Рецепт фаршированих кабачків з фаршем в духовці

У сезон кабачків скористайтеся нагодою приготувати цілий ряд смачні і корисних страв. Вони швидко готуються в духовці, в начинку можна вибрати різну – гриби, овочі, м’ясний фарш.

Скромний кабачок – один з найпопулярніших дієтичних продуктів. Ще він смачний, корисний і поєднується з багатьма інгредієнтами. Рецепт фаршированих кабачків з фаршем в духовці не представляє складнощів. Кожен етап приготування простий і зрозумілий.

М’ясні горщики

Гарнір з фаршем в духовці за цим рецептом здивує не тільки смаком. Зовні страви, фаршировані м’ясом, у вигляді горщиків виглядає теж дуже привабливо. З інгредієнтів знадобиться:

  • перемелена свинина – 400 г;ae56070531a4db38243eca0b3a5b6d32 Рецепт фаршированих кабачків з фаршем в духовці
  • морква – 1 шт;
  • цибулина – 1 шт;
  • часник – 3 невеликі часточки;
  • цукіні – 3-4 шт;
  • олія оливкова;
  • приправи за смаком.

Підійдуть цукіні невеликих розмірів. З них ми буде формувати горщики. На столі гарно виглядають різнокольорові овочі – жовті, зелені. З вимитих інгредієнтів зрізаємо верхівку. Це буде кришка наших фаршированих кабачків з фаршем в духовці. Вичищаємо серединки.

Робити це можна звичайною ложкою. В залежності від ширини овоча підійде столовий або чайна.

Очищені горщики з кабачків збризкуємо оливковою олією, приправляємо. Готуємо начинку. Подрібнюємо овочі. Зробити це простіше і швидше блендером. З’єднуємо їх з м’ясом.

c834b0349b51b9c9b9218bb790e41f9b Рецепт фаршированих кабачків з фаршем в духовціСвинину можна змішувати з курячим або яловичим м’ясом. Блюдо з кабачків з фаршем в духовці вийде дієтичним, якщо використовувати для начинки тільки курятину.

Ретельно перемішуємо овочі зі свининою виделкою. Наповнюємо наші горщики з цукіні, накриваємо кришкою, яку обрізали на початку. Ставимо на деко, застеленое фольгою. Теж зверху накриваємо блюдо. У фользі в духовці вона запікається 45 хвилин на 180 градусах. Після знімаємо фольгу і залишаємо фаршировані кабачки в духовці ще на 10-15 хвилин.

Можна використовувати для рецепта цукіні довгої форми. Тоді, щоб отримати кабачки, фаршировані м’ясом запечені в духовці, у формі горщиків, розрізаємо їх навпіл. Замість кришки можна потерти зверху сир або покласти кружечок помідора.

Дієтичний рецепт

Це блюдо готується без м’яса, що особливо економно і зручно в сезон овочів. Фаршировані кабачки в духовці чудово підійдуть, як гарнір для легкої вечері. Всього-то потрібно:

 

  • невеликі цукіні круглої форми – 6 шт;ef3fca0d90df7a9e8a1892207b7407b7 Рецепт фаршированих кабачків з фаршем в духовці
  • цибуля – 2 шт;
  • баклажан – 1 шт;
  • томати – 2 шт;
  • олія оливкова;
  • сухарі панірувальні – 3 ст. ложки.

Зрізаємо верхівки з вимитих овочів. Акуратно виймаємо серединки. Залишаємо шар не більше 1 див.

Вирізану м’якоть не викидаємо. Вона знадобиться для овочевої начинки.

Цибулини подрібнюємо. Ріжемо баклажани і помідори кубиками. Додаємо зелень і сухарі. Приправляємо спеціями і оливковою олією. Наповнюємо наші кабачки і накриваємо відрізаною раніше капелюшком.

Випікати гарнір в духовці з фаршем з овочів краще в формі з високими бортиками. Виставляємо в неї цукіні. Розводимо 2 ст. ложки томатної пасти в склянці води і виливаємо у форму. Накриваємо фольгою. Фаршировані кабачки у фользі готуються 45 хвилин при 180 градусах.

Якщо в холодильнику є сир, натріть його на тертці. За 10 хвилин до готовності підніміть капелюшки і посипте цукіні в духовці з фаршем з овочів сиром.

Грибні «човники»

Щоб урізноманітнити меню страв з фаршем, пропонуємо запекти цукіні з грибною начинкою.
З інгредієнтів беремо:

  • Кабачки – 2 шт;25a9ac6bab249332b193cd060c0aef34 Рецепт фаршированих кабачків з фаршем в духовці
  • печериці – 250 г;
  • цибуля – 1 шт;
  • часник – 2 зубчики;
  • сир тертий – 50 г;
  • сухарі панірувальні – 2 ст. ложки;
  • бальзамічний оцет – 1 ст. ложка.

У всіх рецептах оливкова олія можна замінити соняшниковою. А панірувальні сухарі приготувати самостійно, перемоловши підсохлий хліб в кавомолці.

Рецепт фаршированих кабачків дуже простий і швидкий. Тому відразу включаємо духовку на 240 градусів. Розрізаємо основні інгредієнти навпіл вздовж і виймаємо серединки.

Для начинки дрібно нарізаємо гриби, цибулю і часник. Обсмажуємо ці інгредієнти на олії. Перекладаємо в окрему посудину. Приправляємо бальзамічним оцтом. Додаємо панірувальні сухарі і тертий сир. Начиняємо овочеві човники і викладаємо на фольгу. Теж зверху накриваємо. Фаршировані кабачки у фользі в духовці готуються всього 15-20 хвилин.

Рецепти фаршировані цукіні різноманітні. Запікати можна не тільки страви, фаршировані м’ясом, але також грибами, баклажанами та помідорами. Прості і доступні продукти виглядають на столі апетитно, а за смаком і ситності не поступаються багатьом гарнірів.