Рецепт булочок в духовці: здобні, солодкі або з м’ясом.

Захотілося смачненьке до чаю? Пропонуємо рецепт булочок в духовці — ситних і рум’яних, солодких і з м’ясною начинкою. І не сумнівайтеся. Навіть якщо готуєте перший раз, все вийде. Здобні булочки, солодкі або з м’ясом в духовій шафі, знайомі всім з дитинства. Особливо тим, хто проводив канікули у бабусь. Випічка булочок у їх виконанні виглядає як справжня магія кулінарії.

Бабусі щось чаклують над великою посудинкой, загортають, ховають, вичікують, а потім перетворюють тісто в найніжнішу здобу. І як би ви потім не бігали по магазинах, готову продукцію зі смаком дитинства відшукати складно. Кращий спосіб — приготувати їх самостійно. І як виявилося, це вміння, не в образу бабусям, від віку не залежить.

Продукти для тіста

Дріжджове тісто — головне в приготуванні булочок. Продукти для тіста знайдуться на кожній кухні.

68030356ecb11c4c9628afb4cc5aaa03 Рецепт булочок в духовці: здобні, солодкі або з мясом.Нам знадобиться

  • борошно просеянная – 25 столових ложок;
  • молоко – 1 стакан;
  • олія – 1/4 склянки;
  • вода – 1/2 склянки;
  • сухі дріжджі – 1,5 чайної ложки;
  • сіль – 1/2 чайної ложки без гірки;
  • цукор – за смаком.

Деякі рецепти булочок були придумані французькими кулінарами. Приміром, популярна здоба «бріош» вийшла абсолютно випадково, коли кухар забув про опарі на 24 години в холодному приміщенні. Він вже збирався її викинути, як в голову прийшла ідея спробувати спекти з неї.

Краще брати для приготування саме сухі дріжджі. Багато господині переконалися, що вони ніколи не підводять.

Готуємо тісто

e8ee9fd80c189eed945a6bc1a0c48eba Рецепт булочок в духовці: здобні, солодкі або з мясом.Ми використовуємо простий рецепт булочок для швидкого приготування. Для дріжджової маси беремо склянку. Наливаємо воду за рецептом і висипаємо в неї дріжджі. Додаємо дві столові ложки просіяного борошна. Залишаємо в теплому місці для бродіння на 20 хвилин.

Щоб дріжджова маса за рецептом булочок з цукром в духовці забродила швидше, можна помістити її в миску з теплою водою.

Далі процес піде швидше. Можна вже включати духовку на 200 градусів. Поки він нагрівається, виливаємо опару зі склянки в посудину для тіста. Додаємо молоко і рослинне масло.

 

Перемішуємо сіль і цукор. Поступово підсипаємо борошно. За рецептом булочок тісто має бути м’яким і не липким. Ділимо його на кульки і приплюскиваем кожен до 2 см у висоту. Зверху ножем малюємо насічки. Щоб здоба придбала рум’яну скоринку, змішуємо яєчний жовток з цукром і змащуємо випічку перед відправкою в «духову піч».

Залишаємо коржі з тіста на 5 хвилин і відправляємо в духовку на 15 хвилин. Виймаємо нашу випічку, накриваємо рушником і даємо охолонути.

За цим рецептом булочок в духовці можна готувати несолодке випічку з зеленню і запашними травами.

Як приготувати випічку з м’ясною начинкою

Випічка необов’язково повинна бути солодкою. Здоба з м’ясом в духовці — ситна і смачна. За 2,5 години можна приготувати смачні булочки з м’ясом.

8e6f1e81271e6e4367fcac170c731d51 Рецепт булочок в духовці: здобні, солодкі або з мясом.Для тіста беремо наступні інгредієнти

  • вода – 1/2 склянки;
  • сухі дріжджі – 2,5 чайної ложки;
  • борошно пшеничне – 2 склянки з гіркою;
  • яйце – 1 шт.;
  • олія оливкова – 3 столові ложки;
  • сіль – 0,5 чайної ложки;
  • цукор – 1 столова ложка.

Дріжджову суміш для випічки в духовці готуємо за тим же принципом, що і в рецепті солодких булочок. А потім з’єднуємо її з іншими інгредієнтами.

Вимішуємо тісто у великій мисці. Накриваємо його рушником і залишаємо в теплому місці, поки воно не збільшиться вдвічі. Далі простий рецепт булочок передбачає приготування начинки. Ми будемо використовувати для випікання м’ясо свинини. Нам знадобиться 750 грамом вирізки. Набираємося терпіння і нарізаємо її маленькими шматочками, як на рубані котлети.

Готуємо маринад. Змішуємо два зубчики часнику, 2 чайних ложки меленого імбиру, 2 ст. ложки меду, 4 ст. ложки соєвого соусу, 1 ст. ложка рослинного масла, сіль, перець, прованські трави за смаком. Залишаємо свинину маринуватися на годину. А потім обсмажуємо його на розпеченій сковороді.

Якщо немає всіх компонентів, смачний маринад для булочки з м’ясом вийде з соєвого соусу, часнику, суміші хмелі-сунелі. Робіть стільки, щоб замаринувати все порізане м’ясо.

Дістаємо наше тісто для булочок з м’ясом, вимішуємо і ділимо на 12 кульок. Розкачуємо кожен з них і кладемо начинку в серединку. Скріплюємо і укладаємо на деко місцем скріплення вниз. Нагріваємо духовку до 175 градусів. Змащуємо яєчним жовтком майбутні булочки з м’ясом і випікаємо 15-20 хвилин до золотистої скоринки.

Тепер ви знаєте рецепт булочок в духовці з цукром і несолодкої начинкою. Можете сміливо експериментувати з начинками і радувати рідних ароматною випічкою.