Рецепт хліба в духовці, приготованого в домашніх умовах.

Загрузка...

Хліб – це головний продукт на будь-якому столі і в кожній родині. Без хліба неможливо уявити жоден урочистий захід або простий сімейний вечерю. На сьогоднішній день випічка хліба в домашніх умовах стає популярною, і всі господині хочуть навчитися пекти смачний і ароматний хліб.

6eb1a4dc5c2204128077e1946d02116b Рецепт хліба в духовці, приготованого в домашніх умовах.Існують сотні рецептів смачного хліба в домашніх умовах. Оскільки інгредієнти для випічки вибираються вами самостійно, то в результаті Ви отримуєте натуральний і корисний продукт. Однак, щоб отримати смачний, повітряний і ароматний хліб вимагається дотримання технології приготування, грамотно підібрати необхідні продукти і знати деякі секрети.

Білий хлібець в духовці

Рецепт хліба в духовці в домашніх умовах простою з використанням найбільш доступних продуктів, а смак такого хліба неможливо порівняти ні з чим.

Нам знадобиться920d16c7ec1cc1a0eaf09d246f1baabb Рецепт хліба в духовці, приготованого в домашніх умовах.

  • борошно – 4 ст.
  • вода — 300 мл
  • дріжджі – 1.5 ч. л.
  • сіль – 1.5 ч. л.
  • цукор – 2 ч. л.
  • раст. масло – 2 ст. л.

Приготування

Просіваємо борошно і підігріваємо воду до теплого стану.

Готуємо опару. Беремо всю воду, борошна 1 ст. і дріжджі – все це добре вимішуємо до гладкого стану. Ставимо опару в тепле місце на сорок хвилин, попередньо закривши посуд плівкою. Далі вводимо сіль, цукор, масло і потрошку насипаючи борошно замішуємо мягенькое і пружне тісто.

На пів годинки даємо йому відпочити в мисці під плівкою, потім обминаємо і кладемо в ємність для приготування.12ddc443bc34af8833b54677d0d81e55 Рецепт хліба в духовці, приготованого в домашніх умовах.

Вся посуд використовується під час готування повинна бути чистою, інакше готовий хлібець швидко запліснявіє.

Підготовлену форму поміщаємо в розігріту до 180 — 200°С духовку на 40 хвилин.

Домашній хліб, приготовлений в духовій шафі багатий вітамінами і корисними речовинами. Його їдять дорослі і діти. Хліб в духовці чудово доповнить м’ясні та рибні страви.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Фрикадельки з картоплею в духовці простий і смачний рецепт

 

Житній хлібець

Продукти554db936618f79e302c45892ab912414 Рецепт хліба в духовці, приготованого в домашніх умовах.

  • борошно рж. – 800 гр.
  • водичка – 400 гр.
  • дріжджі сухі – 10 гр.
  • сіль – 2 ч. л.
  • соняшникова масло

Приготування

Просіваємо борошно. Вводимо до неї інші інгредієнти, крім олії. Щоб хлібець був пористим і повітряним, тісто треба замісити так, щоб у ньому був присутній повітря. Накриваємо тарілочку з тестом в плівку і покласти в холод на 16 годині.

6b30ebfa3b059540194118c49e8f0dbf Рецепт хліба в духовці, приготованого в домашніх умовах.На стіл, присипаний борошном дістаємо наш відпочиле тісто. Даємо йому кілька хвилинок для «розтяжки». Потім обминаємо нашу заготовку, загортаємо в рушничок і даємо відпочити ще 3 годинки.

Розігріваємо духовку до t 250°С. Змащену маслом форму поміщаємо в духовку на 5 хвилин для прогрівання. Далі в нагріту форму акуратно перекладаємо тісто. Випікаємо хліб домашній близько години.

Про готовність домашнього хліба в духовці нам розповість колір скоринки і виразний звук нижній кірки хліба.

Рецепт смачного хліба у кожної господині свій. Він може бути дуже простим або трохи хитромудрим. Можна трохи експериментувати з компонентами, додаючи в рецепт щось своє. Все це дозволить зробити ваш хліб унікальним з неповторним смаком.

Хліб на кефірі

Нам знадобиться4577322701d3b9698c6ecce300cfbdce Рецепт хліба в духовці, приготованого в домашніх умовах.

  • борошно – 6 ст.
  • кефір – 600 мл
  • цукор, сіль, сода – 1 ч. л.
  • кмин – 1 ч. л.

Приготування

  • З’єднуємо всі інгредієнти. Замішуємо тісто до м’якого і густого стану.
  • Деко змащуємо маслом і формуємо буханець хліба. На поверхні робимо надрізи для кращого пропікання, а для утворення хрусткої скоринки присипаємо майбутній хлібець борошном.0bb465f80e8f6ce0c5fd54b305cf4308 Рецепт хліба в духовці, приготованого в домашніх умовах.
  • В нагріту до 200 градусів, духова шафа ставимо майбутній хліб. Готуємо 40 хвилин.
  • Щоб хліб вийшов без дефектів його рекомендується акуратненько діставати з духовки. Остигає він дуже повільно, природним шляхом.

    Домашній хліб виходить без добавок, з використанням тільки натуральних продуктів і з частинкою вашої душі. Він виходить більш пишним і смачним будь-якого покупного.

    ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Рецепт кролика в духовці вражає своїм смаком і ніжним ароматом.

    Загрузка...