Повітряні пиріжки на кефірі

Загрузка...

b1195a55314e35634990dba83bd266c8 Повітряні пиріжки на кефірі
Основою даного рецепту пиріжків є кефір, що надає їм ароматний присмак, а також служить закваскою, яка в процесі не потребує довгої витримки часу. Ми вирішили удосконалити рецепт і додали трохи дріжджів, в результаті чого у нас випічка виходить пухкої …

    Інгредієнти:

  • Кефір – 1 склянка
  • Олія – 0,5 склянки
  • Цукор – 1 ст. ложка
  • Сіль – 1 ч. ложка
  • Сухі дріжджі – 11 р. (1 пакетик)
  • Борошно – 3 склянки
  • Жовток – 1 шт.
  • Начинка – будь-яка

Склад вище представлених продуктів було доповнено сухими дріжджами, що вимагатиме від нас настоювання тесту. У разі, якщо ви вирішите їх не додавати, то таке тісто можна буде не витримувати, але при цьому, як і будь-яке інше тісто, не важливо на якій основі, має певний час доходити.

Рецепт приготування пиріжків на кефірі

У глибоку посудину налийте кефір або кисле молоко, влийте рослинне масло, що можна замінити вершковим маслом або маргарином, це тільки посилить смак. Витримайте або злегка нагрійте до кімнатної температури. Потім додайте цукор і чайну ложку солі. Розтираючи, ретельно перемішайте так, щоб цукор розчинився.

Щоб пиріжки вийшли м’якими і повітряними, борошно спочатку слід просіяти, змішати в ньому пакетик дріжджів і додати до приготовленої кефірної масі. Замісіть тісто, накрийте кухонним рушником і перекладіть в тепле місце, щоб підійшло, не менше 30 хвилин.

По закінченні часу, тісто треба розкачати в ковбаску і нарізати на рівні шматки для передбачуваних пиріжків.

Нарізані шматочки розкачайте не дуже тонко в коржик, по центру викладіть начинку і прищемляя пальцями з’єднайте краю. Форма пирогів може бути довільною.

На деко, застелений пекарської папером, викладіть пиріжки і дайте настоятися 10-15 хвилин в теплому місці. Потім змастіть їх яєчним жовтком і відправте випікатися в заздалегідь розігріту духовку при температурі 200 градусів – 20-25 хвилин.

Пиріжки на кефірі можна готувати з будь-якою начинкою і випікати або в духовці або смажити на олії. Але, на цьому зупинятися не будемо, про це і про багато іншого Ви зможете дізнатися в наступних рецептах нашого сайту. Головним завданням даної теми було уявити процес приготування дріжджового тесту на кефірі, яке виходить максимально пишним, повітряним, м’яким і приємним на смак.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Гуляш з курки
Загрузка...