Рататуй або овочеве рагу по-французьки

982863859b14bae1e50cf1ca05218e58 Рататуй або овочеве рагу по французьки
Здобув популярність після перегляду однойменного мультфільму, страва «Рататуй» припав до смаку широкому загалу людей. І тепер можна зустріти різноманітні варіації на цю тему. А в нашому розумінні, звичайне овочеве рагу набуло друге народження в такому ось незвичайному виконанні…

    Інгредієнти:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Цукіні або кабачок – 2 шт.
  • Помідори – 5-6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Зелень кропу і петрушки – 1/2 частина пучка
  • Сіль і мелений перець за смаком
  • Оливкова олія – 4 ст. ложки

786bf2eb48dc9c79b912fe367714ec16 Рататуй або овочеве рагу по французьки

Докладний рецепт приготування Рататуй з фото

Першим ділом потрібно приготувати овочевий соус, а для цього спочатку слід солодкий перець промити і не очищаючи загорнути в поліетиленовий мішечок і відправити в розігріту духовку на 30 хвилин, при температурі не більше 180 градусів, поки шкірка перців злегка не обвуглиться.

87d445cff8eaf112b9774a00ada45e13 Рататуй або овочеве рагу по французьки

Далі, даємо трохи охолонути, знімаємо плівку і нарізаємо невеликими кубиками солодкий перець. Також нарізаємо цибулю.

f0606dd7d4fd34ce340846995ea6cb2c Рататуй або овочеве рагу по французьки

Промиваємо 2-3 помідори і натираємо їх на крупній тертці. У сковороду наливаємо половину зазначеного в інгредієнтах масла, спочатку обсмажуємо цибулю, доки не пустить сік і не стане злегка прозорою, потім кладемо солодкий перець і терті помідори. Трохи додаємо солі і перемішуємо. Готуємо 5-10 хвилин в режимі гасіння.

8403b64f8c269d8f1c3173dcf51d6c15 Рататуй або овочеве рагу по французьки

Тим часом готуємо головні інгредієнти нашого страви: Цукіні, баклажани і решту помідорів нарізаємо помірно тонкими круглими скибочками.

Для заправки: кріп і часник дрібно нарубати, зібрати в невеликий посуд і розтерти товкачиком. Зверху налити другу частину оливкової олії. По смаки посипати сіллю, для гостроти додати трохи червоного перцю та інших спецій, добре перемішати.

f9233026bd32f072793ad16d97ad082d Рататуй або овочеве рагу по французьки

Наступним важливим кроком потрібно перекласти тушкований овочевий соус для Рататуя в спеціальну форму для запікання, викласти поверх соусу всі нарізані продукти, чергуючи кожен раз: цукіні з кабачками і помідорами і в завершенні все це добро полити пряної заправкою.

17805a5e8cb8602d3b662d46e4051714 Рататуй або овочеве рагу по французьки

Включити духовку розігріти до 180 градусів. Накрити форму фольгою і відправити запікатися в залізну шафу на 20 хвилин. Потім зняти фольгу і знову відправити в духовку ще на 10-15 хвилин.

ebe50a874da58142400d0265ee729b1a Рататуй або овочеве рагу по французьки

Що можна сказати про страву ще – напевно, для гарніру це саме воно, не вистачає тільки крапельки калорійності. А в іншому: смак, аромат і соковитість овочів, втім як і сам вид, запам’ятовується на довго.

Рататуй – це просто, красиво і неймовірно смачно!