Пиріг з фаршем в духовці рецепт приготування з тестом і без нього

Загрузка...

У кожної господині в кулінарній книжці є свій улюблений рецепт випічки. Пропонуємо записати туди ще кілька. Це способи приготування пирога з фаршем. Апетитний зовнішній вигляд блюда у поєднанні з неповторним ароматом начинки так і просить скуштувати шматочок. Смачна випічка готується з різного тіста. Чим начиняти пиріг залежить від смакових уподобань.

«Швидкий» пиріг без тесту

Всі звикли думати, що пиріг з фаршем в духовці готується дуже довго. І тільки ті, хто знають, що це не так, насолоджуються смаком випічки вже через одну годину. У цей час входить і попередня обробка продуктів, і безпосередньо приготування.

Рецепт дивує ще більше тим, що в ньому відсутній тісто.

Готують страву з таких продуктівba97759d9131691d0108981ebf68966d Пиріг з фаршем в духовці рецепт приготування з тестом і без нього

  • 0,5 кг фаршу;
  • 4 ст. ложки рослинної олії;
  • 1 морквина;
  • 400 г томатів у власному соку;
  • мелений часник;
  • 100 г замороженого зеленого горошку;
  • 4 відварених картоплі;
  • 1 яйце;
  • 1/2 ч. ложки каррі;
  • 50 мл вершків;
  • 50 г твердого сиру.

Якщо любите селера, то можете додати декілька скибочок. Звикли готувати на оливковій олії? Сміливо замінюйте ним рослинна.

Можна використовувати будь-яке м’ясо для фаршу. При бажанні поєднують свинину і яловичину або свине та куряче м’ясо. Якщо любите гриби, можете дрібно порізати і відправити у фарш.

a4188a77ca35298f9bb55634d458a2ff Пиріг з фаршем в духовці рецепт приготування з тестом і без ньогоТепер, коли всі інгредієнти готові, приступаємо до поетапної обробки. Обсмажуємо на олії фарш. Додаємо до нього терту моркву. Якщо використовуєте селера, то саме на цьому етапі дрібно нарізаємо його кубиками і відправляємо разом з морквою до фаршу.

Сюди ж додаємо дрібку часнику, томати і горошок. Для страви підійдуть і свіжі томати. Але краще їх попередньо бланшувати. Для цього овочі обдають окропом і знімають шкірку. Трохи подавіть помідори. Ось заправка і готова.

Якщо використовуєте консервований горошок, то додайте його у начинку в самому кінці. Так він збереже форму і смак.

Не завадять і улюблені приправи. Це може бути базилік, суміш хмелі-сунелі. Залишився без уваги ще один важливий компонент — картопля. Його розминаємо в пюре. Змішуємо з вершками і каррі. Можна посолити за смаком.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Картопля з шампіньйонами в духовці простий рецепт приготування

Саме час «збирати» наш пиріг. Викладаємо його в глибоку форму. На дно «кладемо» м’ясну начинку з овочами. Зверху рівномірно накриваємо шаром пюре. Залишилося посипати тертим сиром і поставити в духовку на 200 градусів. Через півгодини страва готова.

 

Як зробити пиріг з лаваша

Це м’ясне блюдо готується без тесту. Його замінять звичайні лаваші. Купити їх можна в продуктовому магазині або супермаркеті.

Нам знадобиться6c68ce950bea9fcfe2c4073340b48e6b Пиріг з фаршем в духовці рецепт приготування з тестом і без нього

  • 3-5 лавашів (залежить від розміру);
  • 300 г будь-якого фаршу за смаком;
  • 2 яйця;
  • по 2 ст. ложки сметани і кетчупу;
  • зелень, сіль, перець за смаком.

Сметана кетчуп знадобляться для заливки. Кількість залежить від розміру форми для випічки. Можна додатково використовувати майонез.

ef8763882ea9cfdba20fa21b6b14d6ee Пиріг з фаршем в духовці рецепт приготування з тестом і без ньогоПодрібнюємо зелень і додаємо у фарш. Намазуємо м’ясною начинкою кожен лаваш. Звертаємо їх в рулети. Поміщаємо в змащену форму.

Заливка допоможе об’єднати наші лаваші з фаршем в цілісний пиріг. Для її приготування збиваємо яйця, додаємо сметану і кетчуп. Рівномірно виливаємо поверх лавашів. Готується страва 35 хвилин при температурі 200 градусів.

Якщо хочете отримати гарну скоринку, за 5 хвилин до готовності присипте пиріг тертим сиром.

Пиріг з листкового тіста

Випічка з листкового тіста завжди виходить легкою і повітряної. Вона підкреслює смак начинки. Готувати тісто необов’язково. Ми пропонуємо використовувати магазинний варіант.

Для пирога нам потрібноb6253aef708999f9b8dcb000d664e3f1 Пиріг з фаршем в духовці рецепт приготування з тестом і без нього

  • 1 кг листкового тіста;
  • 0,5 кг фаршу;
  • 300 г твердого сиру;
  • 300 г бринзи;
  • 2 яйця;
  • 2 цибулини;
  • зелень — кріп, петрушка, цибуля.

Начинка готується дуже швидко. Обсмажуємо дрібно нарізану цибулю. Додаємо фарш, тертий сир, бринзу, додати порізану зелень. Розбиваємо два яйця і відправляємо туди ж.

7543cb7f80dfe8bbdc1caa2437cee34a Пиріг з фаршем в духовці рецепт приготування з тестом і без ньогоВикладаємо половину листкового тіста на змащений лист. Вивантажуємо нашу начинку. Зверху накриваємо залишилися тестом. Краї потрібно ретельно запечатати, щоб начинка не витекла. Зверху проколюємо пиріг виделкою в різних місцях і змащуємо яйцем. Готується страва 30 хвилин при температурі 200 градусів.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Гречка з куркою в духовці – царський блюдо на кожен день.

Пиріг з фаршем має кілька переваг на відміну від випічки з солодкою начинкою. Він корисніший і сытней. А якщо у ньому більше начинки, ніж тіста або останнє взагалі відсутня, кулінарне творіння сподобається навіть тим, хто строго стежить за фігурою.

Загрузка...