Простий і оригінальний рецепт крилець в духовці на кожен день

Багато господині часто роблять вибір на користь курячого філе, стегенець або гомілок, обділяючи увагою крила. А даремно! Адже рецепт крилець в духовці цілком може претендувати на звання вашого коронного страви.

9638fd5132de306443870b89aa5fd476 Простий і оригінальний рецепт крилець в духовці на кожен деньПравильно підібраний соус або незвичайний маринад зробить м’ясо неймовірно ніжним і ароматним, а апетитна рум’яна кірочка не залишить байдужими навіть тих людей, які вічно сидять на дієтах.

Відносно невисока ціна продукту, легкість у приготуванні, дивовижний смак і гарне поєднання з будь-якими спеціями – все це лише частина аргументів за те, щоб приготувати крила в духовці. Спробуйте створити кулінарний шедевр, скориставшись нашими рецептами.

Прості і незвичайні способи приготування

Рецепт курячих крилець зможе освоїти навіть починаюча господиня. Страва, приправлене звичними і оригінальними спеціями, стане не тільки довгоочікуваним частуванням на сімейній вечері, але і об’єктом похвали на посиденьки за пивом з друзями.

Рецепт №1. Простий варіант страви

Швидко і просто приготувати курячі крильця в духовці цілком реально, якщо використовувати цей рецепт. Вам знадобляться:

  • крила – 1,2–1,5 кг;7c744ff8b3bf292f4c8914b0a63e8f03 Простий і оригінальний рецепт крилець в духовці на кожен день
  • рукав для запікання;
  • спеції і приправи – за смаком.

Розморожені крила миють, обсушують рушником, складають у поліетиленовий рукав для запікання. Туди ж засипають улюблені спеції за смаком, сіль, закривають вільний кінець рукави, добре струшують його для рівномірного розподілу приправ. Щоб отримати рум’яну скоринку в пакеті роблять кілька дірок за допомогою виделки. Блюдо запікають близько 40-50 хвилин при 200 градусах. Подавати на стіл можна з гарніром з овочів або листя салату.

Цей рецепт курячих крилець підійде для шанувальників здорового способу життя та стрункості, адже в 100 гр. готового продукту міститься всього близько 210-230 ккал.

Рецепт №2. Повноцінне блюдо з гречкою

У духовці можна приготувати незвичайне блюдо з курячих крил у гречано-овочевому гарнірі. Вам будуть потрібні:

  • крильця – 1 кг.;032a685f073fcb571aa0329f1a49f176 Простий і оригінальний рецепт крилець в духовці на кожен день
  • гречка – 1 склянка;
  • сир твердих сортів – 200 гр.;
  • цибулю і моркву – по 1 шт. кожного інгредієнта;
  • перець солодкий – 1 шт.;
  • спеції і приправи – за смаком.

Крупу ретельно промивають, видаляють з неї чорні ядерця і сміття. Овочі нарізають середніми шматочками (можна скибочками або колечка), складають разом з гречкою в каструлю з водою, відварюють до напівготовності крупи. Паралельно необхідно підготувати крильця – їх укладають у скляну чашу, ставлять у мікрохвильовку, встановлюють максимальну потужність, а таймер на 10 хвилин.

 

Коли компоненти будуть готові, їх складають в деко. Спочатку йде шар гречки з овочами, потім крильця. Щоб м’ясо вийшло більш соковитим, а крупа не висохла, в деко слід додати ½ склянки води. Запікають ласощі близько півгодини при 180-200 градусах. Коли страва буде готове, його витягують з духовки, посипають тертим на крупній тертці сиром, а потім готують ще 3-7 хвилин.

Рецепт №3. Крильця в медово-соєвому маринаді

Цей рецепт курячих крил (при строгому його дотриманні) порадує господинь красивим карамельним кольором м’яса і насиченим ароматом. Для страви вам знадобляться:

  • крильця курячі – 8-10 шт.;e69ca4500c8fea22290917cd94108979 Простий і оригінальний рецепт крилець в духовці на кожен день
  • масло рослинне – 1-2 ст. л.;
  • часник – пару зубків;
  • мед квітковий – 3 ст. л.;
  • соєвий соус – 4-5 ст. л.

М’ясо миють, обсушують, розрізають на 2-3 частини. В окремій мисці готують маринад – мед змішують і соус, додають видавлений під пресом часник, добре все перемішують. Крильця кладуть в ароматну суміш залишають на півгодини, періодично помішуючи основний інгредієнт.

Після цього, на духовці виставляють температуру в 180-190 градусів, вистилають деко пергаментом, змащують його маслом і викладають м’ясо щільним шаром. При бажанні можна використовувати залишки маринаду як підливи. Запікатися ароматне блюдо буде близько 40-45 хвилин. Подавати на стіл можна разом з гарніром з салатного листя або свіжих овочів.

Рецепт №4. М’ясо в майонезно-гірчичному соусі

У вас вийде дивовижно смачна закуска до пива, якщо ви використовуєте цей рецепт курячих крилець. Для приготування знадобиться:

  • крила – 1-1,5 кг;4e1a429909298c5e1755ac2f849a3890 Простий і оригінальний рецепт крилець в духовці на кожен день
  • гірчиця (готова) – 50-80 гр.;
  • майонез – 100-150 гр.;
  • спеції та сіль – за смаком.

М’ясо миють, видаляють з нього надлишки вологи і приступають до приготування соусу. В окремій мисці змішують майонез з гірчицею, присмачують всі спеціями і солять. Крила теж варто натерти спеціями для курки з усіх сторін. Кожен шматочок умочують в соус і кладуть в рукав для запікання. Щоб м’ясо вийшло ще більш соковитим, можна полити його залишками соусу. Рукав запечатують, роблять кілька отворів і відправляють на деко в духовку. Страва буде запікатися трохи більше півгодини при 200 градусах. Ознакою готовності стане апетитна золотава скоринка.

Рецепт №5. Ласощі в паніровці

Дітям і дорослим обов’язково припаде до смаку дивовижна страва з курячих крил в паніровці. Вам будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • крильця – 10-12 шт.;d113e9ea5f209dfb04db2a2ff345356e Простий і оригінальний рецепт крилець в духовці на кожен день
  • хлібні крихти – 3-4 склянки;
  • молоко – 80 мл;
  • борошно – третину склянки;
  • яйця – 1 шт.;
  • паприка та інші спеції – за смаком.

Духовку заздалегідь розігріти до 200 градусів. Крила нарізати на 2-3 частини. В окремих ємностях приготувати панірування. В одній мисці молоко змішують з яйцем, іншу заповнюють борошном, а третю – крихтами. М’ясо занурюють спочатку в борошно, потім у молочно-яєчної суміші, а в останню чергу в крихти. Підготовлений інгредієнт викладають на змащений вершковим маслом деко, відправляють запікатися (зазвичай на приготування йде не більше півгодини). Для отримання рівномірної золотистої скоринки крила обсмажують з обох сторін.

Курячі крильця в духовці можна приготувати як окремо, так і в парі з якими-небудь овочами, наприклад, картоплею. Не бійтеся експериментувати з інгредієнтами, відкриваючи для себе все нові грані смаку звичних продуктів!