Пиріжки на кефірі в духовці з дріжджами і без них

Якщо ви хочете насолодитися смаком м’яких пиріжків, які не черствіють через час, то вам обов’язково треба спробувати рецепт пиріжків на кефірі в духовці. Вони нагадують пиріжки, приготовані в російській печі. Для приготування використовується кефір. Молоко або вода не підійдуть. Кефірний тісто добре підходить для піци, пирогів і булочок.

Ще по темі: 6 РЕЦЕПТІВ ШВИДКИХ І СМАЧНИХ ПИРІЖКІВ!

Для приготування пиріжків на кефірі в духовці необхідно спочатку зробити тісто, потім начинку. Готувати тісто можна з використанням дріжджів або без них. У статті розглянемо приготування двох варіантів.

Загрузка...

Перший варіант – з використання дріжджів

Нам знадобитися

Воздушные пирожки на кефире

  • Рослинне масло – 100 мл
  • Дріжджі – якщо використовуються сухі, потрібно 8 грам; якщо свіжі – 30 або 40 грам.
  • Цукор – 1,5 столові ложки.
  • Борошно – 3 склянки.
  • Сіль – 1 чайна ложка.
  • Вода – 2 столові ложки.
  • Кефір – 1 склянка.

Послідовність приготування

  • У воді розчинити 0,5 чайної ложки цукру.
  • Додати підготовлені дріжджі і розчинити. Якщо ви використовуєте моментальні дріжджі, які відразу можна додавати в продукт, то не робіть цього кроку, а покладіть їх відразу в кефір і масло.
  • Перемішати масло з кефіром і прогріти на плиті до того, поки суміш не стане теплою.
  • Додати в підготовлену суміш масло і кефір. Добре перемішати. Далі вилити дріжджі.
  • Просіяти через сито борошно.пирожки на кефире в духовке
  • Додати борошно в суміш.
  • Замісити інгредієнти.
  • Залишити в теплі і спокої на 30 хвилин.
  • Після того як воно підніметься, треба розкачати невеликі ковбаски і порізати.
  • Залишити порізані шматочки на столі на 7 хвилин.
  • Через 7 хвилин розім’яти кожен шматочок в руці і покласти всередину приготовану начинку.
  • Защипати краї коржів.
  • Укласти пиріжки на аркуш (застеленому папером для випічки) швом вниз.
  • Залишити підійти на 15 хвилин.
  • Для краси потрібно змастити пиріжки яєчним жовтком.
  • Поставити готуватися пиріжки в духову шафу. Температура в духовці – 200 градусів.
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Як приготувати соус бешамель

Час перебування в духовій шафі – 30 хвилин. У середньому виходить 20 пиріжків.

Другий варіант – без використання дріжджів

Рецепт пиріжків на бездрожжевом тесті містить наступні продукти

  • пирожки на кефире в духовкеборошно – 4 склянки
  • рослинна олія – 150 мл
  • цукор – 1 столова ложка
  • сода – 0,5 чайної ложки
  • сіль – за смаком
  • кефір – 1 склянка

Порядок приготування

  • Взяти глибоку посудину (чашку).
  • Покласти в чашку кефір, до нього додати цукор, посолити і влити олію.
  • Добре перемішати отриману масу.
  • Просіяти борошно.
  • У чашку з сумішшю додати борошно і добре вимісити.
  • Взяти качалку і розкачати тісто товщиною 0,8 див.
  • Рівномірно посипати отриманий пласт содою.
  • Скласти пласт навпіл і ще раз перекотити качалкою. Так необхідно зробити ще 2 рази. В загальному підсумку – 4.
  • Залишити тісто в спокої на 30 хвилин в теплому місці.
  • Коли 30 хвилин пройдуть, взяти його і пом’яти руками.
  • Розкачати коржі для пиріжків.
  • Покласти начинку і сформувати форму пиріжків.
  • Покласти пиріжки на деко.
  • Випікати до підрум’янення.

Начинку для пиріжків можна використовувати різну. Це може бути:

  • пирожки на кефире в духовкеповидло (джем)
  • м’ясо (фарш)
  • цибулю і яйце
  • картопля
  • капуста і будь-яка інша

Для приготування пирогів на кефірі також можна використовувати вищеописане тісто.

Якщо використовувати різні начинки, то пиріжки цілком можуть замінити вечерю і не набриднути одноманітністю.

Рекомендації з приготування пиріжків

  • В тісто обов’язково потрібно класти: просіяне борошно, тоді воно насититься киснем і зробить пиріжки пишними на вигляд; кілька маленьких ложок цукру, щоб пиріжки мали солодкий присмак; масло, тоді при пережаривании пиріжків його знадобиться менше.
  • В солодку на смак начинку потрібно класти ванілін, а у солону — мускатний горіх.
  • Для цих пиріжків не потрібно гасіння соди оцтом.
  • Допускається заміна кефіру кисляком.
  • Після того як пиріжки з начинкою зроблено, їх обов’язково потрібно ще раз розкачати.
  • Для додання пиріжкам красивого коричневого відтінку, їх змащують яєчним жовтком.
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Малинове печиво з пісочного тіста

Середній час приготування: 1 годину 15 хвилин. Кількість порцій – 6 штук.

Бажаємо успіху!

 

Загрузка...