Плов в духовці зі свининою — смачне і ситне блюдо.

Загрузка...

Плов по праву вважається стравою кавказької кухні і традиційно в ньому використовують баранину. Свинина також відмінно підходить для приготування плову в духовці. Все що нам потрібно — правильний рецепт.

Плов зі свининою в духовці

%name Плов в духовці зі свининою   смачне і ситне блюдо.Для початку потрібно відзначити, що плов в духовці — корисне і гармонійно збалансоване блюдо. Білки м’яса поєднуються в ньому з клітковиною овочів, а рис, який можна назвати самим універсальним злаком, є багатим джерелом вітамінів групи В. Також плюс цього рецепту — використання духової шафи для приготування страви. Сьогодні мало хто з нас може дозволити собі можливість витратити багато часу для приготування плову на плиті, використовуючи традиційний рецепт з бараниною. Але м’якість і поживні властивості свинини дозволяють витратити на це блюдо всього сорок п’ять хвилин при використанні духовки, без шкоди для ситності.

Перед тим як перейти безпосередньо до рецепту, розповімо про золоте правило приготування рису — перш за все, необхідно вимити з крупи зайвий крохмаль, який може перетворити рис в липку і неаппетитную масу. Щоб уникнути цього, потрібно замочити крупу у воді на годину, а потім пару разів обполоснути її під проточною водою. І тоді ваше блюдо стане красивим і розсипчастим.

Отже, для того щоб приготувати плов нам потрібно

 

  • 700-800 грамів свинини без жиру%name Плов в духовці зі свининою   смачне і ситне блюдо.
  • дві або три невеликі цибулини
  • три середніх морквини
  • півтора склянки рису
  • одна чайна ложка спецій до плову
  • одна невелика головка часнику
  • одна столова ложка рослинної олії.
  • сіль, як і чорний мелений перець, додаються за бажанням.

Алгоритм приготування наступний

Для початку потрібно підшукати підходящу жароустойчивую форму для готування. Відмінно підійде казан або чавунець з кришкою, як і горщик з кераміки. Далі займаємося м’ясом. Воно повинно бути нарізано так, щоб його було приємно і зручно їсти. Але при цьому не потрібно робити дуже тонкі шматки, щоб свинина не втратила свою соковитість, а плов — свій смак. Отриману нарізку обсмажуємо на сковороді, не забувши про столову ложку масла. Потім беремося за цибулю і моркву. Цибулю ріжемо на середні кубики, а моркву — на тонку соломку, або використовуємо для неї велику тертку.

Викладаємо м’ясо і овочі в форму, підготовлений і вимочений рис відправляємо туди ж. Потім використовуємо приправу до плову; солимо і перечимо на свій смак. Часникову головку очищаємо від лушпиння і відокремлюємо зубці один від одного (з них лушпиння не знімаємо); додаємо часник до плову. Після цього заливаємо страву трьома склянками води. Закриваємо все це справа кришкою і ставимо в заздалегідь підігріту до 180 градусів духовку. Через сорок п’ять хвилин дістаємо наш готовий і смачний плов.

Подавати страву допустимо як саме по собі, так і з різними соліннями або салатом. Також до плову відмінно підходить хліб на кефірі, який так само можна приготувати в духовці.

Приємного апетиту!