Пиріг з грушами

6d3bb0cae2ee4ebb65da40045ab23f92 Пиріг з грушами
З-за менш доступності груш, випічка з них поступається в популярності яблучним пирогів, хоча за смаком виходять не гірше, можливо навіть краще, ніж яблучні. Пиріг виходить ніжним і м’яким на смак. Відмінно підійде для десерту і до чаювання. Спробувавши одного разу, ви обов’язково захочете ще…

    Інгредієнти для тіста:

  • 50 г борошна
  • 200 мл молока
  • 40 г цукру
  • 1 ціле яйце і 1 жовток
  • 70 г розм’якшеного вершкового молока
  • Щіпка солі
    Інгредієнти для начинки:

  • 500 г знежиреного сиру
  • 2 кг груш
  • 3 яйця
  • 1/2 склянки цукру
  • 2 ст. ложки манки
    Інгредієнти для олійною крихти:

  • 50 г розм’якшеного вершкового масла
  • 100 г борошна
  • 75 г меленого мигдалю
  • Кілька горішків для прикраси
  • 100 г цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • Щіпка солі

Змішати борошно з цукром, цілим яйцем і жовтком від одного яйця. Додати вершкове масло і сіль, все перемішати. Додати розведені в молоці дріжджі і замісити тісто. Накрити і настояти в теплому місці 1 годину.

Груші вимити, дати відійти вологи. Очистити від шкірки, видалити серцевину і нарізати тонкими довгими скибочками.

Приготувати масляну крихту: Розтерти борошно з меленим мигдалем, цукром порошком, ваніліном, сіллю і вершковим маслом.

Після 1 години, розкачати тісто і викласти на змащене жиром деко, зробити бортики. Дати настоятися 15 хвилин.

Приготувати сирну начинку: Сир збити з яйцями і цукром, додати манну крупу і добре перемішати.

Накласти на тісто приготовлену начинку, зверху викласти скибочки груш і посипати олійною крихтою. Перекласти пиріг в розігріту духовку. Випікати при температурі 200 градусів 45-50 хвилин

Перед подачею прикрасити пиріг кількома горішками.