Рецепт минтай з овочами в духовці для швидкого приготування

Загрузка...

Найпростіший спосіб поєднати щось смачне і корисне — це приготувати рибне блюдо. Відмінний варіант — минтай, запечений в духовці. Коштує недорого, готується швидко і легко, а результат залежить тільки від старань кухаря. Продукти для пропонованих рецептів потрібні самі ординарні, а ось результат гарантовано буде незвичайним.

Трохи про користь минтая

1ac9564c2957a78ff03b52d533612f4d Рецепт минтай з овочами в духовці для швидкого приготуванняМинтай через свою невибагливість до кліматичних умов і харчування — дуже поширена риба. Здобувається вона в промислових масштабах, ціна на неї цілком доступна, а тому рибка отримала статус «горбуші для бідних». Звучить образливо, адже з цієї рибки можна приготувати безліч королівських страв.

Низька калорійність минтая — всього близько 70 кКал — дозволяє використовувати при приготуванні трохи більше жирних продуктів, ніж при готуванні іншої риби. При цьому страва все одно вийде дієтичним. Є, наприклад, відмінний рецепт — минтай з овочами в духовій шафі. Він «тягне» лише на 50 кКал, значить, можна додати трохи картоплі, сиру, сметани. Адже від додаткових 60 кКал ми не поправимся?

Рецепт №1, дуже дієтичний

Це самий елементарний спосіб приготування минтая, запеченого в духовці. Береш філе, виконуєш «Правило трьох Д» (підкислити, посолити, поперчити), измельчаешь овочі, заворачиваешь все у фольгу. Якихось 40 хвилин, і у тебе на столі ефектне дієтичне блюдо.

ac67dd0be89d31aabfad1cf22f346890 Рецепт минтай з овочами в духовці для швидкого приготуванняНам буде потрібно

  • невелика філе минтая — 400-500 гр.
  • цибуля ріпчаста — 1 шт. розміром з яйце
  • морквина соковита — 1 шт.
  • печериці (обов’язково свіжі!) — 200 гр.
  • лимон для збризкування риби соком
  • рослинне масло — 1 ст. ложка
  • чорний перець
  • спеції за смаком — кріп, майоран, мускатний горіх, петрушка і так далі
  • сіль

Послідовність приготування

  • Розморожене філе потрібно гарненько вимити й обсушити паперовим рушником. Змащуємо рибу маслом, виконуємо «Правило трьох» П » і відкладаємо в сторону.
  • Рубаємо цибулю дрібно-дрібно, моркву очищаємо і тремо на тертці з діаметром отвору 1-2 мм, гриби ріжемо смужками. Всі овочі зсипаємо в тарілку, присмачую спеціями, сіллю, поливаємо олією і добре перемішуємо.
  • Гріємо духовку до 200 градусів.
  • На сковорідці розгортаємо фольгу викладаємо суміш пряних овочів, зверху — рибку. Конверт закриваємо «растегайски». Тобто зверху він частково повинен бути відкритий.
  • За цим рецептом минтай з овочами в духовій шафі приготується за 30 хвилин. Але краще стежити за процесом: вологість овочів і риби може бути різною, так що час приготування варіюється.

     

    Подавайте цей п’ятихвилинний (за активним витрат часу) кулінарний шедевр до рису, заправте при необхідності соєвим або іншим соусом і насолоджуйтеся смачним і корисним способом життя.

    Рецепт №2 з картоплею

    Риба, в тому числі і минтай, запечена з картоплею в духовці— це завжди безпрограшний варіант. Цікавих рецептів на цю тему безліч. Ось один з простих і низькокалорійних.

    4ed3dfb814d0bd540401d680c642441d Рецепт минтай з овочами в духовці для швидкого приготуванняПотрібно

    • філе минтая — 2 шт. (близько 800 гр.)
    • цибуля-ріпка — 2 шт. великого
    • картопля — 4 шт. великої
    • морквина соковита — 1 шт.
    • болгарський перець — 0,5 зеленого і червоного 0,5
    • спеції для картоплі (орегано, каррі, паприка) — за смаком
    • перець чорний
    • сіль
    • рослинна олія

    Для заливки

    • сир будь — 100 гр.
    • йогурт без добавок (або кефір, сметана) — 100 мл
    • яйце варене — 1 шт.
    • яйце сире — 1 шт.
    • свіжа зелень кропу, петрушки — пару гілочок
    • перець чорний
    • сіль

    Покрокове приготування

    58837fb9b0b6b36e5200954777802ff5 Рецепт минтай з овочами в духовці для швидкого приготуванняНезважаючи на безліч інгредієнтів, цей рецепт минтая з овочами в духовій шафі робиться дуже просто:

  • Цибулю ріжемо кільцями, викладаємо на дно сковорідки з товстим дном (попередньо змастити маслом).
  • Картоплю чистимо, ріжемо на фігурного різання хвилястими смужками, кружечками — як подобається. Якщо немає різання, робимо тонкі, близько 0,5 см, кільця. Посипаємо спеціями для картоплі, сіллю, обвалюємо в олії, кладемо поверх лука.
  • Моркву очищаємо, натираємо на тертці. Перчик рубаємо тоненькою соломкою. Змішуємо, сиплемо зверху картоплі.
  • Минтай ріжемо на шматочки розміром із сірникову коробку, солимо-перчимо. Викладаємо рибку поверх овочів. Ставимо в духовку, розігріту до 210 градусів, режим «Нижній нагрів». Так ми випустимо зайву вологу з овочів і риби. Час «сушки» — 10-15 хвилин.
  • Робимо заправку з натертого вареного яйця, тертого сиру, подрібненою зеленню, йогурту і сирого яйця. Солимо її, перчимо, добре перемішуємо.
  • Дістаємо минтай з картоплею і овочами з духовки, заливаємо яєчно-сирною сумішшю, ставимо все назад.
  • Якщо все робилося швидко, і сковорідка не встигла охолонути, до готовності залишається 20 хвилин. Якраз вистачить, щоб прибрати кулінарні приналежності і сервірувати стіл для своїх домашніх або дорогих гостей.

    Приємного апетиту!