Рецепт пиріжків з вишнями в духовці готуємо просто і швидко

Загрузка...

Всі ми любимо гарячі, смачні домашні пиріжки. Сьогодні коли будь-який десерт можна придбати в готовому вигляді, нікого не здивуєш якимись вишуканими стравами. А ось порадувати і здивувати можна приготувати домашні пиріжки в духовці.

Ще по темі: Пиріжки з пісочного тіста з яблуками

Існує безліч найрізноманітніших варіантів приготування пиріжків. Щодня вигадуються нові начинки. Однак, найбільш популярним варіантом випічки залишається рецепт пиріжків з вишнями в духовці. Це не просто смачна страва, але і просте у приготуванні з використанням найбільш доступних продуктів.

Рецепт пиріжків

Нам буде потрібно:755cfcee1cbb046d04d2bdaebeeaa241 Рецепт пиріжків з вишнями в духовці готуємо просто і швидко

Для начинки:

  • Вишня заст. – 500 гр.
  • Крохмаль – 2 ст. л.
  • Цукор – 6 ст. л.

Для тіста:

  • Молоко – 250 гр.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Пресовані дріжджі – 25 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Раст. олія – 2/3 ст.
  • Борошно – 3 ст. + 6 ст. л. для опари.

Приготування начинки:

Розморожуємо вишню і видаляємо кісточки. Підготовлені ягоди перекладаємо в каструлю, засипаємо крохмаль і цукровий пісок.

Заважаємо поки цукор не розчиниться, потім ставимо на невеликий вогник. Готуємо, періодично розмішуючи, але не кип’ятимо. По консистенції начинка стає все густішим. Важливо, тільки томити начинку. Коли вишневий сік стане густим, то наша начинка готова.

Далі потрібно все остудити. Коли ягоди охолонуть начинка повинна стати ще густіше.

Готуємо тісто:

df771e03a4a9c59ce571b6910e12d163 Рецепт пиріжків з вишнями в духовці готуємо просто і швидков окремому посуді змішуємо 250 гр. молочка, 4 ст. л. цукру, 6 ст. л. борошна і 25 гр. дріжджів. Перемішуємо, закриваємо полотенчиком і залишаємо на пів годинки. За цей час опара підійде.

По закінченню часу додаємо і змішуємо 2/3 склянки олії. Потроху вводимо борошно і замішуємо тісто.

Якщо при вимішування утворюються бульбашки повітря, то це говорить про свіжості дріжджів і тісто чудово «підійде».

Замішуємо тісто. Борошна потрібно десь 3 — 3,5 ст. Тісто буде готове тоді, коли стане гладким і не буде липнути. Закриваємо його полотенчиком і залишаємо постояти 20 хвилин. Воно має ще трохи зрости.

З тіста ліпимо кульки (приблизно 25 кульок по 40-45 гр.). Готові кульки не чіпаємо 10 хвилин.

Далі беремо одну кульку, трохи розкачуємо і кладемо на середину начинку. Начинку краще всього брати без соку, тільки ягідки. Приблизно кожен пиріжок виходить 6-7 вишеньок.

78113b3bedd4a61eeed4e3e487d34a8f Рецепт пиріжків з вишнями в духовці готуємо просто і швидкоПотім защипуємо краю, спосіб використовуєте на свій розсуд. Готовий пиріжок поміщаємо на деко швом вниз. Форму застелити пергаментом. Зверху все пиріжки змащуємо жовтком, змішаним з їдальнею ложечкою молочка. Даємо пиріжкам настоятися 15 хвилин.

Підготовлене блюдо відправляємо в розігріту до 220 °С духовку. Готовність пиріжків можна перевірити дерев’яною шпажкою.

За рахунок такої начинки пиріжки виходять не «мокрі» і не сирі всередині. Мають приємний, ніжний смак, чудовий аромат. Такі домашні пиріжки неможливо порівняти ні з одними купівельними десертом. Вони стануть прекрасним доповненням до чаю або смачним самостійною стравою для дітей.

Солодке, пишне тісто і вишнева кисло-солодка начинка з насиченим смаком чудово гармоніюють і доповнюють один одного в цих смачних пирогах.