Рецепти в горщиках в духовці новий погляд на звичні страви

Багатьом господиням підносили у подарунок набір керамічної або глиняного посуду для запікання або гасіння їжі. Однак, не у кожного вистачає часу, сил і терпіння, щоб освоїти рецепти в горщиках в духовці і побалувати своїх рідних дивовижно смачними стравами.

Насправді швидко приготувати вечерю таким способом досить просто. Ознайомтеся з нашими порадами та інструкціями щодо створення чудової їжі в горщиках.

Рецепти страв

Звична багатьом їжа може стати неймовірно смачною, якщо приготувати її в духовці в глиняному посуді. Вивчіть наступні рецепти в горщиках в духовці, і позитивні відгуки ваших рідних і гостей не змусять себе довго чекати.

Рецепт №1 Картопля з м’ясом і овочами

Щоб приготувати дивовижно ніжне м’ясо з картоплею і овочами, вам знадобляться:

  • свинина – 700 гр.;134ad6ea887d7083458c711e83795516 Рецепти в горщиках в духовці новий погляд на звичні страви
  • картопля – 1 кг;
  • мариновані або свіжі гриби – 400 гр.;
  • морква – 2 шт.;
  • цибуля – 1 головка;
  • перець болгарський – 1 шт.;
  • сіль, перець, сир – за смаком.

Свинину необхідно нарізати невеликими кубиками, злегка обсмажити на сковороді, викласти в горщики. Картоплю чистять, ріжуть пластинками, солять і кладуть зверху м’яса. Потім нарізають інші овочі, відправляють їх до інших інгредієнтів. Кожну порцію присмачують майонезом, сіллю і перцем, а зверху можна викласти шар тертого сиру. Їжа в горщиках ставиться в розігріту до 190-200 градусів духовку і сидить там до готовності.

Рецепт №2 Печеня з курки з грибами

Схоже блюдо з курки перетворить будь-вечеря в свято. Для його приготування вам будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • філе курки – 0,5 кг;709db3de73636decdab772acda9b34c8 Рецепти в горщиках в духовці новий погляд на звичні страви
  • свіжі гриби – 200 гр.;
  • картопля – 5-6 шт.;
  • цибуля і морква – 1-2 шт.;
  • сир твердих сортів – 60-80 гр.;
  • вершки – 5-6 ст. л.;
  • сіль, перець, зелень, спеції – за смаком;
  • масло рослинне для обсмажування.

М’ясо обполіскують, злегка підсушують паперовим рушником, нарізають невеликими шматочками. Цибулю ріжуть кільцями, гриби – акуратними пластинками. Після цього пасерувати цибулю, а потім додають до нього шампіньйони і тушкують ще 5 хвилин. Картоплю чистять, нарізують невеликими кубиками. Те ж саме роблять і з морквою.

Підготовлені інгредієнти на час залишають, щоб зробити вершковий соус. Для його приготування необхідно взяти емальований посуд, влити в неї 400 мл окропу і розчинити в ньому вершки. У масу додати сіль, перець, інші спеції.

Всі компоненти страви викладають у посуд для запікання шарами – спочатку картопля, потім курка, цибульно-грибну суміш, моркву. Зверху все поливається вершковим соусом і посипається тертим сиром. Після цього, горщики накривають кришками, ставлять у розігріту до 180 градусів духовку і запікають 1-1,5 години. Ароматне і ніжне куряче печеня з грибами готово!

Зазначеної кількості інгредієнтів вистачить на 4-5 порцій страви.

Рецепт №3 Розсипчастий апетитний плов у горщиках

У духовці можна приготувати і смачний плов, який здивує гостей на будь-якому сімейному торжестві. Для приготування страви вам знадобляться:

 

  • свинина або яловичина – 150 гр.;3fafedce7e750825fdcc9f99ab342d51 Рецепти в горщиках в духовці новий погляд на звичні страви
  • рис – 100-120 гр.;
  • моркву і цибулина – 1 шт.;
  • окріп – 1 стакан;
  • спеції і приправи для плову – за смаком;
  • рослинне масло – 30-40 гр. (для обсмажування).

Кількість інгредієнтів вказана для приготування 1 порції.

М’ясо треба нарізати невеликими шматочками й обсмажити до готовності на сковороді. Лук нашаткувати півкільцями і пасерувати до появи золотистої скоринки. Окремо обсмажити моркву, а потім змішати її з готовим цибулею. Розподіляємо м’ясо по горщикам, зверху викладаємо шар цибульно-морквяної суміші, засипаємо рис, наливаємо окріп і висипаємо приправу. Духовку розігріваємо до 180 градусів, ставимо в нього плов на годину. Ідеальний обід готовий!

Рецепт №4 Майже дієтична капуста зі сметаною в духовці

Смачну і легку тушковану капусту в горщиках, рецепти якої можуть бути як дієтичними, так і висококалорійними, можна приготувати за 30-40 хвилин. Для страви вам будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • білокачанна капуста – 1 кг;626bb3cc4cbb4692b8dfde2172c1e340 Рецепти в горщиках в духовці новий погляд на звичні страви
  • цибуля – 1 шт.;
  • сметана – 200 мл;
  • масло вершкове – 50 гр.;
  • вода – чверть склянки;
  • сіль і спеції – за смаком.

Капусту необхідно дрібно нашаткувати, поварити в підсоленій воді 10-15 хвилин. Цибулю слід дрібно нарізати, злегка обсмажити, додати до нього капусту зі спеціями, трохи загасити і перекласти в глиняний посуд. Запікаємо інгредієнти в духовці протягом 10 хвилин при температурі 180 градусів. Коли страва буде готове, зверху додаємо сметану і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Зазначених інгредієнтів вистачить для приготування 5 порцій.

Рецепт №5 Ніжний минтай з овочами

Ще одне смачне і ситне блюдо з минтая і овочів можна приготувати в духовці. Необхідні інгредієнти:

  • минтай – 700-800 гр.;0043f660eedbf35e4eb50a0977fd1a5e Рецепти в горщиках в духовці новий погляд на звичні страви
  • картопля – 6-8 шт.;
  • цибулю і моркву – по 2 шт.;
  • спеції, сіль і перець – за смаком;
  • сметана – 200 мл;
  • рис – 200 гр.;
  • олія соняшникова – 2-3 ст. л.

Рибу очищаємо від луски, позбавляємося від кісточок, ретельно миємо й нарізаємо на шматки. Картоплю і моркву чистимо, крупно ріжемо (можна кубиками). Цибулю краще порізати кільцями або півкільцями. Укладаємо інгредієнти в посуд для запікання шарами – спочатку картоплю, потім цибулю, моркву і минтай, додають крапельку масла.

Для приготування соусу необхідно сметану розвести невеликою кількістю кип’яченої води, додати спеції за смаком і добре перемішати. Поливаємо соусом укладені інгредієнти, розігріваємо духовку до 200 градусів. Готуємо страву в горщиках протягом години, після чого подаємо до столу з гарніром (відварений рис).

Рецепт №6 Запечені пельмені в сметанному соусі

Звичайні пельмені можна зробити неймовірно смачними, якщо запекти їх в духовці. Для такої страви вам будуть потрібні:

  • готові пельмені – 0,8–1 кг;be9f0934f64cfc6a9caa8a273c5e7273 Рецепти в горщиках в духовці новий погляд на звичні страви
  • сметана – 200 мл;
  • яйця – 2 шт.;
  • борошно – 2-3 ст. л.;
  • сир твердих сортів – 100 гр.;
  • масло вершкове – 40-50 гр.;
  • сіль і зелень – за смаком.

Пельмені злегка відварюємо в каструлі (спливти вони не мають), у цей же час розігріваємо духовку до 200 градусів. Перекладаємо напівфабрикати в горщики, додаємо сметану і вершкове масло. Змішуємо борошно і яйця, робимо з них однорідну масу, виливаємо її на пельмені. Зверху в горщики кладемо тертий сир і відправляємо все в духовку на 25-30 хвилин. Подаємо на стіл, попередньо прикрасивши дрібно нарізаною зеленню.

Як бачите, навіть самі звичайні страви можуть стати оригінальними і неймовірно смачними, якщо приготувати їх в глиняних горщиках. Не бійтеся експериментувати, і тоді чутки про вашому кулінарному майстерності обов’язково розійдуться в колах ваших друзів і близьких. Приємного апетиту!

Ми цінуємо вашу думку і будемо вдячні, якщо ви залишите відгук. Ваші зауваження та пропозиції будуть обов’язково враховані в нашій роботі.