Рецепт кролика в духовці вражає своїм смаком і ніжним ароматом.

Мабуть, ні для кого немає секрету, що багато хто з нас вважають за краще смачну і ситну їжу, а якщо їжа на додачу ще й корисна, то від неї важко відмовитися. Усі ці якості поєднуються в м’ясі кролика, яке є делікатесним і дієтичним. Рецепт кролика в духовці – це ніжне блюдо, яке містить низьку кількість жирів. Це м’ясо може піддаватися різним кулінарній обробці. Найбільш популярним способом вважають запікання, так як воно дозволяє зберегти всі корисні речовини. Крім всіх корисних властивостей, кролятина має ніжний, легкий смак.

Кролятина у власному соку

На сьогоднішній день є багато способів як приготувати кролика в духовці. Для того, щоб м’ясо вийшло соковите з чудовою хрусткою скоринкою потрібно знати деякі хитрощі технології приготування.

Кролик запечений в духовці добре поєднується з різними овочами, які ідеально підкреслять ніжний смак.

5dcfc71e2501b4f1a69f128bccb1baf7 Рецепт кролика в духовці вражає своїм смаком і ніжним ароматом.Інгредієнти

  • кролятина – 1 тушка
  • цибулю – 2 голівки.
  • гілочки розмарину
  • різні спеції

Процес приготування

Кролика моєму і розбираємо тушку на частини. Нарізаємо невеликими шматочками моркву і півкільцями цибулю.

Готуємо маринад для м’яса. У велику ємність складаємо шматочки м’яса, пересипаючи їх овочами та приправами. Також не забуваємо додати гілочки розмарину, якщо відсутня свіжий, то можна замінити на сушений. Залишаємо маринуватися на дві години або краще на всю ніч.

Підготовленого кролика складаємо в жароустойчивую форму, закриваємо фольгою і відправляємо в холодний духовий шафа для готування. Необхідна температура 180 °С, час – приблизно 2 години.

У процесі приготування стежте, щоб рідина не випарувалася. При необхідності доливайте воду, біле вино або маринад.

Готове мяско перелаживаем на сервірувальну тарілку, подаємо на стіл з гарніром.

Кролик в сметані в духовці

Ще одна неймовірно смачна страва – це класичний рецепт, де м’ясо завдяки сметані виходить більш ніжним, повітряним.

 

072ba9bb202e32a27541b2c73c4a1594 Рецепт кролика в духовці вражає своїм смаком і ніжним ароматом.Для приготування нам знадобиться

  • тушка кролика
  • цибулина – 1 шт.
  • часник – 5 зубчиків
  • сметана – 150 гр.
  • морква – 1 шт.
  • олія оливкова – 2 ст. л.
  • сік цитруса (лимон) – 2 ложки
  • спеції (прованські трави за смаком

Приготування

Моєму тушу, прибираємо зайвий жир і втираємо спеції, олію та сметану. Маринуємо три годинки.

Перед готуванням вимочіть кролика в маринаді або в холодній воді з лимонним соком, оцтом або вином. Це допоможе зробити прибрати специфічний запах і додасть велику ніжність.

Крупно ріжемо овочі. У рукаві для запікання розподіляємо овочі, часточки часнику і замариноване мяско. Всі поміщаємо в розігріту духовку при 200°С на 1,5 години.

d3bab1fe6801463b9944c8aefc517045 Рецепт кролика в духовці вражає своїм смаком і ніжним ароматом.Ще кролика в сметані в духовці можна запікати у фользі. Але в цьому випадку підійдуть порційні шматочки і кожен укладати в окрему фольгу, а вже потім доповідати овочі і присипати приправою. Фольгу ретельно загортаємо, щоб не було витікання утворився соку. Готуємо близько години при 180°С.

Готове мяско подаємо не виймаючи його з фольги, прикрасивши зеленню і сервірувати гарніром.

Якщо ви запікаєте кролика цілком і побоюєтеся, що він вийде сухим, нафаршируйте його невеликими шматочками сала. У процесі готування поливайте тушку утворився соком для одержання рум’яної скоринки.

Кролика готують в духовці з картоплею, грибами або різноманітними овочами, які в підсумку стають прекрасним гарніром. Головне в такому випадку-не забути, що кролятина ніжна і важливо не перетримати його в духовці. Рецепт кролика в духовці – це дуже смачне м’ясо з швидким процесом приготування.

Саме мяско кролика вважається дієтичним, дуже корисним з-за багатого вмісту різних вітамінів, тому його можна рекомендувати в якості лікувального і дієтичного харчування. Регулярне вживання кролятини стане гарним засобом запобігає різні хвороби.