Рататуй або овочеве рагу по-французьки

Рататуй или овощное рагу по-французски
Здобув популярність після перегляду однойменного мультфільму, страва «Рататуй» припав до смаку широкому загалу людей. І тепер можна зустріти різноманітні варіації на цю тему. А в нашому розумінні, звичайне овочеве рагу набуло друге народження в такому ось незвичайному виконанні…

    Інгредієнти:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Цукіні або кабачок – 2 шт.
  • Помідори – 5-6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Зелень кропу і петрушки – 1/2 частина пучка
  • Сіль і мелений перець за смаком
  • Оливкова олія – 4 ст. ложки

Состав продуктов для Рататуй

Загрузка...

Докладний рецепт приготування Рататуй з фото

Першим ділом потрібно приготувати овочевий соус, а для цього спочатку слід солодкий перець промити і не очищаючи загорнути в поліетиленовий мішечок і відправити в розігріту духовку на 30 хвилин, при температурі не більше 180 градусів, поки шкірка перців злегка не обвуглиться.

Перцы запечённые в духовке

Далі, даємо трохи охолонути, знімаємо плівку і нарізаємо невеликими кубиками солодкий перець. Також нарізаємо цибулю.

Нарезанные продукты для Рататуя

Промиваємо 2-3 помідори і натираємо їх на крупній тертці. У сковороду наливаємо половину зазначеного в інгредієнтах масла, спочатку обсмажуємо цибулю, доки не пустить сік і не стане злегка прозорою, потім кладемо солодкий перець і терті помідори. Трохи додаємо солі і перемішуємо. Готуємо 5-10 хвилин в режимі гасіння.

Пассеровка из овощей для Рататуя

Тим часом готуємо головні інгредієнти нашого страви: Цукіні, баклажани і решту помідорів нарізаємо помірно тонкими круглими скибочками.

Для заправки: кріп і часник дрібно нарубати, зібрати в невеликий посуд і розтерти товкачиком. Зверху налити другу частину оливкової олії. По смаки посипати сіллю, для гостроти додати трохи червоного перцю та інших спецій, добре перемішати.

Главные ингредиенты и заправка для Рататуя

Наступним важливим кроком потрібно перекласти тушкований овочевий соус для Рататуя в спеціальну форму для запікання, викласти поверх соусу всі нарізані продукти, чергуючи кожен раз: цукіні з кабачками і помідорами і в завершенні все це добро полити пряної заправкою.

Овощи уложенные в форму для запекания

Включити духовку розігріти до 180 градусів. Накрити форму фольгою і відправити запікатися в залізну шафу на 20 хвилин. Потім зняти фольгу і знову відправити в духовку ще на 10-15 хвилин.

Рецепт рататуй с фото

Що можна сказати про страву ще – напевно, для гарніру це саме воно, не вистачає тільки крапельки калорійності. А в іншому: смак, аромат і соковитість овочів, втім як і сам вид, запам’ятовується на довго.

Рататуй – це просто, красиво і неймовірно смачно!

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Свинина з картоплею в духовці – звучить апетитно і смак відмінний.
Загрузка...