Пиріжки з картоплею та ковбасою улюблену страву дитинства

Загрузка...

Кращі пиріжки виходять в духовці. Багато українців пам’ятає, яким смачними здавалися пиріжки з картоплею та ковбасою, які продавалися спочатку в шкільній, а потім інститутської їдальні. Цей смак знайомий нам з дитинства. Тепер ви виросли і можете самостійно приготувати пиріжки з картоплею і оригінальним палітуркою з тіста. Вони ситні й смачні. Якщо візьмете 3-6 шт. з собою на роботу, вони вам замінять обід.

Рецепт пиріжків

0536a903845230d456782cb0e61e8c45 Пиріжки з картоплею та ковбасою улюблену страву дитинстваСклад

 

  • 0,5 кг дріжджового тіста
  • 10 шт. улюблених сосисок
  • 350 гр. або 1 чашка пюре з картоплі
  • на припыл борошно

Дріжджове тісто

  • 0,7 кг. борошна
  • 0,5 літ. свіжого молока
  • 80 гр. масла вершкового або якісного маргарину
  • 1 шт. яйце
  • 10 гр. дріжджів (у порошку, швидкодіючих)
  • 1 ст. лож. цукру
  • 2 чай. лож.солі

Готуємо

  • Зайдіть в супермаркет і пошукайте там заморожене готове дріжджове тісто або можете приготувати самостійно. На плиті в каструлі або в керамічній, глиняній мисці в мікрохвильовці розігрійте вершкове масло або маргарин разом з молоком. Все повинно бути теплим, як звичайна температура нашого тіла.
  • Збийте молоко з маслом 1 яйце. Все ретельно перемішайте і киньте туди цукор з сіллю. Сюди ж кидайте 10 гр. дріжджів і борошна – 0,5 склянки.
  • Всі інгредієнти перемішайте і нехай суміш постоїть 20 хв. За цей час дріжджі вступлять в реакцію з компонентами тіста.
  • Додайте борошна і добре вимішуйте тісто до такої консистенції, щоб не приклала до рук, легко відокремлювалося. Тепер поставте його на кухонному столі. Кухня досить тепле місце і воно швидше підійде.674c37722daea431c232ca4fb6fe8b24 Пиріжки з картоплею та ковбасою улюблену страву дитинства
  • Не втрачайте час — готуйте картопляне пюре. Зваріть картоплю (20-25 хв.) і зробіть з нього пюре. Додайте в нього молоко з вершковим маслом або маргарином. Розминайте ретельно.
  • Тісто підійшло? Ще обминайте його трохи і розріжте на 2 половини. Зробіть із кожної ковбаску і 1-1,5 см шматочками нарізайте на кружечки. Кожен умочуйте в борошно і розкачайте. Вийдуть акуратні плоскі коржі.
  • Візьміть корж в руки і потрібно покласти на серединку пюре — 1 ст. л. Ложкою розімніть його рівномірно в довжину коржі. Зверху укладіть сосиску. По боках робіть надрізи. По 3 з кожної і акуратно сповивати начинку. Готовий пиріг добре змастіть збитим яйцем.
  • Деко помірно змащуйте соняшниковою олією. Акуратно викладайте пиріжки. Ставте деко в духовку. Виставляйте 50 градусів і нехай від 15 до 20 хв. підходять. Потім перемикайте на 250 градусів і нехай випікаються до готовності, поки зверху не з’явиться підрум’янена скоринка.
  • Смачніше всього сосиски в тісті з картоплею гарячими. Чоловік оцінить ініціативу. Якщо подасте до них пиво, зробите його улюблений салат. Запропонуйте дитині чай, натуральний сік, а налийте собі чашечку запашної кави і насолодитися смаком дитинства пиріжками з картоплею і сосисками.

    Приємного апетиту!