Пиріжки з м’ясом в духовці рецепти ароматного страви для чаювання

Ароматні пиріжки з м’ясом в духовці є коронною стравою багатьох господинь. З готуванням такого частування, звичайно ж, доведеться трохи повозитися, зате рідні і близькі будуть довго нахвалювати ласощі, просячи добавки.

Прийнято вважати, що найкраще смачні пиріжки з м’ясом в духовці виходять на дріжджовому тісті. Однак, основа для випічки може бути і листкової.

Маленькі хитрощі і важливі деталі

f9c552266e1242734738dfba21b0333e Пиріжки з мясом в духовці рецепти ароматного страви для чаюванняБагато знають кулінари радять готувати тісто для такого ласощі на ніч, щоб готовий продукт вийшов пишним, здобних і повітряним. Також можна і не чекати кілька годин, а прискорити процес виготовлення основи для пиріжків з м’ясом в духовці, поставивши масу в тепле місце і накривши рушником.

Наповнювати таку випічку можна не тільки вже готовим фаршем, попередньо обсмаживши його з цибулею. Начинка з яловичини або свинини, відварену і пропущену через м’ясорубку, анітрохи не зменшить смакових якостей готового страви. Підходить для випічки і пташине м’ясо – індичка або курятина. Однак, перед готуванням, врахуйте, що страва може здатися сухуватим з-за мінімальної кількості жиру в м’ясному компоненті. За бажанням в печені пиріжки з м’ясом можна додати трохи тушкованої капусти, рису, сиру або навіть картоплі. Так, випічка вийде ще більш смачною і ситною.

Щоб отримати гарну рум’яну скоринку, від якої течуть слинки, потрібно ретельно змастити кожну заготовку яєчним жовтком. А підготовлену випічку, вже викладений на деко, не варто поспішати закладати в духовку – 20-30 хвилин простою при кімнатній температурі зроблять готове ласощі тане в роті і повітряним.

Деякі господині відмовляються від рецептів випічки, яка швидко починає черствіти і тверднути після того, як її дістають з духовки. Вирішити цю проблему зможе звичайна вода. Готову страву (коли воно ще гаряче) необхідно скропити з пульверизатора і накрити вафельним або махровим рушником. Результат буде у наявності!

Тепер, коли ви знаєте, невеликі хитрощі в приготуванні пиріжків, вивчіть наші рецепти і спробуйте створити своє кулінарне диво зі смаком з дитинства.

033a8e90a7c02a67587ee7c14dee6d57 Пиріжки з мясом в духовці рецепти ароматного страви для чаюванняПечені пиріжки набагато краще смажених, так як при їх приготуванні використовується меншу кількість масла. Калорійність випічки, зробленої вищепереліченими способами, буде різною. Приміром, на 100 гр. страви, приготованої в духовці, доведеться близько 240-250 ккал, а смажені пиріжки всі 300 ккал.

Кілька варіантів страви

Ароматні дріжджові пиріжки з м’ясом в духовці можна зробити кількома способами. Для тих хто не хоче витрачати час і вимішувати тісто для такої випічки, можна порадити сходити в найближчий супермаркет і придбати основу там. Але все ж неймовірно смачним і ситним виходить блюдо, приготоване від початку до кінця своїми руками.

Рецепт №1. Класична дріжджова випічка

Для пиріжків в духовці за класичним рецептом з дріжджового тіста знадобляться наступні інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 0,5 кг;297ba70fbea2244c550b88d0c3d6953c Пиріжки з мясом в духовці рецепти ароматного страви для чаювання
  • яловичий або свинячий фарш (як варіант, шматок м’яса) – 0,5 кг;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль, спеції і перець – за смаком;
  • молоко – 1 стакан;
  • масло вершкове – 80-100 гр.;
  • яйця – 3 шт.;
  • масло рослинне – 3-4 ст. л.
  • дріжджі – 1 пачка.

Спочатку робиться начинка з м’яса. Якщо ви взяли цілий шматок яловичини або свинини, то його потрібно відварити до готовності (солити воду не варто). Окремо дрібно нашаткувати і пасерувати цибулю. Коли м’ясо буде готове, його пропускають через м’ясорубку разом з цибулею, а готову масу перчать, солять і присмачують приправами. Якщо готова начинка з м’яса буде суховата, то в неї можна додати невелику кількість бульйону або трохи вершкового масла. При виборі фаршу інгредієнт просто обсмажують разом із цибулею і спеціями.

Тепер потрібно зробити тісто для випічки. Стакан молока потрібно нагріти на повільному вогні до 40-45 градусів, зняти з плити, всипати в рідину по 1 ст. л. борошна і цукру, сухі дріжджі, трохи перешкодити і поставити в тепле місце на півгодини. Для прискорення процесу бродіння опару накриваємо рушником. По закінченні часу на заготівлю поступово додаємо борошно, перемішуючи тісто, насипаємо 1 ч. л. солі, вливаємо олію і розбиваємо яйця. Останній інгредієнт краще попередньо злегка збити в окремій мисці. Трохи перешкодивши основу для пиріжків з фаршем, викладаємо її на стіл, починаємо вимішувати. Тісто буде готове в той момент, коли воно перестане прилипати до рук.

 

Готову масу ділимо на око на 2 частини, одну з яких ставимо в тепло, а з іншого робимо ковбаску. Після цього, нарізаємо її на однакові шматочки, розкачуємо їх у коржі і наповнюємо начинкою. Шов намагаємося заліпити максимально міцно. Підготовлену випічку відразу розкладаємо на деко, всіяно пергаментом (місце з’єднання повинно знаходитися внизу). Коли вся площа буде зайнята, відставляємо деко на півгодини, розігріваємо духовку до 180 градусів.

Перед тим, як відправити запікати страву, потрібно змастити яєчним жовтком, щоб готове ласощі набуло рум’яну скоринку. У духовці випічка буде нудитися близько 20-25 хвилин. Поки пиріжки готуються, можна зробити другу партію з залишився тесту.

Подавати на стіл таку випічку краще в гарячому або теплому вигляді. Додаткової сервірування або прикрас із зелені не потрібно.

Рецепт №2. Швидке блюдо з листкового тіста

Для тих хто звик економити свій час і не хоче довго возитися на кухні, можна порадити ще один рецепт пиріжків, зроблених з листкового тіста. Вам знадобляться:

  • готове листкове тісто – 1 упаковка;b87c577c83bf6520da5aa5923f1db626 Пиріжки з мясом в духовці рецепти ароматного страви для чаювання
  • яловичий фарш – 0,5 кг;
  • цибуля – 1 шт.;
  • спеції, сіль і перець – за смаком.

Фарш з цибулею обсмажують до тих пір, поки рожевий відтінок не зміниться коричневим. Додають в нього сіль, спеції і перець за смаком, добре перемішують. Тісто для пиріжків з фаршем потрібно попередньо розморозити. Після цього, його розкочують на однакові квадрати, укладають начинку, закріплюють краю. Щоб забезпечити міцне зчеплення країв, можна злегка змочити тісто водою або занурити в рідину пальці і тільки після цього формувати пиріжки. Заготовки відправляють на лист, змащують їх збитим жовтком, відправляють в духовку, розігріту до 200 градусів на 20 хвилин. Страва готова!

За таким же рецептом можна зробити ласощі з капустяної або сирною начинкою. Навіть страва з м’ясним фаршем можна трохи урізноманітнити, додавши в начинку дрібно нарізані і обсмажені шампіньйони.

Рецепт №3. Відкрита випічка

Приготувати ласощі можна і вельми незвичайним способом. Наприклад, відкриті пиріжки з м’ясом справлять враження на гостей не тільки оригінальною формою, але і неперевершеним смаком. Вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 1 кг;8fd3d8e63783e28a7c08a83ea8e3da62 Пиріжки з мясом в духовці рецепти ароматного страви для чаювання
  • яйця – 2 шт.;
  • вода – 0,5 л;
  • дріжджі сухі – 1 пакетик;
  • фарш – 0,5–0,6 кг;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль, перець і спеції – за смаком;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • масло рослинне – 70 гр.

У цьому рецепт замість води можна використовувати підігріте молоко або нежирний кефір кімнатної температури.

Борошно потрібно просіяти, всипати в неї дріжджі, 1 ч. л. солі і 2 ст. л. цукру, перемішати все. Зробити в центрі поглиблення, розбити туди одне яйце, влити злегка підігріту воду і покласти масло. З цих інгредієнтів необхідно вимісити тісто (спочатку використовуємо ложку, потім починаємо витягувати масу руками). Готову основу для випічки прибираємо в тепло на півгодини або трохи більше.

В цей час приступаємо до приготування начинки. Цибулю чистимо, дрібно шаткуємо, змішуємо з фаршем в окремій мисці, додаємо за смаком спеції, солимо і перчимо. Тепер дістаємо тісто, знову злегка вимішуємо його, ділимо на 2 частини, розкачуємо ковбаскою і нарізаємо на порційні шматочки. З кожної заготовки формуємо коржик, викладаємо по центру начинку. Залепливаем краю таким чином, щоб пиріжки вийшли у вигляді трикутників з невеликим отвором зверху.

Перекладаємо майбутнє страву на змащений маслом деко, обмазуємо з усіх боків жовтком, прибираємо в духовку, доведену до 200 градусів на 20 хвилин. Приємного апетиту!

Перед відправкою страви в духовку дайте йому трохи постояти при кімнатній температурі. Так, пиріжки будуть більш пишними, об’ємними і здобними. Зверніть увагу на те, що не варто відкривати дверцята духовки протягом перших 5-10 хвилин томління випічки, адже інакше вона опаде і більше не підніметься.