Рецепт брокколі в духовці – покрокове приготування смачної страви

Капуста брокколі – популярний овоч в кулінарії, який присутній в меню багатьох ресторанів. Вона містить поживні речовини, корисні для людського організму. Крім користі, страви приготовані з брокколі доступні кожному, адже купити цей овоч не складе праці за найбільш прийнятними цінами.

Існує величезна кількість рецептів з капустою брокколі. Це можуть бути дуже прості, де потрібна мінімальна кількість продуктів, але з незвичайним смаком. Одним з найпопулярніших є рецепт брокколі в духовці. Таку страву просте в приготуванні, не вимагає багато сил і часу, а в результаті – смачний і корисний гарнір, чудово доповнює м’ясо або рибу.

Загрузка...

Рецепт № 1. Просто брокколі і ні чого зайвого

Запеченные брокколиНам потрібно:

  • Броколі (заст.) – 500 гр.
  • Олія олив. – 3 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.

Приготування:

Очищаємо від лушпиння часник подрібнюємо.

Якщо ви використовуєте заморожений продукт, то перед приготуванням її розморожувати не треба. Такі овочі, як правило, продаються обробленими. Тому досить просто відкрити пачку і висипати заморожену капусту на деко.

На деко з брокколі рівномірно виливаємо оливкова олія, посипаємо все спеціями і часником.

Якщо ви хочете, щоб страва вийшла більш гострим і пекучим, то замість часнику можна використовувати червоний пекучий перчик.

Розігріваємо духовку до t 200°С, ставимо підготовлену форму і запікаємо 15 хвилин.

Готову брокколі можна за смаком полити лимонним соком. Такий гарнір стане ідеальним доповненням до тяжких основних страв.

 

Рецепт №2. Оригінальний рецепт з рибою

Запеченные брокколи с рыбойНам буде потрібно:

  • Червона риба – 400 гр.
  • Брокколі – 400 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 50 гр.
  • Твердий сир – 70 гр.
  • Спеції
  • Суміш трав – 4 гр.
  • Зелень – 100 гр.
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Чудова щука в духовці у фользі рецепти та хитрості готування

Приготування:

Філе риби нарізаємо невеликими шматочками. Кладемо на сковорідку і 7 хвилин пропарюють, додавши пару столових ложок води.

У каструлі на маленькому вогні пропарюють овоч 5-7 хвилин.

Цибулю дрібно ріжемо. Яйце збиваємо з молоком. Сир натираємо на тертці.

У форму для запікання викладаємо брокколі, присмачую спеціями. Зверху розміщуємо цибулю, рибу і все заливаємо збитим яйцем з молоком. У висновку посипаємо сиром.

Нагріваємо духовку до t 180°С і ставимо підготовлене блюдо. Час запікання до тих пір, поки сир не розплавиться. При подачі посипаємо рубаною зеленню.

Риба, запечена з брокколі в духовці, виходить ніжною, ситної і надзвичайно ароматної.

Капуста покращує травлення, стимулює обмін речовин, позитивно впливає на шкіру, волосся, нігті. Містить різноманітні вітаміни. Лікарі настійно радять включати в свій раціон цей овоч. Брокколі чудово поєднується з різними продуктами: зі сметаною, вершками, яйцем, сиром.

Плюсом до всіх достоїнств є її чудовий ніжний смак, простота в приготуванні і зміст мінімум калорій, що дозволяє включати даний овоч дієтичні меню. Дуже часто її включають в меню для маленьких дітей, готуючи з неї різні пюре або супи.

Якщо вам сподобався рецепт цього кулінарного шедевра, то будемо вдячні за зворотній зв’язок у вигляді відгуку. Нам важлива ваша думка – адже ми працюємо для вас!

Загрузка...