок, то додайте його у начинку в самому кінці. Так він збереже форму і смак.

Не завадять і улюблені приправи. Це може бути базилік, суміш хмелі-сунелі. Залишився без уваги ще один важливий компонент — картопля. Його розминаємо в пюре. Змішуємо з вершками і каррі. Можна посолити за смаком.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Гомілки в духовці мариновані зі сметаною

Саме час «збирати» наш пиріг. Викладаємо його в глибоку форму. На дно «кладемо» м’ясну начинку з овочами. Зверху рівномірно накриваємо шаром пюре. Залишилося посипати тертим сиром і поставити в духовку на 200 градусів. Через півгодини страва готова.

 

Як зробити пиріг з лаваша

Це м’ясне блюдо готується без тесту. Його замінять звичайні лаваші. Купити їх можна в продуктовому магазині або супермаркеті.

Нам знадобитьсяпирог с фаршем в духовке

  • 3-5 лавашів (залежить від розміру);
  • 300 г будь-якого фаршу за смаком;
  • 2 яйця;
  • по 2 ст. ложки сметани і кетчупу;
  • зелень, сіль, перець за смаком.

Сметана кетчуп знадобляться для заливки. Кількість залежить від розміру форми для випічки. Можна додатково використовувати майонез.

пирог с фаршем в духовкеПодрібнюємо зелень і додаємо у фарш. Намазуємо м’ясною начинкою кожен лаваш. Звертаємо їх в рулети. Поміщаємо в змащену форму.

Заливка допоможе об’єднати наші лаваші з фаршем в цілісний пиріг. Для її приготування збиваємо яйця, додаємо сметану і кетчуп. Рівномірно виливаємо поверх лавашів. Готується страва 35 хвилин при температурі 200 градусів.

Якщо хочете отримати гарну скоринку, за 5 хвилин до готовності присипте пиріг тертим сиром.

Пиріг з листкового тіста

Випічка з листкового тіста завжди виходить легкою і повітряної. Вона підкреслює смак начинки. Готувати тісто необов’язково. Ми пропонуємо використовувати магазинний варіант.

Для пирога нам потрібнопирог с фаршем в духовке

  • 1 кг листкового тіста;
  • 0,5 кг фаршу;
  • 300 г твердого сиру;
  • 300 г бринзи;
  • 2 яйця;
  • 2 цибулини;
  • зелень — кріп, петрушка, цибуля.

Начинка готується дуже швидко. Обсмажуємо дрібно нарізану цибулю. Додаємо фарш, тертий сир, бринзу, додати порізану зелень. Розбиваємо два яйця і відправляємо туди ж.

пирог с фаршем в духовкеВикладаємо половину листкового тіста на змащений лист. Вивантажуємо нашу начинку. Зверху накриваємо залишилися тестом. Краї потрібно ретельно запечатати, щоб начинка не витекла. Зверху проколюємо пиріг виделкою в різних місцях і змащуємо яйцем. Готується страва 30 хвилин при температурі 200 градусів.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Зігріваючий суп із сочевиці з овочами

Пиріг з фаршем має кілька переваг на відміну від випічки з солодкою начинкою. Він корисніший і сытней. А якщо у ньому більше начинки, ніж тіста або останнє взагалі відсутня, кулінарне творіння сподобається навіть тим, хто строго стежить за фігурою.

Загрузка...