Рецепти з дріжджового тіста в духовці: смачна і ситна випічка

Загрузка...

Незвичайні і прості рецепти з дріжджового тіста в духовці обов’язково повинні бути на озброєнні будь-якої господині. Наприклад, на швидку руку можна приготувати ситний пиріг з яєчно-рисовою начинкою та хрусткою скоринкою, а любителям італійської кухні доведеться за смаком ніжна піца. Спробуйте вибрати один з варіантів страв і побалуйте своїх рідних.

Рецепти випічки

Випічка з дріжджового тіста в духовці виходить неймовірно ніжною, м’якою і ароматною. Неважливо, що ви будете готувати – пироги з маком або швидку піцу. Будь-яке блюдо оцінять ваші домочадці і обов’язково попросять добавки. Скористайтеся нашими покроковими інструкціями і створіть кулінарний шедевр!

Рецепт №1. Швидка і проста піца

Для того щоб приготувати смачну і ситну піцу, не треба довго вивчати рецепти і вчитися у шеф-кухарів італійської кухні. Зробити дивовижне блюдо можна на швидку руку і з тих інгредієнтів, які знайдуться в холодильнику у будь-якої господині. Вам знадобиться наступне:

  • борошно – 0,5 кг;707d061933c8d05baec5d8cd04c8a1a3 Рецепти з дріжджового тіста в духовці: смачна і ситна випічка
  • молоко – 1 стакан;
  • дріжджі – 1 пакетик;
  • цукор і сіль – 2 ст. л. і 1 ч. л. відповідно;
  • масло рослинне – 2-3 ст. л.;
  • шинка і копчене м’ясо – по 100 гр.;
  • сир твердих сортів – 100-150 гр.;
  • помідори – 2-3 шт.;
  • перець болгарський – 1 шт.;
  • кетчуп і майонез – 2 ст. л.

Розігрійте духовку до 180-200 градусів і приступайте до приготування тіста. Спочатку потрібно злегка підігріти молоко на повільному вогні, всипати в нього пакетик дріжджів, додати цукру і солі, ретельно все розмішати. Після цього акуратно насипати борошно і вимісити тісто. Залишаємо його на час під рушником і починаємо підготовку інгредієнти для начинки.

М’ясо і шинку необхідно порізати кубиками, перець помити, видалити насіння і нарізати тонкою соломкою. Помідори оформляють красивими кільцями, сир слід натерти на середній тертці.

Тісто розкочують в тонкий коржик (товщина не більше 0,5 см), викладають її на попередньо змащений маслом деко. Зверху обробляють заготовку для піци кетчупом і майонезом, висипають начинку, прикрашають все тертим сиром. Блюдо ставлять в духовку на 20 хвилин на середню полицю. Таким же чином роблять другу піцу. Ласощі готово!

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Спагетті з м'ясом – Як приготувати пасту з м'ясом

Рецепт №2. Дивовижний гарбузовий пиріг

Ось-ось настане сезон гарбуза. З неї можна зробити різноманітну смачну випічку, яку оцінять навіть ті люди, які відносяться до цього овочу байдуже. Для приготування ніжного гарбузового пирога вам будуть потрібні:

  • дріжджове тісто – 0,5–0,6 кг;08196c40eb5b5fee5dc5691fa913a34b Рецепти з дріжджового тіста в духовці: смачна і ситна випічка
  • невелика гарбуз – 1 шт.;
  • молоко – 200-250 мл;
  • цукор, родзинки, курага, волоські горіхи – за бажанням;
  • апельсинова цедра – 20 гр.;
  • ванілін – 1 пакетик;
  • крохмаль – 2 ст. л.;
  • масло вершкове – 30 гр.

Гарбуз необхідно помити, видалити шкірку, порізати невеликими кубиками і тушкувати на повільному вогні разом з молоком і вершковим маслом. Як тільки компоненти дійдуть до пюреобразного стану, до них додають трохи родзинок і цукор і тушкують ще хвилин 5-10. Туди ж насипають ванілін і подрібнену апельсинову цедру.

Тісто розкочують в коржик, перекладають його на змащений маслом деко або форму для запікання, акуратно насипають ароматне гарбузове пюре. Зверху можна покласти трохи розпареного і подрібненої кураги, волоські горіхи, крохмаль. Щоб пиріг не розвалився, роблять ґрати з тіста, а для додання золотистої скоринки змащують блюдо яйцем. Випікають пиріг у духовці при температурі 200 градусів до готовності. Випічка добре поєднується з чаєм на травах і кави.

Рецепт №3. Ніжний пиріг з рибою

Любителям несолодкої випічки можна порадити приготувати неймовірно смачний і ніжний рибний пиріг.

Краще використовувати червону рибу – форель або сьомгу.

 

Для приготування страви вам знадобляться такі інгредієнти:

  • риба – 400 гр.;93323e706dd4451d3928aa7855e00b37 Рецепти з дріжджового тіста в духовці: смачна і ситна випічка
  • борошно – 0,4 кг;
  • яйця – 4-5 шт.;
  • молоко – 1 стакан;
  • дріжджі – 1 пакетик;
  • сир – 150-200 гр.;
  • масло рослинне – 3-4 ст. л.;
  • спеції – за смаком.
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Курка в кефірі в духовці - смачне блюдо в меню правильного харчування

Яйця розбивають в окрему миску, додають сіль, молоко, дріжджі, борошно і рослинне масло. Усе ретельно перемішують. Рибу краще попередньо відварити, злегка посолити, видалити кісточки і присмачити спеціями. Тісто змішують з начинкою, додають до інгредієнтів тертий сир. Отриману масу викладають у форму для випічки і ставлять в духовку на півгодини (температура повинна бути не більше 160-180 градусів). Дивовижне блюдо готове!

Рецепт №4. Капустяний пиріг на швидку руку

Якщо гості нагрянули зненацька, а вам нічим їх почастувати, можна зробити ситний пиріг з капусти на швидку руку. Для приготування такої випічки вам будуть потрібні:

  • дріжджі – 1 ч. л.;7404029f54aae788e8f142a795870f9c Рецепти з дріжджового тіста в духовці: смачна і ситна випічка
  • вода – чверть склянки;
  • молоко – 250 мл;
  • яйце;
  • борошно – 5 ст. л.;
  • масло рослинне – 80 мл;
  • цукор і сіль – 1 ст. л. і 0,5 ч. л.;
  • капуста – 300 гр.

Спершу розводять дріжджі в підігрітій воді і залишають їх на 7-10 хвилин в теплі. По закінченні цього часу їх змішують з молоком, рослинним маслом і яйцем, додають цукор і сіль, акуратно висипають борошно. Як тільки тісто буде готове, необхідно відкласти в тепле місце.

Капусту дрібно шаткують, викладають на попередньо розігріту сковороду і тушкують близько 10 хвилин. Готову начинку приправляють спеціями і сіллю. В цей же час необхідно включити духовку і дати їй набрати 200 градусів. Частина тесту вливають у оброблений маслом деко, акуратно викладають капусту. Запікають страву в духовці близько півгодини, подають на стіл гарячими.

Рецепт №5. Ніжний кальцоне

Кальцоне прийнято називати італійський закритий пиріг, який сильно схожий на піцу. Приготувати це блюдо можна протягом години, а гості обов’язково будуть нахвалювати вашу кулінарну майстерність. Для кальцоне знадобляться:

  • вода або молоко – 0,5 л;22844ff19c067768539fee37b58ffac4 Рецепти з дріжджового тіста в духовці: смачна і ситна випічка
  • борошно – 1-1,2 кг;
  • дріжджі – 1,5 пакетика;
  • масло рослинне – 4 ст. л.;
  • цукор і сіль – 3 ст. л. і 1 ч. л. відповідно;
  • помідори – 6 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • ковбаса – 350 гр.;
  • сир – 150-200 гр.;
  • зелень і спеції – за смаком.
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Гороховий суп з копченостями

В злегка підігрітому молоці або воді розводять дріжджі, додають трохи цукру, дають інгредієнтів підійти. По закінченні часу в суміш додають сіль, масло, акуратно всипають борошно, постійно помішуючи тісто. Готову основу прибирають на півгодини в тепло. Тепер починають готувати компоненти начинки. Томати необхідно порізати красивими кільцями, ковбасу – соломкою. Сир натирають на тертку, а зелень дрібно шаткують.

Тісто ділять на невеликі шматки, розкочують їх укладають всередину інгредієнти начинки і закривають, як чебуреки. Щоб начинка краще пропеклась, кальцоне пару раз проколюють виделкою і відправляють запікатися. Температура не повинна перевищувати позначку в 160-180 градусів.

Рецепт №6. М’який рулет з маком

Смачний здобний маковий рулет буде доречний на будь-чаюванні. Для його приготування знадобляться:

  • дріжджі – 1,5 пакетика;5e744947cef3aed3f3429ae6098c5ad7 Рецепти з дріжджового тіста в духовці: смачна і ситна випічка
  • вершкове масло – 150 гр.;
  • молоко – 500 мл;
  • цукор – 2 склянки;
  • борошно – 1 кг;
  • яйця – 2 шт.;
  • сіль – за смаком;
  • мак – 150 гр.;
  • мед квітковий;
  • волоські горіхи – 2 склянки.

З дріжджів, молока, цукру, борошна та олії вимішують здобну основу для рулету. Мак заливають окропом на 5-7 хвилин, зливають залишки рідини, насіння змішують з цукром і волоськими горіхами і пропускають через м’ясорубку. У начинку додають трохи меду, ретельно все перемішують.

Основу розкочують в прямокутник товщиною в 0,5–0,7 см, змащують його топленим маслом, укладають рівномірним шаром начинку. Згортають рулет ковбаскою і кладуть на деко (шов повинен бути внизу). В кількох місцях блюдо проколюють виделкою, обмазують жовтком, щоб вийшла гарна золотава скоринка, і відправляють в духовку на півгодини (температура не більше 200 градусів). Страва готова!

Загрузка...