Рецепти пирогів в духовці для сімейного чаювання і легкого вечері.

Загрузка...

Пишна, рум’яна здоба улюблена багатьма. Але і, не заводячи дріжджову опару, можна чудово приготувати смачну випічку. А тісто для неї дуже швидко і легко готується. До приходу гостей, для сімейного чаювання, для легкої вечері і пікніка — рецепти пирогів, запечених в духовці, різноманітні і враховують будь-які смаки.

Пиріг із запеченими овочами і сиром

Запікання овочів посилює їх природний смак і аромат. Цей відкритий пиріг відмінно підійде для літніх днів.

Тісто готується з наступних продуктів673ddb5c3758ef8ce3ac525d3232173c Рецепти пирогів в духовці для сімейного чаювання і легкого вечері.

  • борошно — 200 г;
  • вершкове масло — 100 г;
  • 1 жовток;
  • вода — 2 ст. л.;
  • сіль ¼ ч. л.

Для начинки

  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • червоний і жовтий перець (болгарський) — по 1 шт.;
  • молодий невеликий кабачок — 1 шт.;
  • яйце — 2 шт.;
  • вершки — 150 мл;
  • сир твердий — 110 г;
  • масло рослинне — 1 ст. л.

Замішуємо м’яке пісочне тісто, не забуваючи, що вода і масло для нього повинні бути дуже холодними. З такої кількості інгредієнтів вийде 350 г тесту на форму діаметром близько 20 див. Кладемо його на 30 хвилин у холодильник, готуючи тим часом начинку: очищаємо від насіння і ріжемо дрібними шматочками перець, шматочки побільше нарізаємо кабачок, цибулину потрібно розділити на 4 частини, сир натерти.

Тепер потрібно розігріти до 200°С духовку. Тісто розкачати і викласти їм форму, накрити папером для випікання, засипати сухий квасолею і випікати 10 хвилин, після чого прибрати папір і квасоля, запікати ще 5 хвилин.

Поки остигає основа для пирога, запікаємо овочі: викладаємо їх на деко, скроплюємо маслом і запікаємо при тій же температурі, що і тісто, 25 хвилин. Після цього температуру в духовці потрібно знизити до 180°С. Збиваємо яйця з вершками і додаємо в меланж сир, при бажанні можна додати солі і перцю. Всі овочі викладаємо поверх тіста, цибуля при цьому можна розділити на лусочки, заливаємо яєчної сумішшю. Запікати пиріг до готовності потрібно 30 хвилин.

Якщо ви хочете взяти цей пиріг в похід на природу або піти з ним в гості, транспортувати її треба у формі: пісочне тісто дуже кришиться.

Повітряний пиріг

З ним приємно буде зустріти дорогих гостей: вишуканий і трохи екзотичний, він сподобається всім.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Запечені овочі з сиром в духовці

Необхідні інгредієнти7b31eec4e90283cd1998ac5ddc8c6094 Рецепти пирогів в духовці для сімейного чаювання і легкого вечері.

  • борошно — 100 г;
  • цукор — 60 г;
  • масло вершкове — 70 г;
  • 1 яйце;
  • інжир — 200 г;
  • персики — 100 г;
  • кориця — 1 ч. л.;
  • вино портвейн — 1 стакан.

Інжир ріжемо на маленькі шматочки, заливаємо вином і залишаємо на півгодини. З інших продуктів, крім персиків, робимо тісто. Тепер проціджуємо інжир і з’єднуємо його з очищеними і порізаними на часточки персиків. В фрукти вливаємо 2 ст. л. вина і додаємо їх в тісто. Отриману масу викладаємо у круглу форму, змащену жиром. Випікаємо при температурі 200°С 50 хвилин.

Відкритий пиріг з грибами

Смачний і ситний, він подається в гарячому вигляді і може замінити друга страва до обіду.

Для тіста

  • 3eb1c08d30a40eae096ffd49f354e947 Рецепти пирогів в духовці для сімейного чаювання і легкого вечері.борошно — 2 склянки;
  • маргарин — 100 г;
  • сметана — 150 р.

Для начинки

  • 200 г тертого сиру;
  • 500 г печериць;
  • сметана — 150 г;
  • яйце — 3 шт.;
  • тертий мускатний горіх, зелень, сіль, мелений перець — за смаком.

Із просіяного борошна робимо гірку з поглибленням, куди кладемо сметану і нарізану дрібними шматочками маргарин. Додаємо сіль і замішуємо тісто.

 

Коли тісто буде готове, з нього потрібно сформувати кулю, загорнути його в плівку і покласти в холодне місце на півгодини. Тепер можна займатися начинкою. У глибокому посуді збиваємо сметану і яйця, додаємо очищені і нарізані скибочками гриби, сир, сіль, мускатний горіх, перець. Охладившееся тісто розділяємо і викладаємо у змащену форму, сформувавши невисокий бортик по внутрішніх краях.

Зверху рівномірно розподіляємо начинку, ставимо в нагріту до 200°С духовку на 45 хвилин. Готовий пиріг прикрашаємо зеленню.

Рибний пиріг з картоплею

Він може очолити рецепти пирогів для тих, хто любить смачно поїсти, але не має часу для тривалого процесу приготування.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Рецепти з фаршем в духовці - ситні прості страви для всієї родини

Для тіста37aba1f3d79ed9a490e2bf65c7cef89d Рецепти пирогів в духовці для сімейного чаювання і легкого вечері.

  • борошно — 250 г;
  • масло вершкове — 100 г;
  • вода — 3 ст. л.;
  • сіль — 1 ч. л.

Начинка

  • картопля — 200 г;
  • рибне філе (краще з щільною структурою) — 300 г;
  • сметана 100 г;
  • масло вершкове — 50 г;
  • сіль, мускатний горіх, перець — за смаком.

Замішуємо тісто і на кілька хвилин ставимо в холодне місце. Рибу відварюємо і розминаємо виделкою.

Очищений картопля варимо до напівготовності і нарізаємо скибочками. Частину тіста розкачуємо і вистилаємо ним змащену форму. Зверху розкладаємо картоплю і рибу, заливаємо сметаною. На цьому етапі начинку можна за бажанням приправити. Рештою тестом накриваємо начинку, защипуємо краю і робимо невеликі надрізи на поверхні.

Змащуємо пиріг жовтком і відправляємо на 30 хвилин у жарову шафу, розігрітий до 180°С.

Пиріг з грушами і фундуком

Це досить нескладний спосіб випічки одного з смачних пирогів в духовці.

Знадобляться12a536df35434ed6784e0608a3f99711 Рецепти пирогів в духовці для сімейного чаювання і легкого вечері.

  • борошно блинная — 140 г;
  • фундук або ліщина — 100 г;
  • вершкове масло (порізати на кубики) — 175 г;
  • цукор — 140 г;
  • яйце — 2 шт.;
  • невеликого розміру груші — 5 шт.;
  • джем або конфітюр з абрикосів — 2 ст. л.;
  • подрібнений чорний шоколад — 50 р.

Горіхи подрібнюють блендером або в звичайній ступці і додаємо їх у борошно, гарненько перемішуючи.

Масло змішуємо з цієї борошном, поки вона не буде нагадувати крихти хліба. Додаємо збиті з цукром яйця. Очищені від серцевини, дрібно порізані 2 груші та частину шоколадної крихти теж додаємо в тісто. Тепер перекладаємо його в змащену форму. Залишилися груші очищаємо, робимо тонкі часточки і викладаємо, легко втираючи, на поверхню тіста. Запікаємо 50 — 60 хвилин при температурі 160°С.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Торт «Дамські пальчики»

Готовий пиріг охолоджуємо, не виймаючи з форми, 10 хвилин. Потім ще теплим перекладаємо на решітку і змащуємо джемом. Подавати до столу можна і теплим, і холодним.

Рецептів пирогів в духовці таке безліч варіантів начинок таке різноманіття, що всіх не перерахуєш. Але, освоївши кілька рецептів солодкого пирога або ситного, простого в приготуванні або вишуканого, ви без особливих зусиль і з задоволенням будете їх готувати.

У нас до вас маленьке прохання. На нашому сайті багато користувачів, яким хотілося б почути вашу думку про даному кулінарному рецепті. І було б здорово, якби ви залишили відгук – багато сказали б вам за це спасибі!

Загрузка...