Пиріг з рибою в духовці цікаві і нескладні рецепти

Загрузка...

Гідне місце на кухні можуть займати пироги з рибою — сьомгою, минем, щукою, окунем, судаком, горбушею. Головне для кожного рецепту – використовувати ту рибу, яка вам подобається.

Пиріг на швидку руку

Рецепти пирогів з начинкою з риби досить різноманітні – можна використовувати тісто дріжджове, листкове або кефірний, а також різні сорти риби. Основна умова для риби: вона повинна бути з мінімальною кількістю кісточок і подобалася вашій родині. Почнемо з найпростішого рецепта пиріг з якого готується за короткий час, так як тісто робиться на кефірі і немає необхідності робити опару.

Для тесту потрібні такі продукти:2a330fc36220a4ca4816a6eba3deaf13 Пиріг з рибою в духовці цікаві і нескладні рецепти

  • кефір жирний – ½ літра
  • майонез – ¼ літра
  • борошно – 3-4 склянки
  • сода — ½ ч. Ложки
  • яйця курячі – 2 шт.
  • сіль – на кінчику ножа

Збиваємо з сіллю яйця, додаємо кефір, майонез, добре збиваємо. Гасимо оцтом Соду і виливаємо в нашу суміш. Потім поступово додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Воно повинно густоті нагадувати сметану. Ділимо тісто на дві половинки: одну виливаємо на змащений рослинним масло деко і викладаємо начинку, для якої нам знадобиться:

  • філе сьомги або горбуші – 800 гр.
  • цибуля – 2 великих головки
  • масло вершкове – 50 гр.
  • сіль, перець – за необхідності

Готується начинка таким чином: цибулю нарізати довільно, філе риби – на скибочки. Викладаємо на тісто спочатку всю рибу, потім цибулю, солимо і перчимо. Потім заливаємо все рештою тестом і ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів на 30 хвилин. Подрумянившийся пиріг виймаємо з духовки, намазуємо рослинним масло і тримаємо під кухонним рушником 10 – 15 хвилин.

Вишуканий закритий пиріг з листкового тіста

Пироги з рибою в духовці можна приготувати також з листкового тіста, яке можна купити в магазині, так простіше. Секрет гарного листкового тіста в тому, що його необхідно розкатати – скласти, розкачати – скласти і робити це потрібно 250 разів. А часу зазвичай немає, сил теж, тому люб’язно скористаємося плодами цивілізації – візьмемо готове заморожене листкове тісто (250 гр.) і поставимо на годинку розморожуватися. Тим часом підготуємо начинку, для якої необхідні такі продукти:e83ab01a818ead9ce2d6c6b46551073d Пиріг з рибою в духовці цікаві і нескладні рецепти

  • філе будь-якої риби – 400 гр.
  • цибуля – 2 головки
  • оливкова масло – 50 гр.
  • сіль і перець – як подобається

Цибулю ріжемо на півкільця і обсмажуємо на сковороді в оливковій олії до золотистого кольору. Даємо охолонути і викладаємо на розкатаний лист тіста, розмір якого не повинен перевищувати філе риби по довжині на 6 см, а по ширині – на 3 см з обох сторін. Це потрібно для того, щоб зробити пиріг у вигляді красивої кіски.

 

Якщо не хочеться возитися, то достатньо щоб краї тіста з покладеної на нього начинкою можна було защипати для надання вигляду пирога.

Отже, на тісто викладаємо шар цибулі, але не по всій площі, а тільки посередині. Зверху кладемо філе риби і приступаємо до формування коси. Бічні частини тіста (без начинки) по довжині нашого філе нарізати під кутом на смужки шириною 2 – 3 см По ширині філе досить тісто покласти на рибу з обох сторін і почати загинати смужки по черзі, накладаючи їх один на одного. Пиріг виделкою змастити збитим яйцем і поставити в духовку, розігріту до 180 градусів на півгодини.

Істинно російське блюдо — розтягаї

Пироги з рибою в духовці можуть бути відкритими, які з незапам’ятних часів на Русі називали «пиріжки».

Для цієї страви потрібно:

  • борошно вищого сорту – ½ кг.c78602983b7ebb9d446c960c24a0269f Пиріг з рибою в духовці цікаві і нескладні рецепти
  • дріжджі – 25 гр.
  • вершкове масло – 120 гр.
  • вода – 250 гр.
  • цибуля – 2 головки
  • риба – 250 гр.
  • бульйон рибний – 150 гр.
  • сіль і перець – за смаком
  • рослинне масло – 50 гр.
  • яйце для змащування пирогів

З борошна, дріжджів, вершкового масла і води замішуємо тісто (якщо є навички, то і опарне) і ставимо його на два — три години в тепле місце, яке необхідно обім’яти як мінімум два рази Поки тісто підходить, приготуємо начинку. Для цього цибулю наріжемо і обсмажимо в соняшниковій олії, туди ж відправимо дрібно нарізану рибу і згасимо 1 хвилину, все це слід посолити і посипати перцем.

Коли тісто добре підійшло, почнемо формувати розтягаї: зробимо 12 кульок і залишимо підніматися 10 – 15 хвилин. Потім кожен кульку приплюснути рукою так, щоб вийшов гурток. Начинку розкласти на всі шматочки тіста і защипати з двох сторін таким манером, що б утворилася човник з відкритою серединою. В кожен отвір налити по 1 ст. ложці рибного бульйону і залишити на 10 хвилин для вистоювання. Після цього змастити збитим яйцем і випікати в духовці, розігрітій до 200 градусів, протягом 35 хвилин.

Приємного апетиту!