Пісна долма рецепт

Загрузка...

87f81829e35f26363b061ec0da132962 Пісна долма рецепт
Ні, це не голубці, які звикли ми загорнути в капустяне листя, хоча технологія повністю ідентично. Важливою відмінністю долми є виноградні листя, що поза сезону використовуються мариновані. А в іншому, як і сам процес, так і способи приготування різноманітної начинки, схожі…

    Інгредієнти:

  • 40 листя винограду
  • 1 головка ріпчастої цибулі
  • 4 зубчики часнику
  • 4 столові ложки оливкової олії
  • 1,5 склянки рису
  • 2 гілочки свіжої м’яти
  • 5-6 ст. ложки лимонного соку
  • 1 чайна ложка солі

Приготування долми з фото

Нарізати дрібними кубиками ріпчасту цибулю, нарізати зубчики часнику і обсмажити їх на сковороді з 2 столовими ложки оливкової олії, поки цибуля помітно стане прозорим. Потім перекладіть вміст сковороди в глибоку посуд, додайте 1,5 склянки рису, порізаної м’яти, посоліть, полийте лимонним соком і повністю перемішайте.

be65232947ee18321aac8d8ae7c8186e Пісна долма рецепт

Промийте виноградні листя і замочіть на 2-3 хвилини їх в окропі. Потім розкладіть кожен листок намагаючись не пошкодити, начиніть приготовленої начинкою так, щоб можна було загорнути. Акуратно, не сильно щільно загорніть їх і сформуйте долму.

f83914ed3c5de61f5fd2bf7bf9e0c249 Пісна долма рецепт

Дотримуючись рецептом, укладіть долму швом вниз накладаючи пошарово в порожню каструлю. Полийте зверху оливковою олією і лимонним соком. Налийте води так, щоб начинені виноградні листя повністю занурилася у воду, але не більше. Зверху притисніть плоскою тарілкою, для того щоб в процесі приготування пісна долма не втратила форму і накрийте кришкою. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і продовжуйте готувати на повільному вогні 40 хвилин.

dd2799b8635285d6ecb9e6d17dbdbc8c Пісна долма рецепт

По готовності викласти в посуд для подачі можна подавати зі сметаною, свіжими овочами або ж з гострим соусом.

dc0722c1bb2235db928d65da8bfa9c8a Пісна долма рецепт

Долма – популярне блюдо тепер вже багатьох народів, щось на зразок голубців. Особливо поширені на Кавказі і в країнах Середньої Азії. Начинка, яка в основному готуватися з фаршу і рису, як правило, загортається в молоде листя винограду і відварюється в невеликій кількості води.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Лазанья з фаршем три варіанти запікання в духовці
Загрузка...