Рецепт пирога з капустою в духовці — просто, швидко, смакота.

Капуста — корисний і доступний продукт, який можна купити в будь-який час року. З неї виходять смачні салати, гарніри, а рецепт пирога з капустою в духовці — просто смакота. Ми приготували кілька найцікавіших способів приготування. Прості виручать, коли потрібно швидко щось приготувати. Більш складні зажадають кулінарних зусиль, але результат перевершить очікування.

Пиріг на швидку руку

Щоб приготувати випічку не потрібно робити опару і чекати, коли ж тісто підніметься. Досить обійтися простим списком продуктів і правильно поєднати їх.

Інгредієнти6fe8cff49002105637d790ff8c1d534e Рецепт пирога з капустою в духовці — просто, швидко, смакота.

Щоб зробити тісто, потрібно:

  • яйце;
  • 200 г кефіру;
  • склянка борошна;
  • чайна ложечка соди;
  • 1/2 чайної ложки солі.

Для начинки і заливки потрібно:

  • 300 г капусти;
  • цибулину;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. ложки сметани або майонезу;
  • 100 г сиру;
  • Сіль і перець за смаком.

Приготування

Починаємо з начинки. Варимо нарізану кубиками капусту до 20 хвилин. Обсмажуємо дрібно нарізану цибулю на рослинній олії. Варений овоч відправляємо до цибулі і залишаємо тушкуватися.

Щоб ретельно зцідити рідину з капусти, використовуємо звичайне сито.

ed37c00a0f6c22e406cad3ed3ef0b59d Рецепт пирога з капустою в духовці — просто, швидко, смакота.Тим часом робимо тісто. Спочатку збиваємо яйце. Потім додаємо кефір, борошно, соду і сіль. Для заливки збиваємо яйце з майонезом або сметаною. Окремо трьом на крупній тертці сир. Включаємо духовку на 180 градусів. Поки вона нагрівається, формуємо пиріг. На змащений і присипаний борошном деко виливаємо тісто. Воно повинно бути рідким. Рівномірно викладаємо шар начинки. Далі акуратно поливаємо капусту з цибулею заливкою і посипаємо сиром. Смачний і ароматний капустяний пиріг готовий.

Якщо додати в начинку зварене круто і натерте яйце, вона стане ще ніжніше.

Пиріг з цвітною капустою брокколі

Готувати пироги в духовці можна не тільки з білокачанної капусти. З інших сортів теж виходять смачні і не менш корисні страви. Особливо сподобається рецепт пирога з капустою в духовці мамам, чиї діти не люблять овочі.

Продукти

Нічого надприродного в рецепті немає. Всі інгредієнти знайдуться в кожному холодильнику.

  • 500 р різної капусти — цвітної та броколі;530f3eed2d65a3f5368790958d75d104 Рецепт пирога з капустою в духовці — просто, швидко, смакота.
  • 4 яйця;
  • склянка сметани;
  • 5 столових ложок борошна;
  • 2 зубчики часнику;
  • чайна ложка солі і коріандру;
  • 1/2 чайної ложки паприки;
  • 100 г твердого сиру;
  • 1 ст. ложка рослинної або оливкової олії.

Якщо є тільки один сорт капусти, беремо його в тій же кількості. Спеції можна додавати за смаком, змінювати пропорції або взагалі заміняти іншими.

 

Приготування

Суцвіття слід проварити 10 хвилин. Можна і менше. В духовці вона доготовится. Якщо ви любите, щоб було трохи «аль денте», можете варити менше.

728c20b3804b9f5a32b9fa1e5e238cb4 Рецепт пирога з капустою в духовці — просто, швидко, смакота.Для тіста збиваємо яйця. Додаємо борошно, сметану, сіль. видавлюємо часник і все перемішуємо до однорідності. Використовуємо лише форму з високими бортиками. Змащуємо її невеликою кількістю рослинної олії, викладаємо капусту заливаємо тістом. Залишаємо в духовці при 200 градусах на 45 хвилин. За 10 хвилин посипаємо пиріг тертим сиром.

 

Подавати страву краще теплим. Це смачний гарнір і доповнення до супів і бульйонів.

Делікатесна випічка з тунцем

Якщо з’єднати рибу і капусту, може вийде незвичайна випічка. Простий набір продуктів не застане хазяєчку зненацька. Головний делікатес — тунець.

Продукти

Ми не будемо робити тісто, а купимо готове листкове. Це заощадить час і вже скоро стіл прикрасить ситний пиріг. Для приготування використовуємо:

  • 1 лист листкового тіста;61147561885de720b29c5ebfa040e887 Рецепт пирога з капустою в духовці — просто, швидко, смакота.
  • 180 г консервованого тунця;
  • 8 суцвіть брокколі;
  • 1,5 склянка молока;
  • 3 яйця;
  • 1/3 склянки нарізаної зеленої цибулі;
  • склянку подрібненого сиру;
  • базилік, перець чилі, сіль за смаком.

Як готувати

Відразу включаємо духовку на 170 градусів. Для початку викладаємо у форму для випічки тісто і ставимо в духовку на 5 хвилин. Виймаємо корж і зменшуємо температуру до 120 градусів.

bfc8865ff734dd0713388106d0ae8d2c Рецепт пирога з капустою в духовці — просто, швидко, смакота.Збиваємо в окремій посудині яйця і молоко. Додаємо спеції. Акуратно викладаємо в суміш тунець і пів склянки сиру. Начинку виливаємо на корж і ставимо в духовку на 20 хвилин.

Тим часом проваримо 5 хвилин брокколі, сцедим воду і даємо суцвіттям трохи обсохнути. По закінченні часу виймаємо пиріг, викладаємо капусту, посипаємо рештою сиру і допікаємо ще 20 хвилин.

За таким же принципом можна готувати відкритий пиріг з капустою і грибами або з капустою і куркою.

Випічка з капустою корисна і різноманітна, якщо не обмежувати кулінарні фантазії приготуванням тільки з одного сорту продукту.