Пиріг з м’ясом і картоплею в духовці — справжній кулінарний шедевр

Загрузка...

З простих і доступних продуктів вийде повноцінний обід або вечерю. Ароматний пиріг з м’ясом і картоплею в духовці допоможе вам приємно здивувати сім’ю кулінарними здібностями чи зустріти гостей. Правильно приготоване блюдо з апетитом буде з’їдено до останньої крихти. Загальний час приготування — 1 година 30 хвилин.

Готуємо тісто

Краще почати саме з тіста. Так воно встигне трохи вилежатися, і пиріг буде смачніше. Заглянемо в холодильник і дістанемо звідти такі інгредієнти:

  • bb486998f7b0b6d544bfbbecf0812f91 Пиріг з мясом і картоплею в духовці   справжній кулінарний шедеврвершки — 1 склянку;
  • яйця — 1 шт.;
  • вершкове масло — 125 гр.;
  • сіль і сода —по 1/4 чайної ложки.

Приступаємо до змішування продуктів. Для початку розтопимо вершкове масло на повільному вогні. Переливаємо його в зручну для вимішування миску. Відправляємо до масла вершки, соду, сіль і яйце.

Для тіста більше підійдуть жирні вершки. Дайте розтопленого масла трохи охолонути, перш ніж відправляти в нього яйце.

Перемішуємо до однорідної консистенції. І тільки потім поступово насипаємо борошно, одночасно перемішуючи масу. Якщо все зроблено правильно, тісто вийде пружним, але м’яким. Це як раз те, що потрібно для ідеального пирога. Розрізаємо його на дві частини і загортаємо кожну в харчову плівку.

Робимо начинку

Начинку для м’ясного пирога можна готувати з будь-якого виду м’яса. Ми використовуємо яловичину. Нам знадобиться:

  • 0b88379dd6fab20c15fe8fae93d2cf3b Пиріг з мясом і картоплею в духовці   справжній кулінарний шедеврм’ясо — 400 гр.;
  • цибуля — 2 шт.;
  • картопля — 2 шт.;
  • спеції — за смаком.

Смак яловичини підкреслить кмин або базилік. Можна дрібно нарізати свіжий кріп або петрушку. Все залежить від смакових уподобань вашої родини.

Нарізаємо цибулю кубиками і злегка обсмажуємо на рослинному маслі.

 

Яловичину дрібно нарізаємо кубиками. Це особливо важливе і делікатне процес. Він займе більше часу, але результат того вартий. Сиру картоплю теж нарізаємо дрібними кубиками, щоб вона пропеклась. Змішати м’ясо, цибулю і картоплю. Солимо і перчимо до смаку, заправляємо заготівлю кмином.

Можна перемолоти м’ясо за допомогою м’ясорубки. Обсмажити фарш на рослинній олії з цибулею і морквою і знову пропустити через м’ясорубку. Соковитість начинки гарантована. Якщо залишилося небагато картоплі пюре, її можна з’єднати з фаршем. Пиріг буде дуже ніжним. Такий варіант особливо сподобається дітям.

Як сформувати пиріг

f056a2cefbeb206f1fa6dbc2950f693a Пиріг з мясом і картоплею в духовці   справжній кулінарний шедеврКоли начинка готова, повертаємося до тесту. Вже включаємо духовку на 180 градусів, щоб вона розігрівалася. Одну частину тіста розкачуємо в великий млинець. За розміром він повинен бути таким, щоб помістився в деко, а за товщиною близько 0,5 див.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Тушкована яловичина з брокколі в соєвому соусі

Переміщаємо тісто на змащене деко і викладаємо начинку. Залишаємо по краях трохи місця, щоб можна було загорнути наш пиріг. Якщо ви в метушні забули начинку посолити, можна зробити це зараз.

У нас залишилася ще одна частина тесту. Розкачуємо її і накриваємо начинку. Щоб м’ясо з картоплею не випадало, а пиріг виглядав естетично, загортаємо краю. Згадайте, як це робиться на вареники з вишнею і вперед. Вийде гарна спіралька по периметру пирога.

Змащуємо блюдо яйцем, щоб воно було рум’яне і золотистим. Під час приготування під тестом накопичується пар. Зробіть надрізи або проколи вилкою на верхній частині пирога. Так він краще пропечеться. Відправляємо блюдо в духовку.

Ми готували закритий пиріг з картоплею і з м’ясом, а можна зробити його відкритим. Для цього на нижній частині тесту формують бортик, щоб начинка трималася. А зверху можна залити пиріг соусом з томатів і потерти твердий сир.

Через 50 хвилин обід готовий. Можна закликати всіх до столу. Нарізають страву квадратиками або трикутниками. Це залежить від його форми. Гілочка зелені прикрасить блюдо і покращить апетит.

Загрузка...