Рецепт пиріжків з капустою в духовці, покрокове приготування

Загрузка...

Пиріжки з капустою в духовці – вважається дуже популярним блюдом в російській кухні. Його приготування почалося ще минулому столітті і триває до сьогоднішнього дня.

Готувати таку страву зовсім нескладно, а в результаті виходить гідне блюдо. Дуже часто смажать пиріжки, але приготування даного страви в духовці є гідною заміною смаженого.

Ці чудові капустяні пиріжки можна прихопити з собою на роботу. Важливо, що вони готуються не з солодкого тіста і при необхідності можуть стати гідною заміною хліба. А ще вони дуже ситні з-за смачною овочевої начинки.

Рецепт

Нам потрібно:79e2d2bf29c63f735daa1edd742c4766 Рецепт пиріжків з капустою в духовці, покрокове приготування

  • Борошно – 400-500 гр.
  • Молочко – 1 ст.
  • Дріжджі – 25-30 гр.
  • Цукор – 3/4 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Раст. олія – 4 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Капуста свіжа – 600 гр.
  • Перець чорний мелений

Приготування:

Починаємо з приготування тіста. Спочатку трошки розігріваємо молочко, всипаємо в нього дріжджі і цукор. Інгредієнти розчиняємо і даємо постояти приблизно 15 хвилин в теплому містечку.

Коли дріжджі почнуть підніматися, починаємо готувати опару.

Беремо ємність більш містким і переливаємо туди дріжджовий розчин. Засипаємо туди ж частина борошна і готуємо тісто рідкої консистенції. Закриваємо посуд полотенчиком і даємо час для підняття в теплому містечку.

 

Через півгодинки опара повинна збільшиться приблизно в два рази.

Кладемо в опару сіль, яйце, масло і ретельно перемішуємо. Потім додаємо решту борошна і вимішуємо тісто, не прилипающее до рук. Трошки ще його припудрюємо борошном і знову даємо постояти.

Якість борошна визначається так: візьміть її одну дрібку і капніть на неї водички. Якщо вона залишилася біленької, то борошно має високу якість.

c5c68e479b43dd1bc25e19ebc49e4855 Рецепт пиріжків з капустою в духовці, покрокове приготуванняПоки наше тісто доходить, починаємо готувати начинку для пирогів. Шаткуємо капусту, додаємо сіль і мнемо руками, щоб утворився сік.

У сковорідці розігріваємо олію і смажимо капусту. В кінці готування посипаємо перцем, все перемішуємо.

Під час приготування сковороду не потрібно закривати кришкою, інакше утворилася рідина не випарується, а значить начинка не вийде.

За цей період тісто ще трохи піднялося. Потім ще раз перемішуємо і поділяємо на порційні кульки, з яких будемо формувати пиріжки.

З підготовлених заготовок робимо коржик і кладемо начинку. Закриваємо краю, щоб утворився пиріжок. На закритий пергаментом деко розміщуємо наші пиріжки. Виліпленим пиріжкам даємо постояти 15 хвилин і потім ставимо в нагріту до 200°С духовку. Печемо хвилинок 20 до появи гарної скоринки.

Такі пиріжки з капустою вважаються універсальним блюдом, яке стане прекрасним доповненням вашого меню. Багато господині балують такий випічкою своїх домашніх до чаю. Класичний рецепт пиріжків з капустою в духовці передбачає тушковану капусту, але не виключає використання квашеної або гострої білокачанної.

Спекти такі смачні пиріжки може кожен, а поради допоможуть зробити випічку пишною, ароматною і апетитною:

  • f901256834421fb755063cdbf64fad7c Рецепт пиріжків з капустою в духовці, покрокове приготуванняДля того щоб тісто було пористим і пишним, використовуйте тільки тепле молочко з середньою жирністю
  • Борошно обов’язково просіваємо. Рекомендується використовувати борошно вищого ґатунку.
  • Цукор потрібно додавати строго за рецептом. Оскільки зайвий цукор може вплинути на пишність тесту і в процесі приготування страва може підгоріти.
  • Поверхню пиріжків перед приготуванням потрібно змастити збитим яєчним жовтком.
  • Форму для випічки рекомендується застеляти пекарської папером, а її змащувати розм’якшеним вершковим маслом.
  • Щоб пиріжки вийшли повітряними потрібно перед випіканням дати їм трохи постояти в теплі.
  • Пам’ятайте, що з начинкою завжди можна експериментувати. Додавши яйце, цибуля або морквину Ви тільки зробите смачніша страва.