Рецепт пиріжків в духовці з різноманітною начинкою на будь-який смак.

Загрузка...

Апетитні, рум’яні, пишні пиріжки — це похвала господині, і символ достатку в домі. Не випадково рецепт пиріжків в духовці з найрізноманітнішими начинками, є практично в кожній національній кухні світу.

Способи і правила замішування тіста

Щоб випічка була по-справжньому смачною, потрібно правильно замісити тісто. Найпростіший рецепт пиріжків в духовці — бездріжджовий.

b1c654b041e1bad1e7504aea626e5db6 Рецепт пиріжків в духовці з різноманітною начинкою на будь який смак.Знадобиться

  • кефір — 0,5 л;
  • борошно — 300 г;
  • яйце — 1 шт.,
  • сода — 5 м;
  • сіль — ¼ ч. л.;
  • цукор — 5 р.

У кефір покласти соду. Важливо, щоб вона як слід погасилась: про це буде говорити з’явилася збита піна. Потім додати яйце, цукор, сіль. Борошно потрібно всипати поступово. Тісто добре вимісити і викладати невеликими порціями на обробну дошку, посипану борошном, тут же формуючи коржі.

Фарш покласти по центру коржі і з’єднати її краю. На змащеному деку розмістити пиріжки і випікати їх у жаровій шафі при температурі 220° — 240°С 20 — 25 хвилин.

Для швидких пиріжків в духовці тісто обробляти потрібно відразу після змішування всіх інгредієнтів, без вистоювання, щоб воно не вийшло надміру пухким.

Краще всього по можливості замість кефіру використовувати кисле молоко з домашнього молока: на ній бездрожжевая домашня випічка виходить особливо повітряної.

Масло краще не використовувати, щоб не обтяжувати тісто.

При приготуванні солодких пиріжків в духовці без використання дріжджів у повидло, джем або варення потрібно додати шматочки свіжих фруктів з щільною м’якоттю(відмінно підійде яблуко), защипи виконати «ялинкою» і укладати їх на деко швом вгору. Начинка не витече і не пригорить.

Печені пиріжки в духовці з використанням дріжджів

Класичний спосіб приготування, але досить трудомісткий і вимагає більше часу.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Свинина в гірчиці, запечена в духовці по швидкому рецептом

1b8cecd6a44d93f8cb082effa2fcb9f0 Рецепт пиріжків в духовці з різноманітною начинкою на будь який смак.Необхідні інгредієнти

  • дріжджі — 10 г;
  • яйце — 1 шт.;
  • борошно — 400 г;
  • вершкове масло — 10 г;
  • цукор -25 г;
  • сіль — 5 г;
  • окремо збитий жовток для змазування.

Молоко злегка підігріти. Дріжджі розчинити у воді, процідити і додати їх у молоко, туди ж всипати сіль, цукор, борошно, додати яйця і розмішувати до отримання однорідної маси.

В самому кінці додати розм’якшене масло, ще раз перемішати, накрити тісто серветкою і приблизно на 1,5 години залишити в теплому місці. Коли тісто підніметься, його потрібно обім’яти, залишити ще на 2 години, потім вже готове тісто знову обім’яти, викласти на стіл, посипаний борошном. Зробити з тіста джгут, відрізати від нього шматочки, формувати з них кульки, дати їм підійти хвилин 5 і розкачати коржі.

На середину кожного коржика викласти приготовлену заздалегідь начинку і зліпити пиріжки. Деко змастити, розмістити на ньому пиріжки так, щоб між ними залишалося відстань 3 — 4 см і зверху змастити яєчним жовтком. Печені пиріжки в духовці повинні знаходитися 15 — 20 хвилин при температурі 230°- 260°С.

 

Дуже смачні пиріжки з начинкою в молочній заливці

Випікаються вони не на деку, а у формі.

848f01744b88f08fda12460c47d4f860 Рецепт пиріжків в духовці з різноманітною начинкою на будь який смак.Знадобиться

  • борошно – 0,5 кг;
  • дріжджі – 20 г;
  • молоко – 375 мл;
  • вершкове масло – 100 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • цукор – 70 г;
  • сливове повидло – 150 г;
  • цукрова пудра – 2 ст. л.;
  • жир для змащування форми.

В 250 мл молока розчинити дріжджі. Додати туди половину норми масла, 50 г цукру, яйце, борошно, посолити. Залишити на півгодини. Знову перемішати тісто, розділити його на 16 частин і сформувати кульки. В них зробити поглиблення, наповнити повидлом, защипнути.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Пельмені в горщику в духовці: рецепт від карельських кулінарів

ffa386bd72359352e3277c8be72a6575 Рецепт пиріжків в духовці з різноманітною начинкою на будь який смак.Духовку розігріти до 50°С. У змащену форму впритул один до одного покласти злегка сплющені кульки, накрити, залишити в теплій духовці 15 хвилин. Вийняти форму і розігріти духовку до 200°С. Залишилися молоко, цукор і масло розігріти, помішуючи, на невеликому посуді, поки цукор повністю не розчиниться. Цією сумішшю полити пиріжки і випікати протягом 30 хвилин.

Щоб вироби не набули кислуватого смаку, тесту не можна давати перебудовуватись.

Масло слід використовувати строго за рецептом, так як при його надлишку пиріжки будуть розпливатися.

Цукор теж слід відміряти стільки, скільки рекомендує рецепт тіста для пиріжків в духовці. Зайва кількість цукру сповільнює процес бродіння, тісто стає важким і погано пропікається. Якщо цукру недостатньо, пиріжки не будуть рум’яними.

Легкий, швидкий, економний рецепт

Традиційне дріжджове тісто допоможе урізноманітнити рецепт смачних пиріжків в духовці з використанням картоплі. Це оригінальний варіант випічки для щільного сніданку або перекусу в середині дня, для пікніка на природі або чаювання з гостями.

772649140bea0b188aa2f5aaaf206699 Рецепт пиріжків в духовці з різноманітною начинкою на будь який смак.Необхідні продукти

  • борошно — 800 г;
  • дріжджі сухі — 11 г (маленька пачка);
  • картопля — 4 — 5 шт.;
  • масло вершкове — 100 г;
  • цукор — 30 г;
  • сіль — 1 /4 ч. л.;
  • для начинки вдалим вибором будуть обсмажені гриби, м’ясо, субпродукти, риба, яйця з зеленою цибулею.

Картоплю очистити, варити до готовності, воду злити в окремий посуд. Картоплю потовкти, перекласти в літрову ємність з таким розрахунком, щоб залишалося місце для відвару, в якому вона готувалася: їм потрібно залити ємність з картоплею доверху.

Потім в посуд, де буде замішуватися тісто, викласти картопляну масу, додати дріжджі, сіль, цукор, масло, 100 г борошна. Все акуратно перемішати, накрити рушником, залишити на півгодини. Потім підмісити залишки борошна і знову поставити в тепле місце на 30 хвилин. Всі подальші дії ті ж, що з використанням звичайного дріжджового тіста. Випікати при температурі 220°С близько 25 хвилин.

bf27344258d905868581e80631e6be58 Рецепт пиріжків в духовці з різноманітною начинкою на будь який смак.Якщо до складу тіста входять нерозчинні добавки, їх обсяг не повинен перевищувати 100 гр. на кожні 400 гр. рідини в складі тіста, інакше воно буде погано підніматися.

Масла не повинно бути більше 100 гр. на 200 гр. рідини, інакше тісто буде сухим, истонченным.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Бутерброди з козячим сиром

Смакові якості тесту дуже легко варіювати, змішуючи борошно різних сортів, або додаючи до молока цибульний, томатний або гарбузовий сік.

Рецепти пиріжків з різноманітною начинкою дозволяють зробити цю випічку доречною на будь-якому столі, як закуску і самостійне блюдо, як доповнення до супів і бульйонів, молока, чаю і компотів. І побалувати себе і своїх близьких смачними пирогами дуже навіть корисно!

Загрузка...