Плацинди з картоплею

Плацинды с картошкой
Сьогодні будемо готувати традиційний молдавський пиріг, який чимось нагадує грузинські хачапурі і частіше має округлу форму. На відміну від грузинських коржів, плацинди готують з прісного тіста і випікають на сковороді. Та й сам процес помітно простіше. Загалом, труднощів з випічкою у Вас не буде

    Вам знадобиться:

  • Борошно 550 г
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Картопля — 400 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Зелень петрушки і цибулі — 10 г
  • Олія — 100 мл

Не варто обмежувати себе в продуктах. Доповнити або ж зовсім змінювати список інгредієнтів можна на розсуд

Загрузка...

Плацинди з картоплею рецепт з фото

1. Для приготування тіста необхідно просіяти борошно в широку і глибоку миску, додайте сіль і налийте приблизно 300 мл води і замісіть круте тісто, як на пельмені. Размените тісто кілька хвилин, загорніть в кулю, загорніть в плівку і дайте настоятися близько 20 хвилин.

Тесто для плацинды

2. Після, поділіть тісто на 8 рівних частин, не більше 140 грамів. Знову загорніть целофаном і дайте відпочити ще 10 хвилин

Тесто для плацинды

3. А тим часом приготуйте начинку. Почистіть від шкірки картоплю, промийте і наріжте дуже дрібно. Також наріжте ріпчасту цибулю.

Начинка для плацинды

4. Порубаєте петрушку і зелений лук. Всі нарізані інгредієнти для начинки зберіть в одну посуд, посоліть, поперчіть за смаком і перемішайте.

Начинка для плацинды

5. Після того, як приготували начинку, переходимо до основного процесу: Тісто, розкачайте дуже тонко. По центру накладіть картопляну начинку і скрутіть краї тіста спочатку конверт, а потім поверніть кінчики конверта як це показано на фотографіях

Молдавский пирог с картошкой

6. Розігрійте сковороду з невеликою кількістю олії. Викладіть плацинди швом вниз і готуйте в режимі помірного гасіння з закритою кришкою, приблизно 5-8 хвилин, до легкого рум’янцю. Обов’язково, готуйте на повільному вогні, інакше начинка може залишитися сирої

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Маринад для курки в духовці – різні рецепти приготування.

Молдавский пирог с картошкой

7. Переверніть пироги вже швом вгору, знову накрийте кришкою і продовжуйте обсмажувати ще стільки ж

Молдавский пирог с картошкой

Споживати молдавські коржі з начинкою теплими!

Загрузка...