Рецепт варення в духовці — простий спосіб приготування ласощів

У холодний зимовий вечір так хочеться насолодитися чашкою гарячого чаю з домашнім варенням. Влітку, коли природа нас обдаровує багатим врожаєм ягід, кожна господиня прагне приготувати смачне домашнє ягідне варення для всієї родини.

ab153f19d964f4d807d33f3c6a82ae68 Рецепт варення в духовці   простий спосіб приготування ласощівОднак, не кожну кулінарку радує довгий стояння біля плити і сам процес варіння варення. Тому тут на допомогу приходить спосіб приготування варення в духовці. Це прекрасний спосіб для отримання смачного і швидкого страви на зиму. Звичайно, роблячи заготовки за допомогою духовки потрібно враховувати деякі нюанси і хитрощі. Головне — це використання жароміцних каструль з товстими стінами і достатньою глибиною. Так само ще одним важливим моментом є вчасна підготовка банок і кришок, тобто їх потрібно добре простерилізувати.

Існує найрізноманітніші рецепти приготування варення в духовій шафі.

Рецепт №1. Варення з яблук

Нам необхідно:

  • Яблука – 1 кгd8fe24da0b002512fba306e7e80f4adc Рецепт варення в духовці   простий спосіб приготування ласощів
  • Цукор – 500 гр.

Послідовність дій:

Для приготування беремо глибоку ємність з товстими стінами.

Яблука ретельно миємо й ріжемо невеликими шматочками, видаляємо серцевинки, кісточки. Шкірку обрізати не обов’язково.

Підготовлені яблучка засипаємо цукровим піском. Кількість цукру регулюється в залежності від солодощі фруктів.

Ставимо форму в духовку при t 250°С 25 хвилин. По закінченні часу дістаємо форму , якщо сік закрив її дно, то потрібно добре перемішати, щоб повністю розчинився весь цукор. Ставимо страву назад, зменшуючи t до 220°С.

Через 10 хвилин, все потрібно ще раз перемішати і спробувати достатньо цукру.

Важливо не переварити масу. Готове варення розливаємо по банках і можна закручувати.

 

Готовність варення перевіряємо так: капаємо його на блюдечко, якщо крапелька зберегла форму і не розтеклася, то це говорить про готовність страви.

Важливим моментом є те, що яблучна маса повинна покритися густий, красивою пінкою, а консистенція при цьому не густа, але й не рідка.

Рецепт №2. Малинове варення

Нам буде потрібно:

  • малина – 0,5 кг.760c0d0b9fa3ccf22dc155b7fd8e1c04 Рецепт варення в духовці   простий спосіб приготування ласощів
  • цукор – 500 гр.
  • Приготування:

    Готуємо ягідки: перебираємо, миємо і даємо трошки обсохнути.

    Висипати малину у вогнетривкий посуд і засипати цукровим піском.

    Ставимо підготовлену ємність в духовку при t 175°З на пів години. Цукор повинен розчинитися і утворитися сироп.

    Коли пройде час виймаємо готове варення з духовки і перемішуємо дерев’яною лопаткою.

    Розкладаємо по банках і закатуємо.

    Рецепт №3. Апельсиновий джем з агрусу

    Складові:

  • Апельсини – 1 кг.0a63fcd5a49c504e156eef3671f3ab96 Рецепт варення в духовці   простий спосіб приготування ласощів
  • Агрус – 1 кг (дозрілий)
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор – 2 кг
  • Приготування:

  • Аґрус, апельсини і лимон ретельно миємо, обсушуємо, а потім всі складові подрібнюємо за допомогою м’ясорубки.
  • Отриману масу перемішуємо і поміщаємо в товстостінну ємність.
  • Ставимо підготовлене блюдо нагріту до 180-200 градусів духовку, доводимо масу до кипіння, добре перемішуємо, потім трошки зменшуємо температуру і тушкуємо ще годинку.
  • Готовий джем розкладаємо по банках і закатуємо.
  • Сьогодні існують найрізноманітніші варіанти приготування варення в духовці. Такий спосіб готування допомагає отримати смачне ласощі без особливих зусиль.