Рецепти пісочного печива

Загрузка...

88653cd6b51625902bd2be487f0c0699 Рецепти пісочного печива
Це одне з найбільш популярного виду печива, яке із-за складності не отримало широке поширення. Напевно, кожен бажаючий навчиться випікати, першим ділом починає з приготування пісочного печива. Природно, перший шлях завжди складний і сповнений невідомістю, щоб не бути розчарованим ще на початку шляху, краще починати з простого і безпомилкового методу…

    Інгредієнти для солодкого пісочного тіста:

  • 2-2,5 склянки борошна
  • 200 г вершкового масла або маргарину
  • 0,5 склянки цукру
  • 1 яйце
  • Терта цедра лимона або ванілін
    М’яке солодке пісочне тісто:

  • 2-2,5 склянки борошна
  • 250 г вершкового масла або маргарину
  • 0,5 склянки цукру
  • 2 яєчних жовтки
    Пісочне тісто зі сметаною:

  • 2-2,5 склянки борошна
  • 150 г вершкового масла або маргарину
  • 1 яйце
  • Щіпка харчової соди
  • 1-2 ст. ложки цукру
  • Щіпка солі
  • 100 г сметани
    Пісочне тісто з сиром:

  • 2-2,5 склянки борошна
  • 200 г вершкового масла або маргарину
  • 200 г сиру
  • Щіпка солі
  • 1-2 ст. ложки цукру
    Дріжджове пісочне тісто:

  • 2 склянки борошна
  • 150-175 г маргарину
  • 2 ст. ложки цукру
  • Щіпка солі
  • 30-40 г дріжджів
  • 2/3 склянки молока

Як приготувати пісочне печиво

Для приготування пісочного печива необхідно приготувати спеціальне тісто, під однойменною назвою «Пісочне». В основний склад тіста для пісочного печива входять, по – перше, це природно борошно пшеничне вищих сортів, ну або принаймні 1 сорту, потім слід олія, яку можна замінити маргарином, далі – яйця або ж їх жовтки, ну і останнє – це розпушувач, частіше застосовують харчову соду.

Ми розглянули базовий склад і наведені вище список інгредієнтів також базовий. А ще, невелику частину борошна можна замінити крохмалем, дрібно меленими горіхами. Іноді, в залежності від виду, додають в тісто сметану, молоко або воду, кладуть певну кількість цукру.

Печиво домашнє

6a6efa6884c6a90d8740694508faa10f Рецепти пісочного печива2,5 склянки борошна, 1 склянка цукру, 100 г вершкового масла, 100 г маргарину, 2 яйця, щіпка солі і стільки харчової соди

Насамперед необхідно приготувати пісочне тісто: У глибокому посуді ретельно збити яйця з цукром, розм’якшити масло, маргарин і додати до збитим цукром яйця. Потім додати сіль і соду, все ретельно змішати, всипати борошно і швидко замісити м’яке тісто.

Готове тісто скачати в кулю і витримати в холодильнику 30-40 хвилин. Потім, в прохолодній кімнаті, розкачати тісто в пласт товщиною 4-5 мм, спеціальними формочками вирізати фігурки. Викласти на деко і відправити випікатися в духовку. Готувати при температурі 180 градусів 20-30 хвилин.

Рецепт лимонного печива

36e36f1e3f8bf5f40e06785e984842bc Рецепти пісочного печива1 ціле і 1/4 склянки борошна, 1/3 склянки цукрової пудри, 80 г вершкового масла, 1 жовток, щіпка соди, Ванілін, 3 ст. ложки сметани, терта цедра одного лимона

Змішати борошно з цукровою пудрою, ваніліном і содою. Пропустити через сито, додати масло, яєчний жовток, влити сметану, всипати цедру лимона і замісити пісочне тісто.

Тісто перекласти в холодильник на 1 годину, сформувати кружальця середніх розмірів, викласти їх на деко, змащувати деко не обов’язково і випікаємо в попередньо розігрітій духовці до світло рум’яного кольору, при температурі 180-200 градусів.

Мигдальне печиво

9fd9338fa3d75b2a35fa1a075e340d97 Рецепти пісочного печива
1,5 склянки борошна, 2 столові ложки цукру,100 г вершкового масла або маргарину, 2 яйця (одне для покриття), 0,5 склянки солодкого мигдалю, Половина склянки цукрової пудри

Розтерти до пишної піни одне яйце і масло з цукром, додати просіяне борошно і замісити м’яке і помірно рідке тісто. Викласти не товстим шаром тісто на деко змащений маслом.

Розтерти мигдаль за допомогою вафельного рушника, щоб відокремити від шкірки і нарізати. З’єднати з яйцем і цукром, і накласти на тісто. Відправити в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо 5 хвилин. Потім зняти і за допомогою ножа нарізати ромбиками або на квадрати довільного розміру. Знову готується відправити на 15-20 хвилин, до готовності.