Пиріжки з повидлом в духовці просте і смачне блюдо для сім’ї

Пиріжки – це смачне блюдо, яке нагадує нам дитинство у бабусі. Коли в будинку печеться ця випічка цей день стає справжнім святом. Домашні пиріжки – це чудовий десерт до чаю.

Вони можуть бути найрізноманітніші, мати різну форму і начинку. Багато господинь вважають приготування цієї страви складним і трудомістким, але це не так. Звичайно перед початком приготування варто визначитися з тестом. Тут безліч варіантів. Спирайтеся на ваші уподобання, час та на набір продуктів, наявний будинку. Якщо ви вирішили готувати пиріжки в духовці, то використовуйте дріжджове тісто. Звичайно, можна придбати готове тісто будь-якого виду, але це буде вже не те. Правильна начинка – це густе домашнє варення або повидло.

Рецепт № 1 Прості пиріжки

Нам буде потрібно:

  • Борошно пшеничне – 600 гр.53feba71fbf6f3ea1bde668d1e352695 Пиріжки з повидлом в духовці просте і смачне блюдо для сімї
  • Яйце – 1 шт.
  • Олію раст. – 3 ст. л.
  • Вода – 2 ст.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Дріжджі свіжі – 10 гр.

Приготування:

В окрему тарілочку виливаємо воду і додаємо інгредієнти в наступному порядку: цукор, сіль, дріжджі. Перемішуємо і забуваємо на 15 хвилин.

Потім в постоявшую суміш додаємо рослинне масло і борошно.

Замішуємо. Для того, щоб тісто піднялося відправляємо його постояти в тепле місце.

Піднялася заготівлю дістаємо і обминаємо. Не чіпаємо ще на 20 — 30 хвилин.

По закінченню часу, обминаємо тісто ще раз і скачуємо в ковбаску. Далі розрізаємо получившеюся ковбаску на порційні кружечки. Розкачуємо їх.

На середину кожного кружечка викладаємо повидло і защипуємо краю.

Деко попередньо промазуємо маслом і кладемо на нього пиріжки. Залишаємо «відпочити» приблизно на півгодинки.

Кожен пиріжок змащуємо збитим яйцем.

Готуємо пиріжки з повидлом в нагрітій до 180°С духовці 25 хвилин.

Рецепт № 2 З густим яблучним повидлом

Нам потрібно:

  • Молочко 2,5% – 250 мл5982670da22ef05c880a1c18ec3ffac6 Пиріжки з повидлом в духовці просте і смачне блюдо для сімї
  • Сухі дріжджі – 0,5 пакетика.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • 1 яйце + 2 желточка.
  • Цукор ванільний – 1 пакетик.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Борошно – 600 гр.

Для начинки:

  • Густе яблучне повидло – 600 гр.

Приготування:

Беремо трохи тепле молоко, виливаємо його в тарілку і відразу засипаємо дріжджі. Потім засипаємо в тісто цукор. Збовтуємо молоко до повного розчинення всіх інгредієнтів, далі додаємо склянку просіяного борошна.

Все добре вимішуємо, щоб не утворилися грудочки. Як тільки виходить потрібна консистенція, накриваємо тарілочку рушником і ставимо в тепло на 20 хвилин.

Молочна опара піднімається трохи гірше, ніж оправа на воді. Але це ні як позначиться на якості і смак пиріжків.

 

У двох яєць відокремлюємо желточки від білків. Жовтки нам знадобляться в тісто, а от білки не потрібні зовсім.

Вводимо в опару жовтки і одне яйце повністю. Додаємо ванільний цукор.

Якщо немає ванільного цукру, то візьміть половину пакетика ваніліну і змішати його з 2 ст. л. простого цукру.

539a326cd58ce224616e7615e48022bc Пиріжки з повидлом в духовці просте і смачне блюдо для сімїВершкове масло потрібно розтопити. Воно має бути трохи теплим. Потім вводимо його до решти інгредієнтів. Розмішуємо до однорідної консистенції і додаємо сіль. Знову все гарненько розмішуємо і додаємо борошно. Її треба засипати поступово, щоб не утворилися грудочки.

Готове тісто виходить дуже м’яким, може навіть здатися, що не вистачає борошна, але не потрібно хвилюватися, воно і повинно бути таким м’яким і ніжним, трохи липким. Ще один важливий момент це обминание тіста, яке піде йому тільки на користь. Чим краще ви його помнете, тим м’якше і повітряніше виходити наші пиріжки.

Підготовлене тісто закриваємо полотенчиком і прибираємо в тепле місце для підйому. Воно підросте.

Щоб пиріжки вийшли однакові можна готове тісто скачати в ковбаску, а потім розділити його на порційні кульки, які потрібно розкачати. У центр коржі кладемо ложку повидла і закриваємо пиріжок. Тісто потрібно защипывать дуже добре, оскільки в духовці воно почне розростатися і пиріжок може лопнути.

Сформовані пиріжки перекладаємо на деко. Даємо їм трохи постояти і змащуємо збитим яйцем.

Випікаємо пиріжки в розігрітій до 180°С духовку до готовності. У вас повинно вийде 14 — 15 чудових смачних пиріжків.

Рецепт № 3 Ще один простий рецепт

Складові:

  • Сухі дріжджі – 1 ст. л.97ae717533e4da59523f1d9b98712011 Пиріжки з повидлом в духовці просте і смачне блюдо для сімї
  • Молоко – 1 ст.
  • Цукор – 1/2 ст.
  • Вершкове масло – 200 гр.
  • Борошно – 600 гр.
  • Яблучне повидло – 500 гр.
  • Яєчний жовток – 1 шт.

Приготування:

Беремо вершкове масло, яке має бути трохи підтануло.

Підігріваємо молоко. У великій мисці змішуємо молоко, дріжджі, цукор. Трохи чекаємо, щоб дріжджі розчинилися.

М’яке вершкове масло поділяємо на порційні шматочки, їх поміщаємо в дріжджову суміш. Просіваємо борошно і відразу замішуємо тісто. При вимішування тіста за необхідності можна додавати борошно.

Готове тісто м’яке, ніжне, добре отлипающее від рук. Закручуємо його в плівочку і кладемо в холодильник на 15 хвилин.

Потім розділяємо його на порційні кульки, розкачуємо, в середину кожного коржика викладаємо повидло. Добре защипуємо краю.

На застелений пекарської папером деко поміщаємо готові пиріжки, змащуємо їх поверхню жовтком.

Духовку нагріваємо до 200°С, поміщаємо туди наші пиріжки, випікаємо 20 хвилин.

Пиріжки з повидлом в духовці — блюдо, яке полюблять всі рідні і близькі, воно неодмінно порадує і здивує гостей. Форма пиріжків може бути будь-якою.