Рецепти бісквіта в духовці варіанти приготування смачного десерту

Загрузка...

Бісквіт – це основа багатьох десертів. Часто, саме бісквіт впливає на те, чи буде смачний торт або тістечко. Тому так важливо не просто навчитися його готувати, а робити все правильно. Сьогодні існують найрізноманітніші рецепти приготування смачного і пишного бісквіта. У багатьох господинь існують свої тонкощі в приготуванні цієї основи.

Класичний рецепт бісквіта включає в себе наступні продукти: яйця, цукор і борошно. Бісквіт за таким рецептом виходить смачним і пухким. Однак, багато стикаються з труднощами при випіканні, іноді не збиваються правильно білки і бісквіт не виходить, відпадає при випічці і смак вже не той.

Рецепт № 1 Класичний

Необхідний набір продуктів:

  • Яйце – 4 шт.d9e21853fce27a3098e1c55d354e1af6 Рецепти бісквіта в духовці варіанти приготування смачного десерту
  • Борошно – 1 ст.
  • Цукор – 1 ст.
  • Ванілін – 1/2 ч. л.

Приготування:

Желточки акуратно відділяємо від білків.

Білки перемішуються міксером. Потім, не перестаючи збивати, повільною цівкою всипаємо цукор з ваніліном.

Готовність взбиваемой маси перевіряємо просто: беремо тарілку, де всі забивається і нахиляємо, якщо маса не вивалюється, то можна додавати жовтки.

Як тільки всі інгредієнти з’єднані, додаємо борошно, потім беремо дерев’яну лопатку і перемішуємо знизу-вгору.

Тісто не рекомендується перемішувати довго, так як утворилися бульбашки можуть зникнути, адже саме вони надають нашому бісквіту легкість.

Змащену форму трошки припудрюємо борошном. Тісто переливаємо і відправляємо в розігріту до 190°С духовку на пів годинки.

Перші двадцять хвилин духовку не відкривати, інакше страва може осісти і не вийти.

Готовність бісквіта перевіряємо легким натисканням, якщо ямка від пальчика швидко відновлюється, то це говорить нам про готовність бісквіта в духовці.

Рецепт № 2 Сметанний бісквіт

Інгредієнти:

  • Яйце – 3 шт.d2aab4e8d2d55c3d312269403dd276b4 Рецепти бісквіта в духовці варіанти приготування смачного десерту
  • Олія слив. – 100 гр.
  • Борошно – 20 гр.
  • Цукор – 300 гр.
  • Сметана – 125 гр.
  • Сода – щіпка.
  • ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  М'ясо з грибами і картоплею в духовці - надійний і смачний рецепт.

    Покрокове приготування:

    У миску кладемо розм’якшене вершкове масло, додаємо цукор. Все добре збиваємо міксером до білої пишної консистенції.

    У готову масу вводимо яйця і сметану. Потім борошно з содою. Все добре перемішується.

    В підготовлену ємність для запікання кладемо готове тісто.

    Поміщаємо в розігріту до 190°С духовку на годину. Для перевірки готовності сметанного бісквіта використовуємо дерев’яну зубочистку.

    Такий сметанний бісквіт в духовці відрізняється від інших бісквітів більшою вологістю. Класичний рецепт бісквіта сухуватий, а даний варіант виходить «мокроватый», що незамінне при приготуванні тортів.

    Рецепт № 3 Простий

    Перелік необхідного:

    • Цукор – 150 гр.17424ae95560c6fdc1205e2767e7539f Рецепти бісквіта в духовці варіанти приготування смачного десерту
    • Борошно – 150 гр.
    • Яйця – 6 шт.
    • Масло сливоч.

    Приготування яєчного бісквіта:

    Нам знадобиться глибока ємність. У неї кладемо яйця з цукром, і все добре перемішуємо. Потім суміш можна ще раз збити міксером. Майбутнє тісто має збільшиться втричі, тому збивати потрібно довго.

    У масу за трохи додаємо борошно і перемішуємо дерев’яною лопаткою.

     

    Заздалегідь потрібно підготувати форму: промазати маслом і припудрити борошном. Духовку розігріваємо до 190°С.

    Тісто перелити в ємність і поміщаємо в духовку на пів годинки. Дуже важливо, під час готування не можна відкривати духовку.

    Такий рецепт дуже простий і в результаті завжди виходить. Головне – суворо дотримуватися рецептури і тісто підніметься до потрібного розміру.

    Перші бісквіти користувалися великою популярністю у моряків, які йшли в далеке плавання. Поступово такі смачні бісквіти викликали інтерес у гурманів. Потім досвідчені кухарі знайшли спосіб випікати бісквіт так, щоб у підсумку він виходив високим, гарним і ніжним. Незабаром поле цього кулінари стали пробувати додавати різні сиропи, варення і різноманітні начинки, які покращували смак готового десерту. Початкові рецепти значно відрізняються від тих, які ми тепер готуємо. Всі вони доповнювалися й удосконалювалися, і тому сьогодні рецепти можуть дивувати різними інгредієнтами.

    Рецепт № 4 Медовий бісквіт

    Набір продуктів:

    • Цукор – 1 ст.dce13f0e7fd26de82bbd392de93517da Рецепти бісквіта в духовці варіанти приготування смачного десерту
    • Борошно – 1,5 ст.
    • Яйце – 4 шт.
    • Мед – 3 ст. л.
    • Сода, погашена оцтом – 1 ч. л.
    ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Стейк зі свинини в духовці: варіанти смачної і ситної вечері

    Приготування:

    В пишну, повітряну піну збиваємо білки з цукровим піском до однорідної консистенції.

    В окремій ємності розтоплюємо мед. Вводимо соду і варимо, поки не з’являться патьоки світло-коричневого відтінку.

    Половину готової білкової маси перекладаємо до желточкам, змішуємо і додаємо борошно. Вливаємо мед і вводимо решту білків.

    Форму з пекарським папером, гарненько промазуємо вершковим маслом, потім виливаємо готове тісто.

    Готуємо в духовці при t 180°С, пів години. Бісквіт повинен високо піднятися.

    Якщо підняття бісквіта відбувається занадто швидко, то зверху можна покласти мокрий пергамент.

    Готовність перевіряємо шпажкою.

    Бісквіт готовий, якщо шпажка чиста і суха, без налиплих грудочок тесту.

    Смачний медовий бісквіт можна приготувати з такого простого, швидкого рецептом. Основою тесту в цьому варіанті приготування стане мед. Десерт буде набагато смачніше, якщо після приготування додати прошарок між коржами. Це можуть бути сухофрукти, свіжі фрукти або горіхи. Медовий бісквіт чимось нагадує медовик, чим порадує всіх домашніх.

    Рецепт № 5 Кефірний бісквіт

    Необхідні інгредієнти:

  • Яйце – 3 шт.8fab5806bd0a26136f88f214bae2d169 Рецепти бісквіта в духовці варіанти приготування смачного десерту
  • Масло сливоч. – 100 гр.
  • Цукор – 1 ст.
  • Кефір – 1 ст.
  • Борошно – 2 ст.
  • Сіль – щіпка.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Ванільний цукор – 0,5 ч. л.
  • Оцет.
  • Приготування:

    У миску просіваємо борошно. М’яке масло змішуємо з цукром і яйцями.

    Гашену оцтом соду разом з борошном вводимо в масляну суміш. Додаємо ванілін, сіль, все ретельно перемішуємо.

    Вливаємо кефір, після розмішування тісто має бути середньої густоти.

    У форму, застелену пекарським папером, виливаємо тісто.

    Ставимо в нагріту до 200°С духовку на пів годинки.

    Готовий кефірний бісквіт перевіряємо зубочисткою.

    Загрузка...