Рецепт сирної запіканки з манкою в духовці на основі сиру.

Натуральний сир обов’язково повинен бути присутнім у раціоні як джерело високоякісного тваринного білка, мінеральних речовин, амінокислот і вітамінів. Як приготувати одне з найпопулярніших страв з цього чудового продукту, підкаже рецепт сирної запіканки з манкою, приготовленої в духовці.

Загрузка...

Спосіб 1

Існує досить багато варіантів запіканок на основі сиру. На базі класичного, з додаванням манної крупи або каші, можна надалі, використовуючи ягоди, фрукти і навіть овочі, приготувати ціле сузір’я оригінальних, ніжних і повітряних десертів.

Для традиційного рецепту знадобитьсярецепт творожной запеканки с манкой в духовке

  • сир — 500 г;
  • манка — 2 ст. л.;
  • сметана — 5 ст. л.;
  • цукор — 3 ст. л.;
  • 3 яйця;
  • по 1 ч. л. розпушувача і ванілі;
  • щіпка солі.

Спочатку змішуємо сметану і крупу, залишаємо на півгодини для набухання крупи.

рецепт творожной запеканки с манкой в духовкеЗ протертого сиру, збитих з цукром яєць, манної крупи зі сметаною, розпушувача і ваніліну робимо однорідну масу. Промазуємо дно і краї форми для запікання олією, злегка обсипаємо панірувальними сухарями або сухої манною крупою. Викладаємо в неї отриману суміш і ставимо в нагріту до 180°С духовку на 40 хвилин. За бажанням готову страву можна прикрасити цукровою пудрою.

Запіканка з використанням манної крупи замість борошна набагато краще тримає форму, не розтікається, але в теж час більш повітряна.

Спосіб 2

Цей рецепт сирної запіканки з манкою в духовці дозволяє приготувати оригінальний і надзвичайно смачний десерт, гідну і здорову альтернативу важким масляним тортів.

Знадобитьсярецепт творожной запеканки с манкой в духовке

  • 500 г сиру;
  • 75 г манки;
  • 700 г яблук;
  • 75 г родзинок;
  • сік і подрібнена цедра 1 лимона;
  • 1/2 ч. л. тертого імбиру;
  • 50 г цукру;
  • 4 яйця;
  • 50 г арахісу або кешью;
  • розпушувач;
  • 1 ч. л. ванільного цукру;
  • щіпка солі;
  • сухарі для панірування;
  • окремо 75 р цукру для збивання білків.
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Капустяні оладки з манкою

рецепт творожной запеканки с манкой в духовкеСпочатку яблука наріжемо на тонкі часточки, з’єднаємо їх з ошпаренным родзинками, тертим імбиром, 50 г цукру, цедрою і соком лимона. Залишаємо на годину в накритому посуді. Розтираємо сир і відокремлені жовтки, додаємо подрібнені горіхи, манку, ванільний цукор. Тепер потрібно збити до міцної піни білки, додати 75 г цукру і збити ще раз. З’єднуємо сирну суміш з білками, яблуками, все перемішуємо. Масу викладаємо в змащену і обсипану сухарями форму, ставимо на 45 хвилин у розігріту до 180°С жарову шафу.

За цим же способом влітку запіканку можна готувати зі свіжими сезонними ягодами без кісточок або фруктами. Щоб страву краще пропеклося, їх попередньо потрібно злегка обваляти в борошні.

 

Спосіб 3

Ще один варіант оригінального сирного десерту. Крохмаль, який міститься в бананах, використовуваних за цим рецептом, надає страві додаткову пишність.

Необхідні продуктирецепт творожной запеканки с манкой в духовке

  • 500 г сиру;
  • 2 банана;
  • 60 г манки;
  • 1/2 склянки молока;
  • 3 яйця;
  • 80 г шоколадної крихти;
  • 1/2 ч. л. гашеного соди;
  • 2 ст. л. цукру.

Яйця розмішуємо з цукром, додаємо манку, молоко і перетертий сир. В отриману суміш додаємо нарізані кружечками банани, шоколадну крихту і соду. Розмішуємо для рівномірного розподілу всіх інгредієнтів. У форму для запікання (якщо не використовується силіконова форма, не забуваємо змастити і обсипати сухий манкою металеву) викладаємо всю масу. Запікаємо, поки не утвориться рум’яна кірочка (приблизно годину) в розігрітому до 180° — 200°С жаровій шафі.

Спосіб 4

Так можна приготувати дієтичний і одночасно ситний сніданок. Особливо корисний він для тих, хто відчуває проблеми з травленням.

Замість крупи будемо використовувати манну кашу, зварену на молоці. Вона повинна бути дуже густий і солодкої: на 350 мл молока — 0,5 склянки крупи і 1 ст. л. цукру. Кашу можна трохи не доварити. Також знадобиться 5 шт. заздалегідь запеченої буряка.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Рецепт фаршированих печериць

Інші продуктирецепт творожной запеканки с манкой в духовке

  • сир — 200 г;
  • 4 яйця;
  • по 50 г сухарів для панірування і вершкового масла;
  • трохи солі.

Буряк пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо блендером. З’єднуємо її з перетертим сиром і охолодженої кашею. Додаємо яйця і сіль, перемішуємо.

рецепт творожной запеканки с манкой в духовкеЗмащуємо і обсипаємо сухарями форму, викладаємо в неї суміш. Верх акуратно розрівнюємо, поливаємо розтопленим маслом і ставимо в розігріту до 180°С духовку. Через 10 хвилин запіканка буде готова.

Всі види сирних запіканок можна їсти і в гарячому, і в холодному вигляді. Чудово доповнять готову страву сметана, мед, солодкі соуси або ягідні муси, гарячий шоколад.

Загрузка...