Прості рецепти гарячих бутербродів в духовці

Які є прості рецепти гарячих бутербродів в духовці, з якими впорається навіть не досвідчений холостяк? Як можна в лічені хвилини створити смачне блюдо з підручних інгредієнтів?

Прості рецепти гарячих бутербродів в духовці – це універсальне рішення для швидкого перекусу або полуденку. Таке блюдо можна вважати вдалим, якщо в ньому є смачна начинка, хрустка скоринка і апетитна подача. У чому ж полягає секрет цього кулінарного напрямку?

29b352669b5a702eb5fdb7f03902c1ce Прості рецепти гарячих бутербродів в духовціОснова – хлібобулочний виріб

Основний будь-якого бутерброда є хліб, булочка, батон, багет, лаваш або тости. З якого тіста буде хлібобулочний виріб не суть важливо. Комусь більше до душі чорний, більшості – білий, а є і ті, хто принципово в їжу вживає тільки висівковий. Вибір – суто індивідуальний, але потрібно враховувати наступне:

  • риба погано поєднується з житнім хлібом;
  • сир з хлібом тестом при запіканні утворює в’язкі грудки;
  • в лаваш не додають вершкового масла.

Для солодких гарячих бутербродів краще брати звичайні булки. Здобні, в яких міститься багато цукру – швидко затвердіють з-за карамелізації.

З сиром і спеціями

b40412c43ca858686aff7f3a0a49f457 Прості рецепти гарячих бутербродів в духовціНайпростіші бутерброди в духовці, з приготуванням яких впорається навіть холостяк – це сендвіч з сиром і спеціями. Готується наступним чином:

  • беруться скибочки хліба і ретельно змащуються м’яким вершковим маслом;
  • на кожен другий скибочка сир натирається. В ідеалі – змішується твердий з моцарелою;
  • поверх сиру додаються спеції. Класичний набір – базилік, суміш трьох перців, щіпка кориці (на кінчику ножа). Можна додавати й інші на свій смак, але без солі;
  • тепер скибочки складаються і поміщаються в духовку на пергамент на 4 хвилини при 200 градусах. Як тільки зверху з’явиться рум’яна кірочка – можна діставати.

Такі прості сендвічі ідеально підходять до солодкого кава з молоком.

Бутерброди з яєчнею

Якщо в холодильнику залежалися яйця, але традиційна яєшня набридла – це ідеальний вихід із ситуації. Такі бутерброди в духовці володіють ніжним смаком з домішкою димки, що виходить при запіканні хлібної скоринки. Рецепт такий:

 

  • e403a1909367b899b1b908e8f2201b2b Прості рецепти гарячих бутербродів в духовціна кожен бутерброд береться 2 тосту. В одного середина м’якушки витягується;
  • шматочки хліба складаються один на інший, нижній змащується по периметру (корку) вершковим або оливковою олією;
  • у центр тосту укладається тонкий скибочку помідора, зверху – бекон (при необхідності посолити). В останню чергу вбивається куряче яйце;
  • зверху все трохи перчится, можна посипати кропом;
  • запікати 5-7 хвилин при 220 градусах. Жовток при цьому покриється тонкою білою плівкою, а нижній тост просочиться сумішшю помідорного соку і беконного жиру.

Цей бутерброд буде смачним навіть остиглим, тільки для зберігання його упаковують у фольгу.

З горбушею і цибулею

Гарячі бутерброди з рибою в духовці приваблюють своєю низькою калорійністю, а також великим вмістом білків. Вельми вдалий сніданок для спортсменів і тих, хто намагається стежити за своєю фігурою. Готується наступним чином:

  • ba938dbf515a95edf854e06eb1e3cb1c Прості рецепти гарячих бутербродів в духовціхліб нарізати товстими скибочками (1-1,5 сантиметра);
  • в окрему миску висипається консервована горбуша разом з підливою і ретельно розминається виделкою (можна і пальцями). Використовувати блендер не варто – вийде пористе суфле;
  • отримані рибний фарш додається смажену цибулю, варена морква, сіль, мелений перець і зелень за смаком;
  • начинка викладається на кожну скибочку хліба і запікається в духовці при 250 градусах протягом 3-5 хвилин. До столу подають як закуску до другого блюда, але відмінно згодиться і для сніданку, підвечірку.

Горбушу для приготування цього бутерброда можна замінити іншою рибою за смаком. Відмінно для цього підходить короп в томатному соусі і мойва смажена зі сметаною.

Креветочні сендвічі

Для приготування креветочных сендвічів можна використовувати звичайні крабові палички на основі сурімі (це суміш фаршу з морської риби). Хоч тут і передбачений крабовий присмак, основа страви – це овочева нарізка. Рецепт виглядає наступним чином:

  • e6567a5618c3685b266d464989bb8337 Прості рецепти гарячих бутербродів в духовців якості основи використовується 2 тосту. В одному з них забирається м’якуш по центру (виходить отвір з діаметром 2-3 сантиметри);
  • окремо на сковороді прожариваются на вершковому маслі цибулю, моркву, кілька шматочків подрібненого картоплі (можна скористатися звичайною теркою);
  • тости складаються разом, в отвір укладаються тонкі смужки розправлених крабових паличок або креветочні хвостики, зверху все це несильно обрызгивается лимонним або лаймовим соком. Буде потрібно буквально кілька крапель;
  • зверху укладаються підсмажені овочі. При необхідності – додається сіль, перець за смаком і зелень (краще всього петрушка і базилік);
  • самий верхній шар – це дуже тонкий скибочку бекону. Його функція – дати невелику кількість свинячого жиру, що вбереться хлібним м’якушкою;
  • запікається бутерброд при температурі 200 градусів від 5 до 8 хвилин, до отримання бажаної ступеня підсмажування бекону.

Головний плюс цих бутербродів – це їх ситність. Всього 1-2 сендвічів буде більш ніж достатньо для повноцінного обіду.

Солодкий бутерброд зі згущеним молоком

ab1f45cdb33028aadad901e2f1becd6b Прості рецепти гарячих бутербродів в духовціВ якості основи для такого бутерброда використовується незбиране згущене молоко. Ні в якому разі не варене. Замість тостів використовується булочки для хот-дога. Вона розрізається наполовину, немов під сосиску. Усередину укладаються фрукти і зверху поливаються згущеним молоком. Найкраще підійде консервований ананас, банан, апельсин і черешні. Але за бажанням можна трохи змінити початкову рецептуру.

Для того, щоб виділяється сік і саме згущене молоко не витекли при запіканні – кожен такий бутерброд замотується в харчову фольгу. Все це поміщається в розігріту духовку при 250 градусів на 3-4 хвилини. Як тільки буде чути «шкварчання» — страву можна вважати готовим. Після вилучення підноса бутербродів дають охолонути протягом 10-15 хвилин. Ідеальні до гарячого солодкого чаю.

Такі рецепти гарячих бутербродів в духовці під силу навіть тим, хто з кулінарією взагалі «не дружить». Для більшості з них духовку можна замінити електричним грилем, але не мікрохвильовою піччю. При приготуванні в останній утворюються дуже жорстка і не смачна скоринка, так як вся волога з тостів випаровується буквально за секунди.