Пиріжки з яблучною начинкою

Пирожки с яблочной начинкой
Погодьтеся, що будь-яка випічка з яблучною начинкою актуальна завжди, хоча б з-за доступності, адже яблука не складно придбати на будь-якому ринку або супермаркетах і вони доступні майже цілий рік. А якщо ще враховувати користь і смак, то позитивні доводи про присутність цього фрукта в пирогах не заперечний…

    Інгредієнти:

  • 2/3 скл. теплого молока
  • 2 ч. л. сухих дріжджів
  • 3 ст. л. цукру
  • 100 р. вершкового масла
  • 2 шт. яєць (+1 для змащування)
  • 3 ст. борошна
  • 5-6 шт. яблук
  • 1/2 ст. цукру
  • 1 ч. л. соку лимона.
  • 2 ч. л. ванільного цукру

Різновидів пирогів, які готують по всьому світу, хоч відбавляй. Дуже смачні та хрусткі виходять пиріжки з листкового тіста. Склад і компоненти можуть бути будь-які, все залежить від ваших уподобань. А ось випічка з солодкою начинкою особливо порадує наших діточок.

Загрузка...

Здобні пиріжки з начинкою

Насамперед необхідно налити тепле молоко в глибоку посуд, до нього додати дріжджі, цукор, все перемішати ложкою і дати настоятися в теплому місці деякий час, приблизно 15 хвилин.

Тесто для пирожков

Далі, потрібно окремо розтопити вершкове масло і трохи охолодити. В інший посуд, де будемо замішувати наше тісто, вбиваємо яйця, наливаємо розтоплене масло і змішуємо, поступово додаючи борошно.

Після перерахованих вище дій, обмяв тісто накриваємо кухонним рушником і залишаємо доходити на півтори години в теплому місці.

Готовое тесто для пирожков

Поки наше тісто відпочиває ми приготувати яблучну начинку.
Очищаємо певну кількість яблук зазначених в інгредієнтах від шкірки і нарізаємо їх невеликими кубиками. Додаємо нарізані яблука в сковороду і засипаємо цукром. Доводимо до легкого кипіння, зменшуємо і далі продовжуємо тушкувати під закритою кришкою на помірно слабкому вогні, хвилин десять, поки яблука не розм’якнуть. У процесі гасіння не забувайте перемішувати.

Коли начинка буде готова, перекладіть сковороду з вогню, додайте гарячу начинку ванілін і сік лимона, також можна додати трохи кориці за бажанням.

Начиняем пирожки и лепим

Тісто розділяємо на невеликі шматочки, розкачуємо кожну окремо, кладучи в них яблучну начинку, формуємо невеликі пиріжки.

Деко змащуємо олією, викладаємо пиріжки, поверхню змащуємо збитим яйцем, щоб надати рум’янець. Даємо настоятися ще 20 хвилин, потім відправляємо в заздалегідь розігріту духовку, випікаємо наші яблучні пиріжки при температурі 180 градусів протягом 20-30 хвилин.

Выпекаем пирожки в духовке

Для випічки використовують кисло-солодкі яблука і бажано стиглі плоди, що в процесі приготування, яблука повинні помітно розм’якнути і прийняти пюре образний вигляд.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Запечені баклажани з помідорами під сиром
Загрузка...