Рецепти млинців і оладок на масляну

9d305a493c1d0252dd4acc1c01027948 Рецепти млинців і оладок на масляну
При всьому різноманітті млинців і оладок, технологія їх приготування істотно не відрізняється. Головними незамінними складовими класичних млинців є борошно і молочні продукти, а також яйця і невелика кількість масла. У наші дні, в світ достатку і благополуччя, млинці стали додавати ледь не всі.
f8b563eec61957e18176d5cc8a6f8f8d Рецепти млинців і оладок на масляну

    Основні інгредієнти:

  • Борошно
  • Молоко
  • Яйця
  • Цукор
  • Розпушувач
  • Сіль
  • Масло

З-за любові до них, бажаючи урізноманітнити раціон млинців, люди стали експериментувати і адаптувати їх під свій смак, тим самим, ще більше популяризуючи це блюдо. У нашій добірці, ви ознайомитеся з деякими з них. І ми сподіваємося, що ви зробите свій вибір, і знайдете свій рецепт млинців до майбутнього святкування Масляної.

Тонкі млинці на молоці

33eae9530a7ab17f9becfe4924fa53b4 Рецепти млинців і оладок на масляну

Насамперед давайте розглянемо рецепт класичних млинців, який найбільш поширений в Росії і країнах ближнього зарубіжжя. Саме таким ось нехитрим способом наші пращури випікали їх. В результаті млинці на молоці вийдуть тонкі, м’які та надзвичайно смачні. Тонкі млинці зручні й тим, що в них можна загорнути будь-яку начинку. Чим тонше млинці, тим майстерність і вміння пекти їх на обличчя…

Інгредієнти: 3 склянки молока, 3 яйця, 3-4 столові ложки цукру, 30-50 г вершкового масла, 1 ч. ложка розпушувача або 1/3 ч. ложки харчової соди, щіпка солі, 3 склянки борошна (200 гр. стакан)

У середній посуді збити яйця і додати цукор. Ретельно збиваючи розтерти цукор з яйцями. Налити рослинне масло і тепле молоко, перемішати.

7a037015f7232f21de8562ec3f05d0aa Рецепти млинців і оладок на масляну

Всипати сіль і перемішати. Частинами просіваючи додати борошно, поверх борошна викласти розпушувач і збити до однорідної рідкої консистенції так, щоб не утворилися грудки.

165a9bac371fa6bafae1a221ca6f379b Рецепти млинців і оладок на масляну

Розігріти сковороду і змастити дно вершковим маслом. Налити млинцевої суміші так, щоб маса рівномірно розташувалася тонким шаром. Випікати на середньому вогні, по черзі перевертаючи, не більше 1-2 хвилини, до легкого зарум’янювання. По готовності перекласти і помазати кожен млинець маслом поки гарячі.

72b45c1be4c8274cd4bdb120913c5890 Рецепти млинців і оладок на масляну

Для того, щоб випічка не чіплялася до дна слід використовувати чавунну сковороду або спеціальну для млинців. Товщину млинців можна регулювати щільність суміші. Чим рідше суміш, тим млинці виходять тонкими.

Млинцеве тісто на молоці, мабуть, це найкращий спосіб спекти максимально тонкі і неймовірно смачні млинці, від яких буде виділяти здобний аромат.

Рецепт дріжджових млинців

1ea1cf37ea32c01f996dcf1224492e33 Рецепти млинців і оладок на масляну

Не важливо з якої муки ви будете випікати млинці, тісто для них завжди має бути майже однієї консистенції. Коли ви будете готувати млинці на дріжджовій основі, необхідно буде підготувати опару, а після вже можна приступати безпосередньо до приготування тіста. Млинці на дріжджах виходять більш пишними і м’якими на прикус. Та й смаком не поступається звичним нам тонким млинців…

Інгредієнти: Пакетик сухих дріжджів, 500 г пшеничного борошна, 2 ст. ложки цукру, 2 яйця, 2 склянки молока, 3 ст. ложки рослинної олії, Сіль, 30 г вершкового масла

Першим ділом потрібно приготувати опару: в невелику посуд налити 100 г теплої води, додати чайну ложку борошна і стільки ж цукру, перемішати так, щоб не було грудок і в цій рідині розвести дріжджі. Настояти в теплому місці до утворення шапочки. Процес приготування опари може тривати від 5 до 10 хвилин.

Потім, в глибокій мисці збити яйця і розтерти цукор, налити молоко, топлене масло, опару і перемішати. Частинами додавати борошно, замісити віником однорідне рідке тісто сметаною консистенції.

Розігріти сковороду, накласти млинцевої маси не товстим шаром. Щоб тісто рівномірно розтікається необхідно нахиляти сковороду і перед цим кожен раз слід змащувати дно вершковим маслом. Готувати з обох сторін.

В ідеалі, до таким пишним і повітряно ніжним млинців можна подати свіжу сметану, варення, мед або ікру і все це з гарячим чаєм.

Млинці з зеленню

af6651e2098d716caa2ba6b231ea4c4d Рецепти млинців і оладок на масляну

Інгредієнти: 200 г свіжої зелені кропу, петрушки, кінзи, селери, цибулі, щавлю і базиліка; 1 літр молока; 100-150 мл кип’яченої води; 500 г борошна; 2 яйця; 50 мл рослинного масла + для смаження, 1 ч. ложка розпушувача; Вершкове масло для змащування; Сіль.

З’єднати молоко, борошно, яйця, розпушувач і сіль. Ретельно збити, щоб не утворилися грудки і настояти 2 години.

Ретельно промити всю зелень, просушити і дрібно нашаткувати. Склад зелені можна змінювати або доповнити власний розсуд.

У настоявшееся тісто налити 100-150 мл води, щоб тісто вийшло помірно рідкою. Додати рослинне масло і нарубану зелень. Ретельно перемішати.

Готувати млинці на розігрітій сковороді, змастивши вершковим маслом з обох сторін почергово до легкого рум’яного кольору. По готовності кожен млинець змастити маслом.

Масляна, серед свят, одне із самих веселих і кумедних. Подейкують, що якщо досхочу не натішиться на святі, то весь цілий рік будуть переслідувати невдачі. За давньою традицією на цілий тиждень млинці стануть основним і незамінним ласощами. Сподіваємося, що ви вичерпнули корисного та зробити свій вибір у представлених тут рецептах.

Кукурудзяні оладки

b6ddc8221534a4655bbc1a646e889da2 Рецепти млинців і оладок на масляну

Необхідні продукти: 1 ст. ложка меленого льону, 3 ст. ложки води, 1,5 ч. ложки кукурудзяного крохмалю, 1 склянка кукурудзяного борошна, 1,5 ч. ложки розпушувача, 1/2 склянки пшеничного борошна, 1/4 ч. ложки солі, 1/4 ч. ложки паприки, 1 склянку молока, 1 ст. ложка лимонного соку, 1 ст. ложка цукру

Спочатку потрібно змішати у воді (3 ст. ложки) льняної муки і настояти протягом декількох хвилин 5-10 хвилин.

Далі, з’єднайте молоко з соком лимона, перемішайте, при цьому молоко повинно згорнуться, потім додайте цукор і розведений льон.

Окремо змішайте всі сипучі інгредієнти і додайте до приготовленої молочної суміші. Все грунтовно перемішайте.

На сковороді розігрійте невелику кількість масла, накладаючи ложкою обсмажте оладки невеликими порціями з обох боків до золотисто-рум’яною кірочки.

Веселих свят!

А Ви знаєте, що льон мелений – це 100% натуральний продукт, який виробляється з високоякісної сировини за спеціальною унікальною технологією.